Back

ⓘ Paul Gaugin. Paul Gauguin ishte nje piktor francez dhe nje nga themelueset me te rendesishme te modernes. Nje nga figurat me interesante ne historine e piktures ..
Paul Gaugin
                                     

ⓘ Paul Gaugin

Paul Gauguin ishte nje piktor francez dhe nje nga themelueset me te rendesishme te modernes.

Nje nga figurat me interesante ne historine e piktures, veprat e tij u zhvendos nga Impresionizem braktisur shpejti ne nje simbolike gjalle dhe e fuqishme, siç mund te shihet ne pikturat e polinezian e tij. Matisse dhe Fauvism nuk mund te kuptohet pa veprat e Paul Gauguin.

                                     
  • Lucio Battisti Para së gjithash, emocioni Vetëm pas të kuptuarit - Paul Gaugin Nuk mund të ketë dituri pa emocion. Ne mund të jemi të vetëdijshëm rreth