Back

ⓘ Shqipëria dhe Greqia 1949-1990: paqja e vështirë. Shqiperia dhe Greqia 1949-1990: paqja e veshtire me Autor Beqir Meta. Botuar nga Kristalina-KH Tirane, 2012. F ..
                                     

ⓘ Shqipëria dhe Greqia 1949-1990: paqja e vështirë

Shqiperia dhe Greqia 1949-1990: paqja e veshtire me Autor Beqir Meta. Botuar nga "Kristalina-KH" Tirane, 2012. Faqet e librit 339.

"Shqiperia dhe Greqia 1949 - 1990, paqja e veshtire" vellimi i dyte i studimit shkencor mbi marredheniet greko-shqiptare. Libri hedh drite mbi ngjarje te "pluhurosura" nga ana te dyja qeverive ne periudha te ndryshme.

Ajo eshte mbeshtetur krejtesisht ne hulumtimet e autorit ne arkivat shteterore, shqiptare, amerikane, angleze e turke. Ky liber per here te pare u jep pergjigje shkencore shume çeshtjeve, deri tani te pasqaruara mbi marredheniet greko - shqiptare.

                                     
  • 295 f. Tensioni greko - shqiptar, 1939 1949 Tiranë, 2002 Shqipëria dhe Greqia 1949 1990 Paqja e vështirë Shtëpia Botuese Koçi, Tiranë, 2004, 414
  • në BE. Greqia ka qenë anëtare e NATO - s që nga viti 1952. Në 2004 Bullgaria, Rumania dhe Sllovenia u bënë anëtare të NATO - s. Kroacia dhe Shqipëria u anëtarësuan