Back

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesoreFotografia e ditës20140818. Ferit Vokopola ishte nje nga nenshkruesit e Deklarates se Pavaresise se Shqiperise. Lindur ne Vokopole te Be ..
                                               

Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/08/16

Festa e Shen Marise kremtohet me fillimin e 15 Gushtit dhe vijon ne mbare javen ne kishat dhe manastiret e krishtera edhe ne Shqiperi.Merjem, ishte nena e Jezus, Krishtit. Ne gjuhen shqipe dhe nder te krishteret, Shen Maria njihet si Zonja e Bekuar. Ajo adhurohet si shenjtore nga Krishterimi. Prinderit e saj ishin Shen Joakimi dhe Shen Ana. Sipas ungjillit te Lukes, Maria ishte nje vajze besimtare e virgjer, nje dite asaj ju shfaq kryengjelli Gabriel, lajmetari hyjnor i derguar nga Perendia, per t´i treguar asaj se do te lindte Birin e Zotit, permes mrekullise se Shpirtit te Shenjte. Maria ...

                                     

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/08/18

Ferit Vokopola ishte nje nga nenshkruesit e Deklarates se Pavaresise se Shqiperise. Lindur ne Vokopole te Beratit ne 18 gusht 1887 atdhetar, njeri nga pjesemarresit e Kuvendit Kombetar te Vlores, firmetar i Deklarates se Pavarsise. Ne 1920-n ishte nder organizatoret e Kongresit te Lushnjes. Me 28 janar, 1920 ai mbajti fjalen e hapjes ne Kongres dhe u zgjodh Sekretar i tij. Gjithashtu iu kushtua fese dhe ishte nder themeluesit e Medresese se Tiranes dhe bashkepunetor i njohur i shtypit laik e fetar. Autor i vepres "Gjemimi i Tomorrit" fetare, permbledhjes me vjersha "Symbyllazi dhe enderrime".

                                     
  • Prindërit e saj ishin Shën Joakimi dhe Shën Ana Mateu 1: 18 - 20, Luka 1: 35 Sipas ungjillit të Lukës, Maria ishte nje vajzë besimtare e virgjër, një