Back

ⓘ Juristi. Nje jurist eshte nje profesionist i edukuar ne Jurisprudence, i cili studion, zhvillon, praktikon dhe aplikon ligjin dhe ofron keshillim ligjor. Ne shu ..
                                               

Sali Hallkokondi

Sali Hallkokondi, juristi, publicisti dhe historiani si dhe nje nder personalitetet me te shquara te qytetit te Vlores, perfaqesues i njerezve te kulturuar te asaj kohe qe deshironin te benin Shqiperine.

                                               

Arsimi ligjor

Edukimi ligjor eshte edukimi i individeve te cilet synojne te behen profesioniste ligjore apo qe thjesht deshirojne te perdorin njohurite e tyre ligjore ne fusha te tjera, te lidhura me ligjin ose ne fushen e biznesit. Ai perfshin: Diplome e nivelit te pare ne Ligj, e cila mund te studiohet ne nivel universitar Bachelor ose pasuniversitar Juris Doctor, ne varesi te vendit. Kurse profesionale qe avokatet e ardhshem jane te detyruar te kalojne ne disa vende para se te mund te pranohen ne profesionin e avokatit. Diploma akademike te nivelit master ose doktorature. Zhvillimi i dijeve te avancu ...

                                               

Gestapo

Gestapo gjermanisht: Geheime Staatspolizei, shqip Policia sekrete shteterore, zakonisht shkurtuar si Gestapo, ishte policia politike e Rajhut te Trete. Anetaret e saj ishin te rekrutuar nga radhet e oficereve te karrieres te policise dhe roli dhe organizimi i saj eshte themeluar nga Hermann Goering pasi Adolf Hitleri erdhi ne pushtet ne mars 1933. Rudolf Diels ishte kreu i pare i organizates, fillimisht e quajti 1A Departamentit te Policise se Shtetit prusian. Detyra e Gestapos ishte per te hetuar dhe luftuar "te gjitha tendencat e rrezikshme per shtetin." Kishte autoritet per te hetuar ra ...

                                               

Fetva

Fetva eshte nje ekspertize ligjore islame, e cila leshohet zakonisht nga nje myfti ne lidhje me nje teme te caktuar. Zakonisht fetva pergatitet sipas pyetjes se nje personi privat ose te nje juristi, per te sqaruar nje problem qe ka dale brenda fese islame.

                                               

Daria Bilodid

Daria Bilodid eshte nje xhudiste ukrainase. Ajo eshte fituesja e Medaljes se Arte ne Bote 2019 dhe 2019 ne Evrope 2019 per ndarje me 48 kg.

                                               

El-Mavardi

El-Mavardi ishte nje nga mendimtaret me te njohur te shkencave politike ne epoken e mesjetes. Ai gjithashtu ishte sociolog, jurist dhe muhadithin i madh. Sherbeu si kryegjykates ne Bagdad si dhe ambasador i Halifit Abasit ne disa vende myslimane te fuqishme dhe me rendesi. ElMavardi me se shumti njihet me librin e tij "El-Havi" ne jurisprudence. Emri i tij i plote ishte Ebu El-Hasan Ali Ibn Muhammed Ibn Habib el-Mavardi. U lind me 972 ne Basra. Mesimet e para ne Fikh Jurisprudencen Islame i mori nga juristi i njohur Ebu El-Vahi el-Simari. Me pas ai shkoi ne Bagdad per studime me te avancua ...

Juristi
                                     

ⓘ Juristi

Nje jurist eshte nje profesionist i edukuar ne Jurisprudence, i cili studion, zhvillon, praktikon dhe aplikon ligjin dhe ofron keshillim ligjor.

Ne shume vende Evropiane qe ndjekin sistemin ligjor civil, te tilla si Shqiperia apo Kosova, titulli jurist eshte nje term i pergjithshem qe perfshin te gjithe ato profesioniste qe kane mbaruar studimet ne Drejtesi; sidomos ato qe nuk jane liçensuar akoma si avokate ose si magjistrate.

                                     

1. Detyrat

Juristet mund te punesohen ne sektore te ndryshem te administrates publike qendore dhe vendore, ose ne Departamentet ligjore te bizneseve private. Disa nga detyrat e juristit qe punon per biznesin jane:

  • Hartimi i kontratave dhe marreveshjeve te ndryshme qe shoqeria lidh me klientet, furnitoret dhe punonjesit e saj.
  • Menaxhimi dhe ndjekja e proçedurave te prokurimit per shoqerine.
  • Perfaqesimi i shoqerise ne marredhenie me te trete, sidomos ne lidhje me perfaqesuesit ligjore te treteve.
  • Arkivimi dhe protokollimi i dokumentacionit ligjor.
  • Perfaqesimi i shoqerise prane institucioneve administrative dhe ndjekja e procedurave ligjore, ankimimeve dhe korrespondences zyrtare me autoritetet shteterore, per çeshtje te caktuara ligjore te veprimtarise se shoqerise.
  • Hartimi i dokumenteve te tjera ligjore te nevojshme nga shoqeria.