Back

ⓘ Stack, struktura e të dhënave. Ne shkencat kompjuterike, nje stack eshte i fundit hyn, i pari del, te dhenat e tipit abstrakt dhe strukture te dhenave. Nje stac ..
Stack (struktura e të dhënave)
                                     

ⓘ Stack (struktura e të dhënave)

Ne shkencat kompjuterike, nje stack eshte i fundit hyn, i pari del, te dhenat e tipit abstrakt dhe strukture te dhenave. Nje stack mund te kete ndonje lloj te dhenave abstrakte si nje element, por karakterizohet nga vetem tri operacione themelore: push, pop dhe top stack.

                                     
  • shkencat kompjuterike, struktura e të dhënave ose strukturë me të dhëna, është një mënyrë e veçantë për ruajtjen dhe organizimin e të dhënave në një kompjuter
  • tipeve të njejta p.sh. tipi STACK mund të implementohet nga dy klasa ajo SMALLSTACK dhe SCALABLESTACK. Njejtë, një klasë mund të ketë konstruktor të shumtë