Back

ⓘ Gregori XIII. Papa Gregori XIII ishte papa i 226 i Kishes Katolike. Sherbeu si pape qe nga zgjedhja e tij me 13 maj 1572 dhe deri me 10 prill 1585. Paraardhes i ..
Gregori XIII
                                     

ⓘ Gregori XIII

Papa Gregori XIII ishte papa i 226 i Kishes Katolike. Sherbeu si pape qe nga zgjedhja e tij me 13 maj 1572 dhe deri me 10 prill 1585. Paraardhes i tij ishte Papa Piu V, ndersa pasardhesi papa Sisto V.

                                     
  • gregorian është një modifikim i kalendarit julian dhe e merr emrin nga papa Gregori XIII i cili e miratoi në vitin 1582. Kalendari gregorian shton një kusht
  • 24 prill 1585 dhe deri më 27 gusht 1590. Paraardhës i tij ishte papa Gregori XIII ndërsa pasardhësi papa Urbani VII. Lista e papëve Vatikani Commons:
  • maj 1572. Paraardhës i tij ishte Papa Piu IV, ndërsa pasardhësi papa Gregori XIII Lista e papëve Vatikani Commons: St. Pius V  Album me fotografi dhe apo
  • Urban V. 1362 - 1370 203 Gregori XI. 1370 - 1378 204 Urban VI. 1378 - 1389 - - - Klementi VII. Avignon 1378 - 1394 - - - Benedikti XIII Avignon 1394 - 1423 205
  • deri më 7 shkurt 1878. Paraardhës i tij ishte papa Gregori XVI, ndërsa pasardhësi papa Leoni XIII Lista e papëve Vatikani Commons: Pius IX  Album me
  • Presidentit të Republikës Italiane. Ai është ndërtuar në 1573 nga papa Gregori XIII si një rezidencë verore e papatit. Ai është përdorur gjithashtu dhe si
  • kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 77 ditë. 1582 - Papa Gregori XIII implementon kalenadarin Gregorian. Në Itali, Poloni, Portugali dhe Spanjë
  • Hirohito. 1996 Alvaro Arzu u zgjodh president i Guatemalës. 1502 - Papa Gregori XIII v. 1585 1758 - Joseph Bonaparte, vëllai italian i Napoleon Bonaparte
  • deri më 1582 me krijimin e kalendarit Gregorian propozuar nga Papa Gregori i XIII Dallimi në gjatësinë e vitit në mes dy kalendarëve është 0.002