ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 299
                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1934

Kryeminister - J. B. M. Hertzog 1924–1939 Afrika e Jugut - Guvernator – George Villiers 1931–1937 Monark - George V, Mbreti i Afrikes se Jugut 1910–1936 Abdel Fattah Yahya Ibrahim Pasha 1933–1934 Kryeminister - Monark - Fuad I, Mbreti i Egjiptit ...

                                               

Brigadat ndërkombëtare

Brigadat nderkombetare perbeheshin nga vullnetare te trajnuar e rekrutuar nga Internacionalja Komuniste per te luftuar ne luften civile spanjolle ne anen e Republikes Spanjolle me qeverine e saj te zgjedhur, kunder rebeleve te kryesuar nga Franko ...

                                               

Konferenca e Teheranit

Konferena e Teheranit, e qujatur gjithashtu si Konferenca EUREKA gjegjesisht. Konferenca e Tre te medhenjve ishte takimi i Jozef Stalinit, Franklin D. Rusvelt dhe Uinston Churchill me 28 nentor deri me 1 dhjetor, 1943, ne ambiente ku shumica te c ...

                                               

D-Day

D-Day ose Dita-D, e njohur ne anglisht me se shumti operacionet ushtarake. Nje term te ngjashem ka ne gjermanisht dhe eshte i X-Dita, jour J ne frengjisht. Ne gjuhet shume, termi sot, veçanerisht per 6 qershor 1944 si fillimin e zbarkimin ne Norm ...

                                               

Operation Overlord

Operation Overlord ishte nje operacion i aleateve Perendimor ne Luften e Dyte Boterore, kishte per qellim te shtyje pushtuesit gjerman nga Franca e veriut dhe per te ndertuar atje nje baze te fuqishmee. Keto perfshinin pushtimin e Normandise nen ...

                                               

Konferenca e Jaltës

Konferenca e Jaltes ishte nje takim diplomatik te krereve aleate Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill dhe Josif Stalin e cila gjendet ne vendpushimin Crimean e Jaltes, 4 ne 11 shkurt 1945. Ky ishte takimi i dyte i tre takimit Aleate gjate Luf ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1945

Afrika e Jugut - Monark - George VI, Mbreti i Afrikes se Jugut 1936–1952 Kryeminister - Jan Smuts 1939-1948 Guvernator – Nicolaas Jacobus de Wet 1943–1946 Ahmad Mahir Pasha 1944–1945 Mahmoud an-Nukrashi Pasha 1945–1946 Kryeminister - Egjipti Mona ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1946

Monark - George VI, Mbreti i Afrikes se Jugut 1936–1952 Gideon Brand van Zyl 1946–1951 Guvernator – Nicolaas Jacobus de Wet 1943–1946 Afrika e Jugut - Kryeminister - Jan Smuts 1939-1948 Kryeminister - Mahmoud an-Nukrashi Pasha 1945–1946 Monark - ...

                                               

Procesi i gjeneralëve të Wermachtit në Ballkan

Gjyqi i Gjeneraleve ne Evropen Juglindore, i njohur edhe si Procesi i vrasjeve mbas pengmarrjeve te njohur, ishte shtate Pavarura Punes te Nurembergut Gjykimet. Padi Qendrore ishte pergjegjes per vrasjen e mijera civileve jugosllav dhe grek. Dymb ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1950

Monark - George VI, Mbreti i Afrikes se Jugut 1936–1952 Guvernator – Gideon Brand van Zyl 1946–1951 Afrika e Jugut - Kryeminister - Daniel François Malan 1948–1954 Egjipti Mustafa el-Nahhas 1950–1952 Monark - Faruku I, Mbreti i Egjiptit 1936–1952 ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1951

Guvernator – Monark - George VI, Mbreti i Afrikes se Jugut 1936–1952 Ernest George Jansen 1951–1959 Afrika e Jugut - Gideon Brand van Zyl 1946–1951 Kryeminister - Daniel François Malan 1948–1954 Egjipti Monark - Faruku I, Mbreti i Egjiptit 1936–1 ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1952

Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britanike pertej deteve 1952–1961 George VI, Mbreti i Afrikes se Jugut 1936–1952 Afrika e Jugut - Kryeminister - Daniel François Malan 1948–1954 Guvernator – Ernest George Jansen 1951–1959 Egjipti ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1953

Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britanike pertej deteve 1952–1961 Kryeminister - Daniel François Malan 1948–1954 Afrika e Jugut - Guvernator – Ernest George Jansen 1951–1959 Egjipti Mbreteria i le vendin Republikes ne 18 qershor ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1954

Daniel François Malan 1948–1954 Kryeminister - Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britanike pertej deteve 1952–1961 Johannes Gerhardus Strijdom 1954–1958 Guvernator – Ernest George Jansen 1951–1959 Afrika e Jugut - Gamal Abdel Nasse ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1955

Guvernator – Ernest George Jansen 1951–1959 Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britanike pertej deteve 1952–1961 Afrika e Jugut - Kryeminister - Johannes Gerhardus Strijdom 1954–1958 President - Gamal Abdel Nasser 1954–1970 Kryemini ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1956

Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britanike pertej deteve 1952–1961 Guvernator – Ernest George Jansen 1951–1959 Afrika e Jugut - Kryeminister - Johannes Gerhardus Strijdom 1954–1958 Egjipti President - Gamal Abdel Nasser 1954–1970 ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1957

Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britanike pertej deteve 1952–1961 Guvernator – Ernest George Jansen 1951–1959 Kryeminister - Johannes Gerhardus Strijdom 1954–1958 Afrika e Jugut - Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1954–1962 Egjip ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1958

Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1958–1962 Republika e Bashkuar Arabe krijohet ne 1 Shkurt 1958 me bashkimin e Egjiptit dhe Sirise President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Johannes Gerhardus Strijdom 1954–1958 Monark - Elizabeth II, Mbreteresha ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1959

Republika e Bashkuar Arabe President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1958–1962 Guvernator – Lucas Cornelius Steyn 1959–1960 Afrika e Jugut - Ernest George Jansen 1951–1959 Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Domi ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1960

Republika e Bashkuar Arabe President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1958–1962 Lucas Cornelius Steyn 1959–1960 Guvernator – Charles Robberts Swart 1960–1961 Monark - Elizabeth II, Mbreteresha e Dominioneve Britani ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1961

Siria largohet nga bashkimi ne 28 shtator 1961, Egjipti nuk e ndryshon emrin President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1958–1962 Republika e Bashkuar Arabe Egjipti Guvernator – Afrika e Jugut - Charles Robberts Sw ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1962

President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Ali Sabri 1962–1965 Kryeminister - Republika e Bashkuar Arabe Egjipti Gamal Abdel Nasser 1958–1962 President - Charles Robberts Swart 1961–1967 Afrika e Jugut - Kryeminister - Hendrik Verwoerd 1958–1966 Al ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1963

Kryeminister - Ali Sabri 1962–1965 President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Republika e Bashkuar Arabe Egjipti Afrika e Jugut - President - Charles Robberts Swart 1961–1967 Kryeminister - Hendrik Verwoerd 1958–1966 Ahmed Ben Bella 1963–1965 Algje ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1964

Kryeminister - Ali Sabri 1962–1965 President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Republika e Bashkuar Arabe Egjipti Afrika e Jugut - Kryeminister - Hendrik Verwoerd 1958–1966 President - Charles Robberts Swart 1961–1967 Kryetari i Shtetit - Ahmed Ben ...

