Back

ⓘ Alija Xhogoviq. Alia Xhogoviq i lindur ne 1929 ne Laho, prane Bijelo Poles ne Sanxhak, eshte shkrimtar boshnjak. Ai studioi ne Fakultetin Filozofik ne Beograd, ..
                                     

ⓘ Alija Xhogoviq

Alia Xhogoviq i lindur ne 1929 ne Laho, prane Bijelo Poles ne Sanxhak, eshte shkrimtar boshnjak.

Ai studioi ne Fakultetin Filozofik ne Beograd, letersine dhe gjuhen jugosllave. Alia diplomua ne vitin 1955. Xhogoviqi eshte nje kontribues i madh ne projektet e onomastikes te i Akademise Serbe te Shkencave dhe Arteve SANU. Ai mori pjese ne kongrese te shumta te folklorit nderkombetare dhe jugosllave onomastikes, leksikologa, dialektologji, antropologji dhe etnologji, si dhe ne shum konferenca te turkologeve.

Poezite dhe hulumtimet e tija letra jane perkthyer ne gjuhen shqipe, turke dhe angleze.

Xhogoviq eshte perfshire ne shum antologji te ndryshme poetike te Kosoves dhe Sanxhakut. Ai eshte anetar i shume shoqatave te shkrimtareve.

                                     
  • Zukorliq - sekretar Mustafa Ceriq Ferid Muhiq Nexhad Ibrishimoviq Sherbo Rastoder Fatmir Baqi Alija Xhogoviq Nijaz Durakoviq Faqja zyrtare boshnjakisht