Back

ⓘ Aracaju eshte kryeqyteti i Shtetit te Sergipe, Brazil, ndodhet ne pjesen verilindore te vendit, rreth 350 km ne veri te Salvador. Ka nje popullsi prej 570.937 b ..
Aracaju
                                     

ⓘ Aracaju

Aracaju eshte kryeqyteti i Shtetit te Sergipe, Brazil, ndodhet ne pjesen verilindore te vendit, rreth 350 km ne veri te Salvador. Ka nje popullsi prej 570.937 banore, te cilet perfaqesojne rreth 33% te popullsise te shtetit. Bregdeti i Aracaju ka shume plazhe te paprishur, te tilla si ato ne Santa Luzia Island, dhe plazhet urbane, te tilla si atalaia. Keto lagje bregdetare perfshijne terrene sportive, shesheve, fusha e futbollit, volejbollit dhe basketbolli, ndertesa banimi, bare, klube nate, restorante, bankat dhe hotelet.

Aracaju, eshte nje nga qytetet e para te planifikuara ne Brazil, eshte ndertuar me qellim per tu bere kryeqyteti i shtetit. U themelua ne vitin 1855, si kryeqytet i Sergipe.

                                     
  • 429 Jaboatão dos Guararapes 580.795 Feira de Santana 481.137 Aracaju 461.083 Olinda 368.666 Campina Grande 354.546 Ekonomia: Turizmi
  • Qyteti Shteti Skuadra Qyteti Shteti Algjeria Sorocaba São Paulo Greqia Aracaju Sergipe Argjentina Vespasiano Minas Gerais Hondurasi Porto Feliz São Paulo
  • &0000000000000014.50000014, 5 &0000000000000074.80000074, 8 Sergipe SE Aracaju &0000000000021910.30000021.910, 3 &0000000002068031.0000002.068.031 &0000000000000094