Back

ⓘ Norodom Sihanouk. U lind gjate kohes se sundimit te kolonializmit francez dhe kishte bere fushate ne vitin 1953 per pavaresimin e Kamboxhias. Sihanuk ishte nje ..
Norodom Sihanouk
                                     

ⓘ Norodom Sihanouk

U lind gjate kohes se sundimit te kolonializmit francez dhe kishte bere fushate ne vitin 1953 per pavaresimin e Kamboxhias. Sihanuk ishte nje figure e rendesishme e politikes se vendit te tij per me shume se 60 vjet. Ai ishte mbret i Kamboxhias nga viti 1941 deri ne vitin 1955 dhe pastaj me vone edhe nga viti 1993 deri ne vitin 2004, kur edhe hoqi dore per shkak te shendetit te dobet.

                                     
  • deri në vitin 1953 kur Franca emëroi Norodom Sihanouk si mbret të Krahinës Kamboxhias mirëpo mbreti Norodom Sihanouk Filloi një fushat politike për ta
  • mbretit Norodom Sihanouk Kamboxhia fitoi pavarësinë nga Franca më 9 nëntor 1953. Kamboxhia u bë një monarki kushtetuese nën mbretin Norodom Sihanouk Kur
  • Armero ka shkaktuar vdekjen e 23 000 njerzve. 1991 - Princi kambodian Norodom Sihanouk u kthye në Phnom Penh pas 13 vitesh ekzil. 2000 - U lëshua në treg
  • Norodom Suramarit, Mbreti i Kamboxhias 1955 1960 Kryeministër - Princi Norodom Sihanouk 1955 1956 Oum Chheang Sun 1956 Princi Norodom Sihanouk 1956
  • Ibrahim Hashem 1955 1956 Kamboxhia Monark - Norodom Sihanouk Mbreti i Kamboxhias 1941 1955 Norodom Suramarit, Mbreti i Kamboxhias 1955 1960 Kryeministër
  • Jean Risterucci 1952 1953 Monark - Norodom Sihanouk Mbreti i Kamboxhias 1941 1955 Kryeministër - Norodom Sihanouk 1952 1953 Penn Nouth 1953 Chan
  • 1954 1955 Kamboxhia Monark - Norodom Sihanouk Mbreti i Kamboxhias 1941 1955 Kryeministër - Chan Nak 1953 1954 Norodom Sihanouk 1954 Penn Nouth 1954 1955
  • Princi Norodom Sihanouk 1960 1970 Kryeministër - Princi Norodom Sihanouk 1961 1962 Nhiek Tioulong 1962 Chau Sen Cocsal Chhum 1962 Princi Norodom Kantol
  • Monireth 1960 Chuop Hell 1960 Princi Norodom Sihanouk 1960 1970 Kryeministër - Princi Norodom Sihanouk 1958 1960 Pho Proeung 1960 1961 Republika