Back

ⓘ Masakra e Cërrikut. Masakra e Cerrikut ndodhi gjate Rebelimit te vitit 1997 ne qytetin Cerrikut i cili ishte nen kontrollin e rebeleve te armatosur ne diten e 2 ..
                                     

ⓘ Masakra e Cërrikut

Masakra e Cerrikut ndodhi gjate Rebelimit te vitit 1997 ne qytetin Cerrikut i cili ishte nen kontrollin e rebeleve te armatosur ne diten e 23 maj-t 1997 Garda e Republikes se Shqiperise ishte ne nje operacion per shtypjen e rebelimit ne veri te Elbasanit Autoblinda e Gardes sa spo hyri ne Cerrik

Rebelet i sulmuan ne nje perleshje me Rebelet 6 gardist mbeten te vrare dhe 22 mbeten te plagosur. Rebelt e cerrikut ne ate kohe ishin perkrahes te flakte te Partise Socialiste te Shqiperis te cilet kishin nen shenjester Garden e Repbulikes gjate perleshjeve me arme ne Masakren e Cerrikut. Autoblinda e Gardes kishte marr flake dhe shume gardist mbeten te plagosur, Pergjesin per kete maskaker e morren Rebelet a thane se kishin paralajmuar ushtrine dhe Garden nese perpiqen per shtypjen e Rebelimit.

                                     

1. Viktimat

Te vrare

 • Besnik Sylaj 22 vjeç
 • Halit Haxhia 27 vjeç
 • Qemal Mehmeti 21 vjeç
 • Bashkim Mella 21 vjeç
 • Petrit Gjonaj 21 vjeç
 • Sali Martini 42 vjeç

Te Plagosur

 • Pjerin Calaj
 • Pashk Doda
 • Petrit Gjoka
 • Gezim Vela
 • Preng Lasku
 • Petrit Ndoja
 • Petrit Gunga
 • Dede Mark Gjoka
 • Agim Biberi
 • Petrit Guga
 • Fahri Metalia
 • Gjegj Gjoka
 • Dritan Hasani
 • Agron Kuliçi
 • Gjergj Qoka
 • Vladimir Loka
 • Dritan Hasa
 • Vladimir Ndoka
 • Petrit Nika
 • Fran Sotka
 • Dede Margjoka