                                               

1967 në muzikë

12 korrik - John Petrucci - Kitaristi dhe themeluesi i bendit Dream Theater 24 janar - John Myung - Basisti dhe themeluesi i bendit Dream Theater 20 prill - Mike Portnoy - Bateristi dhe themeluesi i bendit Dream Theater

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1969

Republika e Bashkuar Arabe Egjipti Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1967–1970 President - Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Afrika e Jugut - Kryeminister - B. J. Vorster 1966–1978 President - Jacobus Johannes Fouché 1968–1975 Kryetari i Shtetit - Hou ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1970

President - Anwar Sadat 1970–1981 Gamal Abdel Nasser 1958–1970 Republika e Bashkuar Arabe Egjipti Kryeminister - Gamal Abdel Nasser 1967–1970 Mahmoud Fawzi 1970–1971 Afrika e Jugut - Kryeminister - B. J. Vorster 1966–1978 President - Jacobus Joha ...

                                               

1975 në muzikë

Agharta et Pangaea - Miles Davis Spirit of the Boogie - Kool and The Gang Slow Dazzle - John Cale Caught in the Act - Grand Funk Railroad Welcome to My Nightmare - Alice Cooper Young Americans - David Bowie Theres One in Every Crowd - Eric Clapto ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1975

Nicolaas Johannes Diederichs 1975–1978 President - Johannes de Klerk 1975 Afrika e Jugut - Jacobus Johannes Fouché 1968–1975 Kryeminister - B. J. Vorster 1966–1978 Algjeria Kryetari i Shtetit - Houari Boumediène 1965–1978 provinca e Angoles fiton ...

                                               

1976 në muzikë

Referimet:Billboard Joan Armatrading - Joan Armatrading The Best Of BTO - Bachman-Turner Overdrive Station to Station - David Bowie Mothership Connection - Parliament From Every Stage" - Joan Baez Run With The Pack - Bad Company Soul Searching - ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1976

Afrika e Jugut - President - Nicolaas Johannes Diederichs 1975–1978 Kryeminister - B. J. Vorster 1966–1978 Kryetari i Shtetit - Houari Boumediène 1965–1978 Algjeria President - Agostinho Neto 1975–1979 Angola Kryeminister - Lopo do Nascimento 197 ...

                                               

1977 në muzikë

Referimet:Billboard So What - Joe Walsh Tejas - ZZ Top Decade - Neil Young Zoot Allures - Frank Zappa Front Pages News - Wishbone Ash Pink Flag - Wire Galaxy - War American Stars & Bars - Neil Young Foreign affairs - Tom Waits The Best of ZZ Top ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1977

Afrika e Jugut - President - Nicolaas Johannes Diederichs 1975–1978 Kryeminister - B. J. Vorster 1966–1978 Kryetari i Shtetit - Houari Boumediène 1965–1978 Algjeria Kryeminister - Lopo do Nascimento 1975–1978 Kryetari i Partise Komuniste - Agosti ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1978

President - B. J. Vorster 1978–1979 Nicolaas Johannes Diederichs 1975–1978 Marais Viljoen 1978 Afrika e Jugut - B. J. Vorster 1966–1978 P. W. Botha 1978–1984 Kryeminister - Rabah Bitat 1978–1979 Houari Boumediène 1965–1978 Kryetari i Shtetit - Al ...

                                               

1979 në muzikë

Referimet:Billboard Joes Garage - Frank Zappa Degüello - ZZ Top Rust Never Sleeps - Neil Young The Music Band - War Live Rust - Neil Young Drums and Wires - XTC Risque - Chic 154 - Wire Sheik Yerbouti - Frank Zappa

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1979

Afrika e Jugut - Marais Viljoen 1979–1984 B. J. Vorster 1978–1979 President - Kryeminister - P. W. Botha 1978–1984 Chadli Bendjedid 1979–1992 Kryetari i Shtetit - Algjeria Rabah Bitat 1978–1979 Kryeminister - Mohamed Ben Ahmed Abdelghani, Prime M ...

