Back

ⓘ Tri komedi Autori: Ilirjan Bezhani. Botuesi: Toena. Faqet e librit 286. Libri permban 3 komedi: Te Mysafiri i mallkuar jepet situata qe krijohet nga ringjallja ..
                                     

ⓘ Tri komedi

Tri komedi Autori: Ilirjan Bezhani. Botuesi: Toena. Faqet e librit 286.

Libri permban 3 komedi: Te Mysafiri i mallkuar jepet situata qe krijohet nga ringjallja e nje personi, te cilin tanime nuk e njeh as gruaja e vet dhe as femijet. Sa mire beri qe vdiq ngre problemin e martesave qe eshte bere mode kohet e fundit me te huaj edhe pse ata mund te jene te vdekur. Mashtruesit ve ne loje me shume gjalleri dhe mbi nje menyre komike prane farses, veshtiresite te cilat debatohen sot ne Shqiperi.

                                     
  • Dhaskal Gjoka apo shkolla korçare e qëmoçme. Vjetet 1826 - 1830. Komedi historiko - pedagogjike në tri akte me një parathënie dhe një histori e pedagogjisë dhe
  • Marko Vlorë. Bllofi 1990 komedi nga Pallati Kultures Vlorë. Zi më zi 1992 komedi me trupën e Estradës së Vlorës. Tri mëndje në ankand 1994 dramë
  • ku interpreton rreth 20 role në komedi Pas sukseseve në teatër, arrin të tjera në kinematografi, ku interpreton në tri kinokomedi, si edhe TV, ku interpreton
  • vitit 1997, ndërsa kishte provuar edhe të shkruante dhe vinte në skenë komedi në Teatrin Skampa transferohet familjarisht në SHBA. Kronikë e atyre
  • 1995, 1997 Gomari mendjehollë 1995 Tri motrat rrëfenjë, 1996 Floçka Ardë rrëfenjë, 1997 7 drama dhe komedi për fëmijë 2004 ku përmblidhen: Laura
  • plotë imtësi të goditura jetësore dhe etnografike. Pas vdekjes është një komedi politike, ku me anë të situatave komike të gjetura bukur, përshkruan me
  • në një tjetër gjini shumë të pëlqyer të teatrit, rolet e suksesshme në komedi të ndryshme. I njihen më shumë se 120 role në teatër, mes të cilave kanë
  • një shtrirje në kohë gati gjysëm shekullore dhe përmblidhet: 22 drama, komedi melodrama, skeçe estrade etj. 27 pjese teatrale të perkthyera e të adaptuara
  • Capra. Me Capra dhe të tjerët, Columbia u bë një nga shtëpitë kryesore të komedi krisur. Në vitin 1930, yjet e mëdha Columbia kontratës ishin Jean Arthur