Back

ⓘ Shekulli i Ri. Shekulli Ri ishte gazeta e perditshme e qytetit te Durresit, e cila nisi botimin e saj ne mesin e viteve ’20, nen drejtimin e Ilia Llavdes, kisht ..
                                     

ⓘ Shekulli i Ri

Shekulli Ri ishte gazeta e perditshme e qytetit te Durresit, e cila nisi botimin e saj ne mesin e viteve ’20, nen drejtimin e Ilia Llavdes, kishte karakterin e nje fletoreje e cila permbante informacione te ndryshme, jo vetem lokale.

Ne studime te ndryshme dhe historike te botuar mbi median ne Shqiperi, Shekulli Ri figuron edhe si i pari periodik i rregullt i qytetit te Durresit.

                                     
  • II - I Era jonë: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - XIX - XX - XXI Nga Shekulli VI Tek
  • Shqiptar Sport Ekspres Standard Sot Sopata Studenti Suplement Shekulli Shekulli i Ri Sheperi Shkodra Shpresa kombëtare Shqip Shqiptarja.com Shëndet Plus
  • Georges Castelln Histori e Ballkanit shekulli XIV - XX Prishtinë, 1991. Barbara Jelavich - Historia e Ballkanit shekulli XVIII - XIX, Tiranë, 1999. Petrika Thëngjilli
  • shekullit XVII, Peja vazhdimisht zhvillohej dhe duke i krahasuar me gjendjen e një shekulli më parë, qyteti i Pejës u rrit me 600 shtëpi dhe 130 fshatra dhe
  • vitin 1937. Sot, Kairo është qyteti më i populluar afrikan dhe qendër kulturore e botës arabe. Që nga shekulli i 19 - të, Kairo është bërë një destinacion
  • nga shekulli i 10 - të. Sot rusishtja përdoret gjerësisht edhe jashtë Rusisë. Mbi një e katërta e literaturës shkencore botërore botohet në rusisht. I përket
  • nga katër vajza : Bom, CL, Sandara dhe Minzy, i formuar nga YG në 2009. Emri 2NE1 kombinon frazat shekulli 21 dhe new evolution evolucioni i ri
  • mëdha Çmimi i madh i Rusisë i mbajtur për herë të parë pas një shekulli do të zhvillohej në cirkuitin Soçi Autodrom, kurse Çmimi i madh i Austrisë u
  • gjatë shekujve duke filluar nga shekulli i 3 p.e.s. deri ne fillim te shekullit te 1 pas. K. Gjatë kësaj periudhe shqiptarët i bënë qëndrese romakeve te cilët