Back

ⓘ Gjon Gjinaj ka qene nje nga agjentet shqiptare qe punonte per llogari te agjentures italiane ne fund te viteve 40. Ai ishte cilesuar si nj nga agjentet e tyre m ..
                                     

ⓘ Gjon Gjinaj

Gjon Gjinaj ka qene nje nga agjentet shqiptare qe punonte per llogari te agjentures italiane ne fund te viteve 40. Ai ishte cilesuar si nj nga agjentet e tyre me te mire dhe per kete arsye ai ishte hedhur me parashute me malet e Mirdites ne vitin 1947, me detyre krijimin dhe organizimin e bandave te armatosura per te rrezuar regjimin komunist ne vend. Ai veproi ne ate periudhe se bashku me Alush Leshanakun, edhe ky nje agjent i sherbimeve sekrete italiane. Por ne vitin 1949, Gjon Gjinaj, ose i njohur ndryshe me pseudonimin Munella, se bashku me banden e tij arrin te futet ne kurth nga Sigurim i Shtetit." Grupi Special” i krijuar nga Mehmet Shehu dhe i drejtuar nga Kadri Hazbiu arrin te kap Gjon Gjinajn, i cili me vone ekzekutohet po nga ky grup.

                                     
  • Shkodër i treti ndër tetë fëmijë, i biri i Gjok Jakë Nikajt Gjon Shtjefën Jaku dhe Age Gjon Gulit. I ati ishte lëkurëregjës, merrej me ngjyrosje penjsh
  • fq. 162. Gjikam, Pater Ambrozi, HD, v. XV 1939, 3 - 7, fq. 342 - 344. Gjinaj M. Mele M. Elmazi M., Bibliografi e librit shqip në fondet e Bibliotekës
  • Biblioteka Kombëtare, Tiranë, 2010 fq. 296 ISBN 978 - 99927 - 731 - 7 - 8. a b Gjinaj M. Mele M. Elmazi M., Bibliografi e librit shqip në fondet e Bibliotekës
  • përshkruante udhëtimin për në Grudë me titullin Valë mbi valë më 1994. Gjinaj M. Mele M. Elmazi M., Bibliografi e librit shqip në fondet e Bibliotekës
  • Hasit si: Kruma, Vlahna, Golaj, Nikoliqi, Tregtani, Qarri, Demjani, Rugova, Gjinaj Krushnini, Romaja, Gërqina, Planeja, Guruzhupi, Kishaj, Helshani, Kosturri