Back

ⓘ Josip Rela. Josip Vlladoviq Rela lindi dhe u rrit ne fshatin Arbanas te Zares ne Kroaci. Ka punuar si mesues, drejtor teatri e drejtor shkolle ne Zare. Eshte po ..
                                     

ⓘ Josip Rela

Josip Vlladoviq Rela lindi dhe u rrit ne fshatin Arbanas te Zares ne Kroaci. Ka punuar si mesues, drejtor teatri e drejtor shkolle ne Zare. Eshte poet dhe autor i trembedhjete dramave nder te cilat" Nita” eshte me e njohura dhe eshte luajtur shpesh nga grupet teatrore ne Kosove. Gjithashtu kjo drame eshte shume e pelqyer nga shume lexues. Ai merret si themelues i dramaturgjise shqiptare ne ish Jugosllavi.

                                     
 • Qendra për kulturë Ulqin dhe SHAI Art Club Ishte anëtar i SHKA Josip Rela në Besianë, Kosovë dhe i SHKA Boshko Strugar në Ulqin. Ka vdekur më
 • madhë edhe në skenën e teatrit si aktor dhe rexhizor. - Aktor në Dila - Josip Rela - roli i Prokurorit Publik - Regjsor Nimon Alimusa. - Aktor në Toka Jon
 • shfaqje të ndryshme, nuk len anash as provat në Shoqërinë Kulturore Josip Rela në Besianë ku përpos shumë Këngëtarëve ishin edhe Nysret Muqiqi dhe Afrim
 • revistat letrare që botoheshin në gjuhën shqipe në ish Jugosllavi. Josip V. Rela - Jeta e re Prishtinë 1968 Pesha e fjalës - Rilindja Prishtinë
 • ilirolog - historian dhe letrar Augustin Stipçeviq shkrimtar prof. Josip Vladoviq Rela autor i dramës Nita shqip. dr. Milan Vladoviq ish - kryetar i
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani
 • Aliçka Fatos Arapi Nokë Sinishtaj Lindita Arapi Eqrem Basha Josip Rela Sali Bashota Kin Dushi Vorea Ujko Azem Shkreli Dionis Bubani