Back

ⓘ Studime etimologjike në fushë të shqipes VII. Studime etimologjike ne fushe te shqipes VII Gjinia: Gjuhesi. Autori: Eqrem Çabej. Shtepia botuese: Akademia e Shk ..
                                               

Kostaq Cipo

Lindi ne Elbasan, i biri i Simonit dhe i Agnije Xhuvanit. I ati ishte zanatçi, por e mbylli jeten si nepunes i rangut te ulet ne bashkine e qytetit. Agnija, e ema, ishte e bija e Jan Xhuvanit, priftit te varfer te fshatit Shtermen dhe e motra e patriotit te shquar dhe gjuhetarit te madh Aleksander Xhuvani. Ne moshen 6 vjeçare, me 1898, u regjistrua ne shkollen 7-vjeçare te qytetit, qe ishte ne gjuhen greke. Me 1906, pasi kreu mesimet ne kete shkolle, u regjistrua ne nje gjysmegjimnazin turqisht i cili ishte hapur ne Elbasan. Me 1910 vazhdoi dy vitet e fundit te gjimnazit ne Manastir. Ne ke ...

                                     

ⓘ Studime etimologjike në fushë të shqipes VII

Studime etimologjike ne fushe te shqipes VII Gjinia: Gjuhesi. Autori: Eqrem Çabej. Shtepia botuese: Akademia e Shkencave. Viti i botimit 2006. Faqet e librit 434. ISBN 978-99943-817-1-7

                                     

1. Shiko dhe kete

  • Studime etimologjike ne fushe te shqipes VI
  • Studime etimologjike ne fushe te shqipes IV
  • Studime etimologjike ne fushe te Shqipes I
  • Studime etimologjike ne fushe te shqipes II