Back

ⓘ Stasimoni. Ne tragjedine greke, stasimoni eshte nje kenge e ekzekutuar nga kori ne orkester, e perbere nga strofa dhe antistrofa. Çdo episod i nje tragjedie apo ..
                                     

ⓘ Stasimoni

Ne tragjedine greke, stasimoni eshte nje kenge e ekzekutuar nga kori ne orkester, e perbere nga strofa dhe antistrofa. Çdo episod i nje tragjedie apo komedie pasohet nga nje stasimon. E gjithe performanca hyrese e korit quhet parodi.

                                     
  • Kjo pasohet nga një skenë dialogu i quajtur episod, i cili pasohet nga stasimoni i parë. Alternimi i episodeve me stasimonet vazhdon deri në stasimonin