Back

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesoreFotografia e ditës20141030. Belshi eshte nje qytet i vogel buze liqenit me te njejtin emer, kryeqendra tradicionale e zones se Dumrese. ..
                                               

Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/11/10

Ennio Morricone lindi me 10 nentor 1928 ne Rome dhe eshte kompozitor italian, i njohur veçanerisht per muziken e tij te filmit. Ai klasifikohet si nje prej kompozitoreve me te zote te periudhes se tij. Ai ka kompozuar muziken me shume se 500 filmave dhe serive televizive. Edhe pse vetem 30 nga keta filma jane te tipit western, jane ata qe e bejne ate te njohur. Stili i imet i kompozimit pasqyrohet ne muziken e filmave spaghetti-western qe i kompozoi per regjisorin Serxhio Leone, Nje Grusht Dollaresh, I miri, i Keqi dhe i Shemtuari dhe Na ishte Njehere ne Perendim.

                                               

Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/10/22

Drini i Bardhe eshte lum qe pershkon pjesen perendimore te Kosoves, respektivisht Rrafshin e Dukagjinit. Drini buron rreze malit te Rusolise nga gurra e shpelles se Radavcit, ne 586 m lartesi mbidetare, ku krijon edhe nje ujevare te bukur, para se te zbres ne rrafsh dhe bashkohet afer qytetit te Kukesit me Drinin e Zi per te formuar Drinin qe ne antike njihet me emrin Drillon. Sasia e burimit arrin 30 m3 ne sekonde, ku krijon edhe nje ujevare te larte prej 30 m.

                                     

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/10/30

Belshi eshte nje qytet i vogel buze liqenit me te njejtin emer, kryeqendra tradicionale e zones se Dumrese. Ndodhet ne jug-perendim te Elbasanit, rreth 30 km larg tij. Germimet arkeologjike ne Grandishte deshmojne se aty ka qene vendbanim i lashte ilir, sepse ne baze te sendeve te gjetura tregohet se kjo zone ka qene e banuar qe ne periudhen e bronzit te hershem.

                                     
  • Ennio Morricone lindi më 10 nëntor 1928 në Romë dhe është kompozitor italian, i njohur veçanërisht për muzikën e tij të filmit. Ai klasifikohet si nje
  • e Zi për të formuar Drinin që në antikë njihet më emrin Drillon. Sasia e burimit arrin 30 m3 në sekondë, ku krijon edhe një ujëvarë të lartë prej 30 m
  • Suresnes pranë Parisit ishte politikan shqiptar, Ministër i Brendshëm 30 janar, 1920 14 nëntor, 1920 kryeministër i Shqipërisë 1922 - 1924 president
  • Artikujt e listuar më poshtë janë artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2018. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015