Back

ⓘ Xhamia e Gjin Aleksit ose Xhamia Gjinaleks eshte nje xhami, dhe eshte monument i trashegimise kulturore ne Rusan, rrethi i Delvines, ne qarkun e Vlores, Shqiper ..
Xhamia e Gjin Aleksit
                                     

ⓘ Xhamia e Gjin Aleksit

Xhamia e Gjin Aleksit ose Xhamia Gjinaleks eshte nje xhami, dhe eshte monument i trashegimise kulturore ne Rusan, rrethi i Delvines, ne qarkun e Vlores, Shqiperi.

Kjo xhami historike eshte ndertuar ne Shek. XVI. Sipas greket, xhamia ishte ndertuar mbi rrenojat e nje kishe bizantine. Ne oborrin e vet gjenden si nje kishe ashtu dhe nje teqe. Ky monument kulture eshte i llojit "Arkitekture", dhe mori statusin ne vitin 1963.

                                     
  • Xhamia Haxhi Bendos ose Xhamia e Sopotit ne Kalane e Sopotit mbi Borsh mendohet te jete formesuar ne gjendjen e sotme ne shekullin e 18. Xhamia ne kala
  • Xhamia Neshat Pashaj, e njohur ndryshe Xhamia e Kuqe, është një nga objektet e kultit më të vjetra e më të njohura në qytetin e Vlorës. Këtë xhami e ka
  • Xhamia e Muradies ose Xhamia e Plumbit ndodhet ne qytetin e Vlorës, në aksin rrugor Vlorë - Skele, ne zonën arkeologjike zona A sipas zonifikimit arkeologjik
  • Delvinës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri Xhamia e kompleksit është një ndër xhamitë e para të ndërtuara në Shqipëri, xhamia - mbret e Xhermehallës në Delvinë
  • Delvinës - vreshta e ullinj, në V. Xhamia e Gjin Aleksit - ka qenë kishë e kthyer në xhami në Rusan Rusani ka qënë një nga lagjet e Delvinës, i cili në
  • Kisha e Shën Sotirit Vuno është një monument i trashëgimisë kulturore në Vuno, Rrethi i Vlorës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri LISTA E MONUMENTEVE:
  • Kisha e Shën Kollit është një monument i trashëgimisë kulturore në Armen, Rrethi i Vlorës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI
  • Kisha e manastirit Krimanove Piqeras ngrihet në një kodër dominuese të fshatit Piqeras, Shqipëri rreth 1 km në lindje të tij dhe është ndërtuar në mes
  • Kisha e Marmiroit është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e Vlorës, në qarkun e Vlorës, Shqipëri Kisha është e tipit kryq i lire me kupolë
  • Lista e monumenteve të mbrojtura në Shqipëri sipas Ministrisë së Kulturës në Shqipëri. Instituti i Monumenteve të Kulturës: Lista e monumenteve Commons: