Back

ⓘ Fshatrat në Rrethin e Krujës. Ketu gjeni listen e plote me fshatrat ne Rrethin te Krujes. Rrethi i ka 2 bashki, 2 qytete, 4 komuna dhe 44 fshatra. Qytetet jane ..
Fshatrat në Rrethin e Krujës
                                     

ⓘ Fshatrat në Rrethin e Krujës

Ketu gjeni listen e plote me fshatrat ne Rrethin te Krujes. Rrethi i ka 2 bashki, 2 qytete, 4 komuna dhe 44 fshatra.

Qytetet jane me karaktere te trash.

                                     
  • Fshatrat në Rrethin e Hasit Fshatrat në Rrethin e Kavajës Fshatrat në Rrethin e Kolonjës Fshatrat në Rrethin e Korçës Fshatrat në Rrethin e Krujës Fshatrat
  • lumorë Kufizohet në veri me Rrethin e Kurbinit, me Rrethin e Tiranës e Rrethin e Krujës në lindje e verilindje, Rrethin e Kavajës në jug e juglindje dhe
  • Fushë - Krujës e rreth 30 km në veri të kryeqytetit Tiranë. Përmendet qysh në Mesjetë me emrin Mamur nga kronikanë osmanë. Në Mesjetë bënte pjesë në principatat
  • veriperëndimit në vargmalet e Skënderbeut, ku kufiri ndahet me rrethin e Krujës vazhdon me Qafën e Belegut dhe përfundon në grykën e Shkopetit, që ndan
  • cilat ishin në varësi të Krujës Nuaja, Shkreta, Mafsheqi dhe Shëmërija i kaluan Krujës Ferrë - Shkopeti e Shkopeti i kaluan rrethit të Matit. Në vitin 1956
  • Burizana është një fshat i cili bën pjesë në Rrethin e Krujës dhe në prefekturën e qarkut Durrës. Fshati Burizanë i cili ndodhet rreth 30km larg Tiranës
  • Qafë Shtamës në rrethin e Krujës etj. Përveç sportit te alpinizmit majat e maleve dhe territoret malore janë tërheqëse për ndërtimin e kampingjeve dhe
  • Dom Llesh Bitroi BAJO, Luan: Mbi kryengritjen e përgjithshme të vitit 1912 në rrethin e Krujës në Studime Historike, nr. 1. 1971. f. 131 154: HIDRI
  • në rrethin e Shkupit. Terrorit të paparë iu nënshtrua edhe popullsia e qytetit të Shkupit. Çdo ditë oficerët serbë organizonin ekspedita në fshatrat rreth
  • nga fshatrat e Grykës së Vogël janë shpërngulur në qytetin e Fushë Krujës dhe në Fushë Kuqe, në Xhafzotaj të Durrësit, në qytetin e Tiranës, në Shën e Premte