Back

ⓘ Qytete në Uruguai ..
                                               

Montevideo

Montevideo eshte qyteti me i madh, kryeqytetit, dhe porti kryesor i Uruguaj. zgjidhje eshte themeluar ne vitin 1726 nga Bruno Zabala Mauricio de, si nje levizje strategjike mes nje mosmarreveshje spanjisht-portugalisht mbi rajonin e Platine, dhe si nje kundershtim me kolonin portugeze te Colonia del Sacramento. Sipas regjistrimit te vitit 2004, Montevideo ka nje popullsi prej 1.325.968. Ajo ka nje siperfaqe prej 530 kilometra katrore dhe shtrihet 20 kilometra nga perendimi ne lindje. jugor kapitalit qytet kozmopolit ne Amerike dhe te trete me jugore ne bote, ajo eshte e vendosur ne bregdet ...