Back

ⓘ Banka Emporiki u themelua ne 1907, u regjistrua ne Bursa e Athines qe ne 1909 dhe sot eshte nje nga bankat tregtare Greke me te fuqishme. Ne qershor 2000, Banka ..
                                               

Gjirokastra

Gjirokaster eshte qytet ne Shqiperine jugore, banoret te cilit quhen gjirokastrite. Qytet i perfshire ne Listen e Trashegimise Boterore te UNESKO-s me 2005, si nje nga pak shembujt e mbijetuar ne Ballkan te qyteteve tregtare te stilit osman.

                                     

ⓘ Banka Emporiki

Banka Emporiki u themelua ne 1907, u regjistrua ne "Bursa e Athines" qe ne 1909 dhe sot eshte nje nga bankat tregtare Greke me te fuqishme. Ne qershor 2000, Banka Emporiki hyri ne nje koalicion me grupin bankar nderkombetar Crédit Agricole i cili pervetesoi si fillim 6.7% te aksioneve te Bankes Emporiki. Mbas ofertes nga Crédit Agricole ne qershor 2006 per blerjen e 100% te aksioneve nga Banka Emporiki, ky grup tashme zoteron 72% te aksioneve te bankes dhe pjesa tjeter zoterohet nga rreth 46.000 aksionere.

Banka Emporiki eshte aktive ne tregjet e huaja dhe ato vendase duke ofruar nje game te plote te sherbimeve bankare moderne e tradicionale qe permbushin nevojat per kursim dhe financim te klienteve te saj. Banka Emporiki operon ne 370 dege ne Greqi dhe zhvillon aktivitetin e saj nepermjet 54 filialeve bankare ne Qipro, Rumani, Bullgari e Shqiperi dhe nepermjet 1 dege ne Londer.

Grupi Emporiki eshte nje nga grupet me dinamike ne sektorin financiar dhe ofron nje game te gjere produktesh e sherbimesh si: investime, leasing, sigurime, siguracione bankare, menaxhim asetesh per investitore institucionale, menaxhim fondesh te perbashketa, zhvillim e menaxhim pronash te paluajtshme dhe kredive konsumatore. Nepermjet aksionerit te tij te ri, Grupit Crédit Agricole, i cili eshte nje nga institucionet financiare me te fuqishme ne arenen boterore, Emporiki tashme shfrytezon eksperiencen e Grupit dhe rrjetit te tij nderkombetar qe shtrihet ne 70 shtete.

                                     
  • selinë e tyre : Banka e Shqipërisë, Banka Kombetare Tregtare, Raiffaisen Bank, Intesa SanPaolo Bank, Alpha Bank, Tirana Bank, NBG Bank, Emporiki Bank, UNION