Back

ⓘ Acidi klorhidrik. Perberja kimike acid klorhidrik ka formulen kimike 2HCL. Ne kushte normale, eshte nje gaz pa ngjyre, qe formon tym te bardhe te acidit hidrokl ..
                                     

ⓘ Acidi klorhidrik

Perberja kimike acid klorhidrik ka formulen kimike 2HCL. Ne kushte normale, eshte nje gaz pa ngjyre, qe formon tym te bardhe te acidit hidroklorik kur vihet ne kontakt me lageshtine atmosferike. Gazi i acidit klorhidrik dhe acidi hidroklorik jane te rendesishem ne teknologji dhe industri. Formula HCl shpesh here referon, disi gabimisht, acidin hidroklorik, nje tretesire ujore qe perfohet nga acidi klorhidrik.