Back

ⓘ Libri i bardhë. Libri i bardhe tregime me Autor Enkelejd Lamaj. Botues: Bota Shqiptare, viti i botimit 2011. Faqet e librit 244. ISBN 978-9928-00-029-3 Permbajt ..
                                     

ⓘ Libri i bardhë

Libri i bardhe tregime me Autor Enkelejd Lamaj. Botues: Bota Shqiptare, viti i botimit 2011. Faqet e librit 244. ISBN 978-9928-00-029-3

Permbajtja

1. MENGJES

2. MADE IN INDIA

3. DORA E DJATHTE

4. HONI I NATES

5. TAXI 5

6. PAKTI

7. ASFALT

8. ME E BUKURA VAJZE E SHKOLLES

9. TY

10. GRUAJA E FOTOGRAFIT

11. TE NESERMEN

12. LIBRI I BARDHE

13. PROVIMI I FUNDIT

Kopertina e pasme:

Dikush zbulon nje jete tjeter, ose diçka te ngjashme me te… dikujt, endrra refuzon t’i perfundoje… dhe cila eshte dhurata me e mire per dike qe nuk deshiron ta shohesh me sy?… po sikur ajo qe shkruan te jete e tmerrshme, por jo aq sa ajo qe nuk shkruan?… keni rezervuar nje takim me princin e nates, nje leksion me nxenesen e djallit dhe do pushtoheni nga deshira te erreta, do udhetoni ne nje planet te larget dhe, pa dyshim, kur t’ju zere nata, vendi ku do ndaloni per ta kaluar, do jete me i fundit qe do donit te kishit zgjedhur. Por asgje nuk mbaron me kaq. Ne qofte se jeta do te ishte nje liber i bardhe, me thuaj, çfare do deshiroje te shkruaje ne te? Keto, edhe me shume, ne trembedhjete tregime te zeza, qe rrembejne, turbullojne dhe lene pa gjume.

                                     
  • Libri i bardhë : lashtësia shqiptare dhe shtetësia e Kosovës si realitet historik dhe politik. Libër me autorë kolektivë nga Partia e Unitetit Kombëtar
  • autor i librit me komente mbi veprimtarinë politike të ish Presidentit Rexhep Meidani, Presidenti Meidani dhe Kosova një lloj libri i bardhë mbi këtë
  • Lincoln në Shtëpnë e Bardhë Titull i kapitullit të fundit është një pyetje: Quid Pro Quo? Zonat madhore ku fokusohet libri Clinton Cash janë ndihmat
  • monografi, Klubi Letrar Lumi i Bardhë 2001 Bedri Gjinaj - mësues dhe patriot I shquar monografi, Shtëpia Botuese Libri Shkollor 2001 Drenica
  • .. Tymi, herë i bardhë e herë i zi... U ngrit lart... Jo më i zi, as i bardhë . Është i hirtë, u bë gri... I lodhur nga helmi i kapërcyer ndër vite
  • i diplomuar - Musli Shabani - Magjister - Emrije Shabani - Juriste e diplomuar Dr. Jusuf Osmani, Vendbanimet e Kosovës 6, Gjilani. faqe 53. Libri Shkollor
  • Marx dhe Friedrich Engels botuan në Londër Manifestin Komunist. 1878 - Libri i parë me numra telefonik u paraqit në New Haven, Connecticut. 1916 - Lufta
  • e Bokajve, Te Kroni i Ftoft, Kroni Bardhë Kodra Xhamisë, Rrafshi Xhamisë, Katunishtë, Kroni Katunishtës, Lugi i Dacit, Te Osmani, Te Bira e Arushës
  • dhe luginat kryesore lumore Drini i Bardhë dhe Drini i Zi Gëlqerorët kanë shtrirje të konsiderueshme, prandaj i japin tonin kryesor morfologjisë së