Back

ⓘ Vajkani eshte nje fshat ne Komunen Mbrostar ne Rrethin e Fierit te Shqiperise.Eshte i ndare ne jug me Fierin dhe ne lindje me Lushnjen,ne perendim me Libofshen ..
                                     

ⓘ Vajkan

Vajkani eshte nje fshat ne Komunen Mbrostar ne Rrethin e Fierit te Shqiperise.Eshte i ndare ne jug me Fierin dhe ne lindje me Lushnjen,ne perendim me Libofshen dhe ne lindje me Verrine.Ndodhet ne qender te Myzeqese dhe kufizohet ne lindje me autostraden Fier-Lushnje.Gjithashtu eshte edhe nje rruge e vogel qe i kalon mespermes ose xhade.Poshte xhades gjenden fushat e banoreve ndersa lart saj gjenden shtepite e tyre.Ka nje reliev fushor-kodrinor dhe toka kryesisht pjellore.Me kalimin e viteve eshte rritur numri i banoreve te atyshem duke qene se pervec vendasve ka edhe te ardhur!Ky fshat njihet per prodhimin e fidaneve si agrume dhe ullinj te gjitha varieteteve.Tregtare nga e gjithe Shqiperia vijne aty per te blere pasi malli eshte teper cilesor.Ky fshat eshte i ndare ne dy:Vajkani i madh dhe vajkani i vogel.Ai i madhi eshte me afer Fierit dhe ben pjese ne te.Ndersa Vajkani i vogel eshte me afer Lushnjes dhe ndan me Ardenicen.Ne fakt para shume vitesh Vajkani ka qene pjese e Ardenices por me kalimin e viteve u nda.

                                     
  • Komuna Mbrostar Mbrostar Mbrostar - Ura Kallm i Madh Kallm i Vogël Petovë Vajkan Verri redaktoni kutinë
  • Komuna Mbrostar Mbrostar Mbrostar - Ura Kallm i Madh Kallm i Vogël Petovë Vajkan Verri redaktoni kutinë
  • Komuna Mbrostar Mbrostar Mbrostar - Ura Kallm i Madh Kallm i Vogël Petovë Vajkan Verri redaktoni kutinë