Back

ⓘ Historia, më e vjetër, e Shqipërisë. Historia e Shqiperise me Autor: Zhan Klod Faverial. Shtepia Botuese: PLEJAD. Faqet e librit 554. Fare mire i konsiderueshem ..
                                     

ⓘ Historia (më e vjetër) e Shqipërisë

Historia e Shqiperise me Autor: Zhan Klod Faverial. Shtepia Botuese: "PLEJAD". Faqet e librit 554.

Fare mire i konsiderueshem si nje zbulim i kryer prej albanologut te njohur Robert Elsie, kjo "Histori e Shqiperise" e shkruar per nje periudhe prej disa vitesh 1880-1884 nga nje murg francez i derguar me mision ne patriarkanen e Ohrit, bazohet jo vetem ne te gjitha burimet serioze te historianeve te kohes, por jep mjaft fakte te dhena te panjohura me pare, qe hedhin drite mbi te verteten dhe maredheniet apo raportet e shqiptareve me fqinjet.

                                     
 • Historia e Shqipërisë në të vërtetë nuk përfshin vetëm të dhënat historike të hapësirës gjeografike mbi të cilën gjenden territoret shqiptare por edhe
 • edhe më parë. Vepra më e rëndësishme e këtij lloji është Historia e Skënderbeut e Marin Barletit, botuar rreth viteve 1508 - 1510 Me letërsi të vjetër shqiptare
 • përputhej me atë që ishte shprehur nga gazeta Liri e Shqipërisë dhe ishte vendimi më i drejtë e më realist që mund të merrej në këto rrethana. Ai iu dorëzua
 • të Vjetër Epirus Vetus Kur Perandoria Romake, me vdekjen e Theodhosit të parë në vitin 395, u nda në Lindje dhe Perëndim, territori i Shqipërisë së
 • Skeda: Historia e Ali Pashë Tepelenës.JPG Historia e Ali Pashë Tepelenës libër me Autor Ilo Mitkë Qafëzëzi. Botuar në vitin 1916 në Bukuresht. Faqet e librit 172
 • premtuar, shërbëtori i Zotit, Biri i njeriut në Bibël, në Besëlidhjën e vjetër Fjala Krisht rrjedh nga greqishtja që do të thotë I lyeri ose i vajosuri
 • në epokën e paleolitit gurit të vjetër mbi 100 000 vjet më parë. Janë të njohura një numër i madh vendbanimesh të tilla në territorin e sotëm të Kosovës
 • e Shqipërisë janë perla që nuk njohim dhe do të mundemi. Tani Fshatrat e Shqipërisë Mavrovë dhe Duf, historia e fshatrave shqiptare në Maqedoninë e
 • i Shqipërisë është flamuri kombëtar shqiptar, një flamur me fushë të kuqe dhe një shqiponjë dykrenare të zezë në mes. Fusha e kuqe ka domethënien e gjakut
 • Ungjillore e Shqipërisë ose VUSH Në 14 nëntor 1892, Gjerasim Qiriazi me një grup atdhetaresh Ungjillore ku ndër te tjerë vlen te përmendim edhe kontributin e atdhetarit
 • përfaqësues të Shqipërisë dhe shqiptarëve. Kultura shqiptare është formuar në mënyrë të konsiderueshme nga gjeografia dhe historia e Shqipërisë Ajo u rrit