Back

ⓘ Evgjeni Harizi lindi ne Pojan te Fierit me 1939. Studimet e larta i kreu pjeserisht ne Rusi dhe me pas ne Universitetin e Tiranes ne vitin 1963 si Inxhiniere Te ..
                                     

ⓘ Evgjeni Harizi

Evgjeni Harizi lindi ne Pojan te Fierit me 1939. Studimet e larta i kreu pjeserisht ne Rusi dhe me pas ne Universitetin e Tiranes ne vitin 1963 si Inxhiniere Teknologe e Ushqimit Social. Pas emerimit ne Ndermarrjen e Ushqimit Social ne Tirane, ku punoi disa vjet si teknologe vazhdoi si pedagoge ne Shkollen e Ushqimit Social ne Tirane.

Gjate ketyre viteve ka pergatitur disa botime, midis tyre "Si te gatuajme", bashkautore e librit "Arti i Kuzhines dhe Teknologjia e Pergatitjes se Gjelleve per Kuzhinieret", etj. si dhe ka pergatitur tekstet mesimore per Shkollen e Mesme Teknologjike, Dega e Ushqimit Social. Sot eshte pensioniste dhe vazhdon te bashkepunoje ne perpilimin e librave te artit te kuzhines.