Back

ⓘ Ardian Haxhaj. Shkollen fillore e kreu ne vendlindje. Shkollen e mesme ne Gjimnazin Luigj Gurakuqi” te Klines. Fakultetin e Filologjise, Dega e Letersise Shqipe ..
                                     

ⓘ Ardian Haxhaj

Shkollen fillore e kreu ne vendlindje. Shkollen e mesme ne Gjimnazin" Luigj Gurakuqi” te Klines. Fakultetin e Filologjise, Dega e Letersise Shqipe, ne Universitetin e Prishtines dhe studimet postdiplomike – Master.

                                     

1. Librat e botuar

  • Vdekja ulerin ne syte me mi, poezi, botoi Klubi letrar" Vorea Ujko, Kline, 1994.
  • Kryekronika e Fushes se Kosoves roman, botoi Shtepia Botuese" Faik Konica”, 2007.
  • Kujtimet e nje çifuti roman, botoi Shtepia Botuese" Faik Konica”, 2010, qe me kete liber iu dhurua çmimi" Azem Shkreli” per romanin me te mire ne proze ne Kosove per vitin 2010.
  • Fundi i nje misioni roman, SHB" Buzuku”, Prishtine, 2008, qe ne konkursin kombetar te SHB" Buzuku” ne vitin 2006 e zuri vendin e dyte.

Ka botuar studime te ndryshme letrare ne revistat letrare, si Sheshi, Fjala, Jeta Re ; ne faqet e kultures ne te perditshmet Koha Ditore, Zeri etj.

                                     
  • disa përdorime: Adnan Haxhaj 1988 futbollist shqiptar nga Kosova Ardian Haxhaj 1976 shkrimtar shqiptar nga Kosova Haxhaj Gjilan fshat në
  • Fundi i një misioni është një roman i shkruar nga shkrimtari kosovar Ardian Haxhaj 1976 i shkruar ne vitin 2006. Ky roman dallohet për prirjen që të
  • Vepra e dytë e shkrimtarit Ardian Haxhaj e titulluar: Kryekronika e Fushës së Kosovës e dhënë nën shënjuesin e zhanrit roman, po shfaq interesim të
  • Duboçaku Dubova Dugaiva Gllaviçica Gllogjani Gorazhdeci Graboci Haxhaj Jabllanica Jabllanica e Madhe Jabllanica e Vogël Katundi i Ri