Back

ⓘ Kuidiçi gjatë shekujve. Titull tjeter ky i cili ben pjese ne serine e librave Harry Potter. Ne te vertete eshte nje prej librave qe ndodhen ne librarine e Hoguo ..
                                               

Kuidiçi

Kuidiçi eshte nje sport imagjinar shpikur nga autorja J. K. Rowling per serine e librave fantazi Harry Potter. Eshte nje sport i rrezikshem, por popullor qe luhet nga shtrigat dhe magjistaret qe hipin ne bishta fshesash. Ndeshjet luhen ne nje fushe te madhe ovale me tre gola ne forme unaze me lartesi te ndryshme ne secilen ane, midis dy skuadrave kunder njera-tjetres me nga shtate lojtare secila: tre Ndjekes, dy Godites, Portieri dhe Kerkuesi. Ndjekesit dhe Portieri respektivisht shenojne dhe mbrojne golat ndaj Topit; dy Goditesit largojne Fluturaket nga shoket e tyre dhe i çojne drejt kun ...

                                     

ⓘ Kuidiçi gjatë shekujve

Titull tjeter ky i cili ben pjese ne serine e librave Harry Potter. Ne te vertete eshte nje prej librave qe ndodhen ne librarine e Hoguortsit dhe J. K. Rowling e ka shkruar duke perdorur pseudonimin Kennilworthy Whisp, po ashtu si edhe me librin tjeter "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Ketu flitet per historine e sportit me te shquar te magjistareve, nga fillimet e hershme, kur fshesat sherbenin vetem per te ecur drejt, lart edhe poshte e deri ne ditet e sotme, ku me ane te tyre dhe te gjyles se arte u krijua ky sport magjik. Per me shume informacione klikoni ketu.