Back

ⓘ Kujtime 2, Alfred S. Moisiu. Kujtime 2 Kujtime nga Alfred Moisiu. Shtepia Botuese Toena. Ish-presidenti Alfred Moisiu sjell per lexuesit vellimin e dyte te libr ..
                                     

ⓘ Kujtime 2 (Alfred S. Moisiu)

Kujtime 2 Kujtime nga Alfred Moisiu. Shtepia Botuese "Toena".

Ish-presidenti Alfred Moisiu sjell per lexuesit vellimin e dyte te librit me kujtime. Botuar nga" Toena”," Kujtime; 1958-2002” perfshihet koha e sherbimit ne Ushtrine Shqiptare pas kthimit nga studimet ne Akademine e Inxhinierise Ushtarake ne Moske, nga viti 1958 deri ne janar 1985, koha e daljes ne pension. Ne kete periudhe tregohet veprimtaria e tij qe nga detyra e instruktorit ne Drejtorine e Xhenios te Ministrise se Mbrojtjes deri si zevendesminister i Mbrojtjes, dhe me pas koha e vuajtjes se denimit, pas uljes ne detyre si shef xhenio brigade ne Burrel.

Jepen te dhena gjate punes si komandant brigade ne Kavaje, per zhvillimet ne Ushtrine Shqiptare pas daljes nga Traktati i Varshaves, mbi te ashtuquajturin" Puç ushtarak”, mbi fortifikimin, mbi periudhen e spastrimeve ne ushtri pas vetevrasjes se Mehmet Shehut. Pastaj vijon me kohen ne pension, per vitet 1991-1992, per vitin 1997 deri edhe me zgjedhjen si President i Republikes ne qershor 2002.