Back

ⓘ Partia Drejtësi e Unitetit. Partia Drejtesi e Unitetit ose PDU ishte partia e cila mbronte interesat dhe te drejtat e popullsise çame ne Shqiperi e drejtohej ng ..
                                               

Zgjedhjet parlamentare në Shqipëri, 2005

Zgjedhjet parlamentare te vitit 2005 ne Shqiperi u mbajten ne Shqiperi me 3 korrik. Rezultati ishte nje fitore per Partine Demokratike te opozites dhe aleatet e saj, si Partine Republikane. Ish-presidenti Sali Berisha u be kryeminister si rezultat i zgjedhjeve. Pjesemarrja e votuesve ishte vetem 48.0%.

                                               

Mahmud Abas

Mahmud Abas gjithashtu i njohur me Kunjen e tij Ebu Mazen eshte presidenti i Shtetit te Palestines dhe Autoritetit Kombetar te Palestines. Ai ka qene kryetari i Organizates Çlirimtare te Palestines qe nga 11 nentori 2004 dhe presidenti palestinez qe nga 15 janari 2005. Abas eshte anetar i partise Fatah dhe u zgjodh kryetar i Fatahut ne vitin 2009.

                                               

Procesi i Pavarësisë së Kosovës

Ne nentor 2005 filloj zyrtarisht procesi per vendosjen e statusit perfundimtar te Kosoves. Kosova nga viti 1999, pasi qe forcat serbe u detyruan ta leshonin Kosoven, ka qene e administruar nga misioni i Organizates se Kombeve te Bashkuara UNMIK, dhe institucionet demokratike te Kosoves: Kuvendi, Presidenti dhe Qeveria e Kosoves. Edhe pse Serbia nuk ka kontroll mbi Kosoven, ne rezoluten 1244 te Keshillit te Sigurimit, disa here permendet se Kosova eshte protektorat i OKB-se, por juridikisht pjese e Republikes Federale te Jugosllavise. Sipas kesaj rezolute OKB ka pergjegjesin per administrat ...

                                               

Aleanca për Shqipërinë Evropiane

Aleanca per Shqiperine Europiane ishte nje koalicion ne zgjedhjet parlamentare shqiptare te vitit 2013, dhe lideri ishte Edi Rama. Mori 57.63% te votave dhe 83 deputete ne parlament.

                                     

ⓘ Partia Drejtësi e Unitetit

Partia Drejtesi e Unitetit ose PDU ishte partia e cila mbronte interesat dhe te drejtat e popullsise çame ne Shqiperi e drejtohej nga Shpetim Idrizi, me 17 shkurt 2011 ajo u shkri me partine tjeter simoter PDI dhe kane formuar nje parti te vetme e cila quhet Partia per Drejtesi, Integrim dhe Unitet.