                                               

1980 në muzikë

Me Myself I - Joan Armatrading Sandinista - The Clash Cultösaurus Erectus - Blue Öyster Cult Scary Monsters - David Bowie Blues Brothers Original Soundtrack Recording - The Blues Brothers In the Flat Field - Bauhaus Suddenly - Arrogance Mad About ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1980

Kryeminister - P. W. Botha 1978–1984 President - Marais Viljoen 1979–1984 Afrika e Jugut - Kryeminister - Mohamed Ben Ahmed Abdelghani, Prime Minister of Algeria 1979–1984 Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Algjeria Kryetari i Partis ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1984

Marais Viljoen 1979–1984 P. W. Botha 1984–1989 Afrika e Jugut - President - Kryeminister - P. W. Botha 1978–1984 Republika e Afrikes Qendrore President - André Kolingba 1981–1993 Kryeminister - Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Algj ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1985

President - P. W. Botha 1984–1989 Afrika e Jugut - Republika e Afrikes Qendrore President - André Kolingba 1981–1993 Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Algjeria Kryeminister - Abdelhamid Brahimi 1984–1988 President - José Eduardo dos ...

                                               

Kupa e Republikës 1985-86

Statistika te Kupes se Republikes ne sezonin 1985-86. Ky ishte edicioni i 34te i Kupes ne Shqiperi. Nisi ne gusht, 1985 me Turin e Pare dhe perfundoi ne maj, 1986 me ndeshjen Finale. KF Flamurtari ishin fitues ne fuqi, pasi fituan Kupen e tyre te ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1986

Afrika e Jugut - President - P. W. Botha 1984–1989 Republika e Afrikes Qendrore President - André Kolingba 1981–1993 Algjeria Kryeminister - Abdelhamid Brahimi 1984–1988 Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 President - José Eduardo dos ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1987

Afrika e Jugut - President - P. W. Botha 1984–1989 Republika e Afrikes Qendrore President - André Kolingba 1981–1993 Algjeria Kryeminister - Abdelhamid Brahimi 1984–1988 Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Angola Kryetari i Partise Ko ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1988

President - P. W. Botha 1984–1989 Afrika e Jugut - President - André Kolingba 1981–1993 Republika e Afrikes Qendrore Algjeria Kasdi Merbah 1988–1989 Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Abdelhamid Brahimi 1984–1988 Kryeminister - Kryet ...

                                               

1989 në televizion

17 dhjetor - The Simpsons u shfaq ne FOX me nje epizode speciale krishtlindje 1989 -. Personazhet jane paraqit se pari here 2 vite me heret si segment te The Tracey Ullman Show. Transmetimi i regullt filloi me 14 janar 1990.

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1989

Chris Heunis 1989 F. W. de Klerk 1989–1994 Afrika e Jugut - P. W. Botha 1984–1989 President - Republika e Afrikes Qendrore President - André Kolingba 1981–1993 Kasdi Merbah 1988–1989 Algjeria Mouloud Hamrouche 1989–1991 Kryeminister - Kryetari i ...

                                               

2 korrik 1990

Deklarata Kushtetuese – gurthemel i pavaresise se Kosoves Miratimi i kesaj deklarate ishte padyshim nje akt me rendesi vendimtare per historine me te re te Kosoves te popullit shqiptar. Ky akt politiko-juridik ishte shprehje e aspiratave te popul ...

                                               

Rënia e komunizmit në Shqipëri

Renia e komunizmit ne Shqiperi filloi ne dhjetor te vitit 1990 me demonstratat antikomuniste studentore. Regjimi diktatorial i Enver Hoxhes perfundoi ne vitin 1985, me vdekjen e tij. Pasardhesi Ramiz Alia perpos disa modernizimeve te lehta ndoqi ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1990

Afrika e Jugut - President - F. W. de Klerk 1989–1994 Republika e Afrikes Qendrore President - André Kolingba 1981–1993 Kryeminister - Mouloud Hamrouche 1989–1991 Algjeria Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Angola President - José Ed ...

                                               

Udhëheqës të shteteve në vitin 1991

President - F. W. de Klerk 1989–1994 Afrika e Jugut - President - André Kolingba 1981–1993 Republika e Afrikes Qendrore Mouloud Hamrouche 1989–1991 Kryeminister - Sid Ahmed Ghozali 1991–1992 Kryetari i Shtetit - Chadli Bendjedid 1979–1992 Algjeri ...