Back

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesoreFotografia e ditës20140816. Festa e Shen Marise kremtohet me fillimin e 15 Gushtit dhe vijon ne mbare javen ne kishat dhe manastiret e k ..
                                     

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/08/16

Festa e Shen Marise kremtohet me fillimin e 15 Gushtit dhe vijon ne mbare javen ne kishat dhe manastiret e krishtera edhe ne Shqiperi.Merjem, ishte nena e Jezus, Krishtit. Ne gjuhen shqipe dhe nder te krishteret, Shen Maria njihet si Zonja e Bekuar. Ajo adhurohet si shenjtore nga Krishterimi. Prinderit e saj ishin Shen Joakimi dhe Shen Ana. Sipas ungjillit te Lukes, Maria ishte nje vajze besimtare e virgjer, nje dite asaj ju shfaq kryengjelli Gabriel, lajmetari hyjnor i derguar nga Perendia, per t´i treguar asaj se do te lindte Birin e Zotit, permes mrekullise se Shpirtit te Shenjte. Maria ashtu si edhe biri i saj Krishti, jane figurat me te adhuruara ne fene e krishtere, veçanerisht ne kishen katolike romake dhe ne kishen ortodokse. Ajo nderohet shume edhe te myslimanet. Fusha e teologjise krishtere, qe merret me figuren e saj quhet mariologji.