Back

ⓘ Magnum opus do te thote pune e madhe , dhe i referohet kontributit me te madh dhe me te njohur te nje artisti, shkrimtari, shkencetari apo individi ne fushen e ..
Magnum opus
                                     

ⓘ Magnum opus

Magnum opus do te thote pune e madhe ", dhe i referohet kontributit me te madh dhe me te njohur te nje artisti, shkrimtari, shkencetari apo individi ne fushen e vet te studimit dhe dijes.

                                     

1. Magnum opus te natyres ekonomike

  • Principles of Economics 1871 nga Carl Menger
  • The General Theory of Employment, Interest and Money 1936 nga John M. Keynes
  • Man, Economy and State & Power and Market 1962 nga Murray N. Rothbard
  • Human Action 1949 nga Ludwig von Mises
  • The Wealth of Nations 1776 nga Adam Smith
                                     
  • empirikisht dhe matematikisht parashikuese. Në vitin 1827 Ampère publikuar tij magnum opus Mémoire sur la théorie mathématique des phénomènes électrodynamiques
  • fotografia ndoqi së bashku me gazetarinë veçanërisht me bumin e agjensive si Magnum ashtu si dhe fotografia dokumentare, që mbizotëroi realizmin fotografik
  • fotografia ndoqi së bashku me gazetarinë veçanërisht me bumin e agjensive si Magnum ashtu si dhe fotografia dokumentare, që mbizotëroi realizmin fotografik