Back

ⓘ Degët botanike ..
                                               

Paleobotanika

Paleobotanika, eshte dege e paleontologjise ose paleobiologjise qe merret me zbulimin dhe identifikimin e mbetejeve te bimeve nga kontekstet gjeologjike dhe perdorimin e tyre per rindertimin biologjik te mjedisit te shkuar, evoluimin dhe historine e bimeve qe kane pasur influence ne evolucionin e jetes ne pergjithesi. Nje sinonim i saj eshte edhe paleofitologjia. Paleobotanika perfshin studimin e fosileve te bimeve tokesore, si dhe studimin e fotoautotrofeve prehistorike detare, te tilla si algat fotosintetike, algat e detit ose leshteriket. Ajo ka nje lidhje te ngushte edhe me fushen e pa ...