Back

ⓘ David Harold Fink. David Koch Hamilton eshte nje amerikan biznesmen, filantropist, aktivist politik, dhe inxhinier kimike. Ai eshte nje bashke-pronar dhe nje Ze ..
David Harold Fink
                                     

ⓘ David Harold Fink

David Koch Hamilton eshte nje amerikan biznesmen, filantropist, aktivist politik, dhe inxhinier kimike. Ai eshte nje bashke-pronar dhe nje Zevendes President Ekzekutiv i Industrive Koch, nje konglomerat qe eshte i dyte per te me e madhe private Held Company ne Shtetet e Bashkuara. Koch eshte i dyte per ta pasur Banor i Nju Jork Qyteti si i 2010. Ai eshte nje mbrojtes i madh i artit dhe kishte kontribuar per te bamiresive te ndryshme, duke perfshire Lincoln Center, i Sloan Kettering, nje klinike te fertilitetit ne New York-prezbiterian spitalin dhe ne Muzeun Amerikan te Historise Natyrore s David Wing Dinosaur H. Koch. Teatri New York Shtetit ne Linkoln Center, shtepi te Operes se Nju Jorkut dhe Nju York City Baletit u riemerua H. David Koch Theater ne vitin 2008 pas nje dhurate prej 100 milion dollare per renovimin e teatrit. Conde Nast Portfolio e pershkroi ate si "nje nga filantropet me bujare por te ulet-kyç ne Amerike".Ai dhe vellai i tij Charles kane dhuruar edhe te grupeve politike te avokimit, duke perfshire edhe amerikanet per Prosperitet.