Back

ⓘ Shekulli VIII ..
                                               

Ashtabujakarami

Ashtabujakarami i vendosur ne Kanchipuram ne shtetin e Indise Jugore Tamil Nadu, i eshte kushtuar zotit Hindu Vishnu. I ndertuar ne Stilin Arkitekturor Dravidian, tempullit i jane thurur lavde ne Divya Prabandha, kanoni i hershem mesjetar tamil i shenjteve alvare midis shekujve te VI dhe te IX. Eshte nje nga 108 Divyadesamet kushtuar Vishnut, qe adhurohet si Ashta Bhuja Perumali dhe bashkeshortja e tij Lakshmi si Alamelumangai. Tempulli besohet se eshte ndertuar nga Dinastia Pallava ne fundin e shekullit te VIII me kontribute te mevonshme nga Dinastia mesjetare Chola dhe mbreterit Vijayana ...

                                               

Shpella Tigër në Saluvankkupam

Shpella Tiger eshte nje Kompleks tempullor hindu i skalitur ne shkemb i vendosur ne fshatin Saluvankuppam prane Mahabalipuramit ne Tamil Nadu te Indise. Ajo e ka marre emrin e saj nga skalitjet e kokave te tigrit ne hyrjen e nje shpelle qe ben pjese ne kompleks. Shpella Tiger eshte konsideruar si nje nga tempujt shpellore te Mahabalipuramit te ndertuar nga Dinastia Pallava ne shekullin e VIII. Ajo eshte pjese e Grupit te Monumenteve ne Mahabalipura qe jane pjese e Trashegimise Boterore te UNESCO-s. Siti eshte i vendosur ne bregun e gjirit te Bengalit dhe eshte nje destinacion turistik mjaf ...

                                               

Tempulli Kailasa

Tempulli Kailasa eshte nje nga tempujt e lashte hindu te skalitur ne shkemb qe gjendet ne Ellora, ne shtetin indian Maharashtra. Eshte nje megalit i skalitur ne nje shkemb te vetem i konsideruar nje nga tempujt shpellor me te shquar te Indise, per shkak te permasave te tij, si trajtimit arkitekturor dhe skulpturor. Tempulli Kailasa eshte nje nga 34 tempujt shpella dhe manastire te njohur kolektivisht si Shpellat Ellora. Ndertimi i tij pergjithesisht i atribuohet mbretit te shekullit te VIII te dinastise Rashtrakuta, Krishna I. Arkitektura e tempullit tregon gjurme te stilit arkitekturor Pa ...

                                               

Tempulli Kanchi Kailasanathar

Tempulli Kanchi Kailasanathar eshte struktura me e vjeter ne Kanchipuram. I Vendosur ne distriktin Kanchipuram te shtetit indian Tamil Nadu, ai eshte nje Tempull Hindu ne Stilin Arkitekturor Dravidian. I eshte kushtuar hyjnise Shiva dhe eshte i njohur per rendesine e tij historike. Tempulli u ndertua midis viteve 685-705 nga mbreti Narasimhavarmani II i Dinastise Pallava. Kompleksi i vendosur ulet prej guri ranor permban nje numer te madh skalitjesh, duke perfshire shume hyjni gjysem-kafsherore qe ishin popullore gjate Periudhes se hershme te Arkitektures Dravidiane. Struktura permban 58 f ...

                                               

Tempulli Olakkannesvara

Tempulli Olakkannesvara gjendet ne qytetin e Mahabalipuramit, ne drejtim te bregut te Coromandelit ne gjirin e Bengalit ne distriktin Kancheepuram te shtetit indian Tamil Nadu. Ashtu si dhe Tempulli bregdetar, Tempulli Olakkannesvara eshte nje tempull strukturor. Ndertuar ne shekullin e VIII, eshte i vendosur drejtperdrejte siper Mahishasuramardini mandapa ne nje kodrine qe ofron pamje skenike te qytetit. Duke qene se zona eshte brenda nje zone te sigurise se larte per shkak te stacionit me fuqi berthamore pak kilometra ne jug te tij, fotografimi eshte i ndaluar. Tempulli Olakkannesvara nd ...

                                               

Tempulli Padalathri

Tempulli Padalathri eshte nje tempull hindu kushtuar Vishnut, vendosur ne Singaperumalkoil te distriktit te Kanchipuramit, ne shtetin jugor indian Tamil Nadu. I ndertuar ne Arkitekturen e skalitur ne shkemb, kushtuar Vishnut, qe adhurohet si Narasimhari dhe bashkeshortja e tij Lakshmi si Ahobilavalli. Tempulli eshte ndertuar nga sunduesit Pallava gjate shekullit te VIII. Tempulli eshte i hapur nga ora 7 e mengjesit deri ne oren 12 te drekes dhe nga ora 4:30 pasdite deri ne oren 8:30 te darkes si dhe ka kater rituale te perditshme ne kohe te ndryshme te dites. Ne tempull zhvillohen festa te ...