Back

ⓘ Vdekje 1605 ..
                                               

Ali el-Kari

Nur ad-Din Ebu el-Hasan Ali ibn Sultan Muhammed al-Hiravi al-Kari, i njohur si Mulla Ali el-Kari ishte nje dijetar mysliman. Ai lindi ne Herat, ku mori arsimimin themelor islamik. Pas kesaj, ai udhetoi ne Meke el-Mukarrame dhe studioi nen dijetarin Shejh Ahmed Ibn Haxher el-Hajtami Makki, dhe el-Kari perfundimisht vendosi te qendronte ne Meke el-Mukarrame ku mesoi, vdiq dhe u varros. Ai konsiderohet ne qarqet e Hanefit te jete nje nga mjeshtrat e haditheve dhe Imam i fikhut, komentit kuranor, gjuhes, historise dhe tasavuf. Ai ishte nje hafiz i Kuranit dhe nje kaligrafi i famshem i cili shk ...