Back

ⓘ Kostandin Nishku ka qene arsimtar dhe nder intelektualet e pare i Bashkesise Ortodokse te Tiranes ose Vllehet. Nga viti 1900 ishte drejtor i shkolles 7 vjeçare ..
                                     

ⓘ Kostandin Nishku

Kostandin Nishku ka qene arsimtar dhe nder intelektualet e pare i Bashkesise Ortodokse te Tiranes ose Vllehet. Nga viti 1900 ishte drejtor i shkolles 7 vjeçare te kesaj Bashkesie. Ishte njeri me botkuptim te gjere. Kur pothuajse u hap nga Filip Ashiku shkolla shqipe ne Tirane, Kostandin Nishku jo vetem nuk i pengoi nxenesit e shkollave te Bashkesise, por perkundrazi i nxiste te shkonin edhe ne ate shkolle per te mesuar gjuhen e folur dhe shkrimin shqip.

                                     

1. Referime

Permendet ne veprat studimore:

  • Kodiku i kishes se Shen Prokopit te Tiranes: 1818-1922,Dhimiter Beduli, Tirane:Botues; Kisha Orthodokse Autoqefale e Shqiperise,viti 1997.