Back

ⓘ Kristaq Antoniu - kengetar, tenor dhe bariton. Me origjine nga Korça, ai lindi ne Rumani, ku dhe perfundoi Akademine Mimodramatike te Bukureshtit. Interpretoi r ..
Kristaq Antoniu
                                     

ⓘ Kristaq Antoniu

Kristaq Antoniu - kengetar, tenor dhe bariton. Me origjine nga Korça, ai lindi ne Rumani, ku dhe perfundoi Akademine Mimodramatike te Bukureshtit. Interpretoi rolet e para ne disa filma kinematografie, ku dhe u be i njohur. Si koncertist dhe kengetar operetash, zhvilloi turne me nje trupe neper Evrope.

Ne Shqiperi u kthye ne vitin 35, ku dhe nisi nje veprimtari te gjalle artistike. U shqua ne interpretimin e arieve nga operat klasike dhe te kengeve popullore.

                                     
  • Jakova 1916 Konstandin Kristoforidhi 1827 - 1895 Kujtim Dashi 1951 Kristaq Antoniu 1909 - 1979 Kristo Kono 1907 - kompozitor Kastriot Islami Kim Mehmeti
  • Dhimitri Jorgjia Velo Sanda Avni Mula Kristo Maliq Herri Niko Kristaq Antoniu Doktori Rozmari Jorganxhi nëna e Dhimitrit Lulja e kujtimit
  • Artiste e Merituar Gaqo Lena Zyberi Hafsa Hajri Ismani Kongoli Baki Kristaq Antoniu - Artist i Merituar Laver Bariu Luçie Miloti - Artiste e Merituar Marie
  • Shkëlqim Basha . Petriti Reshat Arbana . I arratisuri Bujar Kapexhiu Kristaq Antoniu Ymer Bala Kadri Pirro Krisanthi Kotmilo Fadil Kujovska Andon Qesari
  • bashku me plejadën e parë të këngëtarëve shqiptarë, Tefta Tashko Koço, Kristaq Antoniu Mihal Ciko, Jorgjie Truja, etj, Marie Kraja interpreton në rolet kryesore