Back

ⓘ Xhamia e Klleznës. Xhamia e Klleznes eshte xhami e cila gjendet ne Klleznen e Siperme, afer Ulqinit. Ndertesa e pare e xhamise eshte ndertuar ne vitin 1917 me k ..
Xhamia e Klleznës
                                     

ⓘ Xhamia e Klleznës

Xhamia e Klleznes eshte xhami e cila gjendet ne Klleznen e Siperme, afer Ulqinit.

Ndertesa e pare e xhamise eshte ndertuar ne vitin 1917 me kontributin e besimtareve vendas. Por, supozohet se xhamia per here te pare eshte ndertuar rreth vitit 1696, gjegjesisht ne kohen e ndertimit te Ures se Klleznes. Xhamia eshte riparuar para vitit 1966, ndersa ne vitin 1984 u ndertua plotesisht xhami e re, ne themelet e xhamise se rrenuar nga termeti i vitit 1979. Pas 29 vitesh, Xhamia e Klleznes u rindertua perseri, saktesisht me 6 korrik 2013.

                                     

1. Imamet

Ne kete xhami sherbyen shume imame, siç ishin:

 • Osman Spahiq
 • Sadik Llolla
 • Dan Klezna
 • Rifat Tulaj
 • Said Bisha
 • Selim Shaptafa

Ndersa nga 1 janari 2011 detyren e imamit e ushtron Senad Maku, i cili kontribuoi shume jo vetem ne rindertimin e Xhamise, por edhe ne ngjalljen e veprimtarive e aktiviteteve te shumta ne kuader te kesaj xhamie.

                                     
 • Listën e objekteve në Ulqin. Shtëpia e Kulturës Biblioteka Kinemaja Shtëpia e Pashës Ura e Klleznës Shtëpia e Vojvodës Hamami i Ulqinit Kulla e Ballshajve
 • takon Komunës së Ulqinit. Ajo shtrihet në luginën e Klleznës prej fshatit Pelink e kufizohet me liqenin e Shasit. Ajo në veri - jug të Anës së Malit shtrihet
 • Ranës, Xhamia e Mezgjahut, Xhamia e Kryepazarit, Xhamia e Lamit, Xhamia e Merasë, Xhamia e Bregut, Xhamia e Kollomzës, Xhamia e Zogajve si dhe mejtepi Fejzije
 • Ura e Klleznës në afërsi të fshatit Këllezna e Sipërme pran Ulqinit. 1719 - U ndërtua Xhamia e Pashës nga Kiliç Aliu. 1728 - U ndërtua Xhamia e Mezgjahut
 • Xhamitë e qytetit janë: Xhamia e Pashës, Xhamia e Detarëve, Xhamia e Lamit, Xhamia e Bregut, Xhamia e Kryepazarit ose e Majapazarit dhe Xhamia e Namazgjahut