Back

ⓘ Rudi Goga eshte piktor shqiptar nga Mali i Zi. Piktori Rudi Goga, ka lindur ne vitin 1948 ne qytetin e Ulqinit, ne Malin e Zi. Eshte diplomuar ne Akademine e Ar ..
                                     

ⓘ Rudi Goga

Rudi Goga eshte piktor shqiptar nga Mali i Zi.

Piktori Rudi Goga, ka lindur ne vitin 1948 ne qytetin e Ulqinit, ne Malin e Zi. Eshte diplomuar ne Akademine e Arteve te Prishtines, ne klasen e akademikut Muslim Mulliqi, ne vitin 1979. Ka kryer studimet pasuniversitare ne Dyseldorf te Gjermanise, me profesoret e njohur gjermane, Rolf Sockhenheim dhe Joseph Beuys. Per tre vjet ai ka drejtuar Muzeun-Galeri te Arteve ne Ulqin. Ekspozita e pare vetjake, e titulluar “Kulla e Balshajve”, do te hapej ne Ulqin ne vitin 1978 dhe do te pasohej nga nje numer i madh aktivitetesh, brenda dhe jashte vendit. Gjate karrieres artistike, Goga numeron 40 ekspozita personale dhe 60 kolektive, jo vetem brenda kufijve te Malit te Zi, ne Ulqin e Tivar, por edhe ne Gjermani, Hollande, France, Nju Jork, Maqedoni, Kosove, Shqiperi. Punime te tij gjenden ne galeri dhe koleksione private, ne vende te ndryshme te Evropes, ku piktori ka ekspozuar. Nderkohe Goga numeron edhe disa çmime, mes te cilave ne vitin 1991 çmimin vjetor te Art Klubit, Ulqin, ne 1995 “Onufri ‘95”, Tirane, ne 1998 i SHJMZ, Podgorice.

                                     
  • valltar shqiptar Rexhep Goga 1923 - 2006 këngëtar dhe valltar shqiptar Riza Shurdha 1921 - 2003 fotograf dhe boksier afrikan Rudi Goga 1948 - piktor shqiptar
  • Trashëgimia Arkitekturore Monument Ansambël 3465 Shtëpi banimi e familjes Goga Shek. XIX Ferizaj Trashëgimia Arkitekturore Monument Ansambël 3466 Ndërtesa