Back

ⓘ Anastasi II. Papa Anastasi II ishte papa i 50 i Kishes Katolike. Sherbeu si pape qe nga zgjedhja e tij me 24 nentor 496 dhe deri me 19 nentor 498. Paraardhes i ..
Anastasi II
                                     

ⓘ Anastasi II

Papa Anastasi II ishte papa i 50 i Kishes Katolike. Sherbeu si pape qe nga zgjedhja e tij me 24 nentor 496 dhe deri me 19 nentor 498. Paraardhes i tij ishte papa Gelasi I, ndersa pasardhesi papa Simaku.

                                     
  • 22 nëntor 498 dhe deri më 19 korrik 514. Paraardhës i tij ishte papa Anastasi II ndërsa pasardhësi papa Hormizda. Lista e papëve Vatikani Commons: Symmachus 
  • 496. Paraardhës i tij ishte papa Feliksi III, ndërsa pasardhësi papa Anastasi II Lista e papëve Vatikani Commons: Gelasius I  Album me fotografi dhe apo
  • deri më 8 korrik 1153. Paraardhës i tij ishte papa Luçio II ndërsa pasardhësi papa Anastasi IV. Lista e papëve Vatikani Commons: Eugene III  Album
  • 375 - 383 Valentiniani II 383 - 392 Konstanci III 421 Valentiniani III 425 - 455 Marciani 450 - 457 Leoni I 457 - 474 Leoni II 474 Anastasi I 430 - 518 Justini I 518 - 527
  • Shën Papa Felice IV - 526 - 530 55. Shën Papa Bonifacio II - 530 - 532 56. Shën Papa Gjoni II - 533 - 535 57. Shën Papa Agapito I - 535 - 536 58. Shën
  • perandorëve ilirë: Trajan Deciusi 249 - 251 Pas epokës së perandorëve ilirë: anastasi Diokleciani 285 - 306 lindur në Dalmaci Maksimiani Herkulius 285 - 310
  • ndryshuan me fillimin e Luftës së Dytë Botërore. Gjatë viteve të luftës, Anastasi filloi të përjetonte besimin e tij në një mënyrë më personale. Ai ishte
  • Me vdekjen e Zenonit dhe ngritjen në pushtet të shërbyesit civil romak Anastasi I sundoi 491 - 518 mbajtja e ofiqit perandorak nga izaurët përfundoi
  • Durrësit. Pandehet se ky alfabet shërbeu më pas për Ungjillin e Elbasanit. Anastasi e quante Kozmain Kadmi i Shqipërisë Bashtingëlloret klasifikohen a
  • njihen nga kishat e tjera. Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë Anastasi Kryepiskop i Tiranës dhe i Gjithë Shqipërisë, Udhëtim Shpirtëror, bot