ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 286
                                               

Natasha Jiménez

Natasha Jiménez eshte nje aktiviste transgjinore dhe interseks si dhe aktualisht Koordinatore e Pergjithshme e MULABI, Latin American Space for Sexualities and Rights, pjese e Sekretariatit te ILGA. Ajo eshte anetare e bordit keshillues per te pa ...

                                               

Nireah Johnson

Nireah Johnson ishte nje grua transgjinore afro-amerikane e cila u vra ne Indianapolis. Indiana se bashku me miken e saj Brandie Coleman. Ajo u vra prej Paul Moore pas ky i fundit zbuloi se Johnson ishte transgjinore.

                                               

OII Europe

E themeluar ne 2012 ne Forumin e dyte Nderkombetar per Personat Interseks, OII Europe eshte e para organizate evropiane dedikuar personave interseks, e cila mbledh se bashku organizata nga gjithe kontinetni i Europes, te cilat lobojne pre te drej ...

                                               

Paco Vidarte

Pasi studioi filozofi prane universitetit Comillas Pontifical University ne Madrid, Spanje, si edhe pas perfundimit te studimeve master ne psikoanalize e pedagogji, Vidarte u emerua Doktor i Filozofise prane National University of Distance Educat ...

                                               

Dee Palmer

Dee Palmer, ose siç quhej me pare David Palmer eshte nje kompozitore angleze e cila njihet si nje nder ish anetaret e grupit muzikor rrok Jethro Tull gjate periudhes 1977 deri ne 1980.

                                               

Parada e Krenarisë

Parada e krenarise ose Parada LGBT eshte qendrimi pozitiv kunder diskriminimit dhe dhunes ndaj personave lezbike, homoseksuale, biseksuale dhe transeksuale per te nxitur vete-afirmimin, dinjitetin, te drejtat e barazise, rritjen e dukshmerise se ...

                                               

Parada e Shkupit

Parada e Shkupit eshte nje manifestim per te mbeshtetur te drejtat e komunitetit LGBTI+. Parada e pare LGBTI+ u zhvillua ne 29 qershor 2019. Kjo parade u organizua prej" National Network Against Homophobia and Transphobia”, ne parkun Woman Warrio ...

                                               

Peaches (muzikante)

Merrill Beth Nisker e njohur ndryshe me emrin skenik Peaches, eshte nje muzikante elektronike nga Kanadaja si dhe performuese. Lindur ne Ontario ne nje familje hebrenjsh, Peaches nisi karrieren muzikore ne 1990 ne grupin trio, Mermaid Cafe. Ne 19 ...

                                               

Pedro Zerolo

Pedro González Zerolo ishte nje avokat venezueliano-spanjoll, politikan dhe keshilltar qyteti ne Madrid, si dhe pjesetar i Komitetit te Federates Ekzekutive te PSOE, ku ai ka mbajtur pozicionin e Sekretarit per Levizjet Sociale dhe Bashkepunime m ...

                                               

Phillipe Cunningham

Phillipe Cunningham eshte perfaqesues i keshillit te Minneapolis si dhe nje prej personave te pare transgjinore qe kane dalur hapur dhe jane emeruar ne zyren publike ne SHBA. Ne zgjedhjet lokale te Keshillit te Minneapolis ne 2017, Cunningham fit ...

                                               

Phoebe Hart

Phoebe Hart eshte nje regjisore, ligjeruese dhe aktiviste interseks, e diagnositfikuar me sindromen Androgen Insensitivity Syndrome. Hart jep leksione ne filmografi, televizion dhe media dixhitale ne universitetin Queensland University of Technol ...

                                               

Virginia Prince

Virginia Charles Prince ishte nje aktiviste transgjinore amerikane, e cila botoi revisten Transvestia dhe nisi Shoqaten per Veten e Dyte per meshkuj heteroseksuale.

                                               

Pro-LGBT

Pro LGBT - Te bashkuar Pro kauzes LGBT ne Shqiperi eshte nje organizate jo-qeveritare me qellim promovimin te drejtave LGBT ne Shqiperi. Pro LGBT fokusohet me se shumti ne ndergjegjesimin e publikut mbi çeshtjet e komunitetit LGBT si edhe perdor ...

                                               

Rajmonda Sylbije

Rajmonda Sylbije eshte aktiviste kosovare per te drejtat LGBTI+ ne Kosove. Ajo ka bashke-themeluar dhe ka qene drejtoreshe ekzekutive e organizates CEL. Rajmonda eshte nje nder te paktet aktiviste per te drejtat e komunitetit LGBT qe ka dalur hap ...

                                               

Sean Saifa Wall

Sean Saifa Wall eshte nje person interseks me ngjyre, advokues per te drejtat e personave interseks dhe ish president i organizates Interact Advocates for Intersex Youth. Ai ka realizuar nje sere publikimesh dhe punon ne advokimin per çeshtjet in ...

                                               

SkaNdal

SkaNdal eshte nje dokumentar me metrazh te gjate i vitit 2014 prodhuar nga organiazata Aleanca Kunder Diskriminimit LGBT, "Pro LGBT" ne bashkepunim me "Plain Thinking" Production, me regji nga Elton Baxhaku dhe Erion Cami mbi nje ide dhe skenar n ...

                                               

Sonja Sajzor

Sajzor u rrit ne Šabac, nje qytet i vogel ne perendim te Serbise, i cili konsiderohet si konservator perkundrejt te drejtave LGBT. Pasi doli hapur si gej, Sajzor u debua prej shtepise dhe me vone e braktisi dhe shkollen. Me vone Sonja u zhvendos ...

                                               

Sopor Æternus & the Ensemble of Shadows

Sopor Aeternus - A Strange Thing to Say.jpg Sopor Aeternus & the Ensemble of Shadows i referuar ose i njohur ndryshe si Sopor Aeternus ose thjesht Sopor) eshte nje projekt muzikor i zhanrit darkwave me qender ne Frankfurt, i themeluar ne 1989 nga ...

                                               

Sylvia Rivera

Sylvia Ray Rivera ishte nje aktiviste transgjinore amerikane si dhe e vete-identifikuar si drag-queen."Ajo ishte bashkethemeluese e organizatave" Gay Liberation Front” dhe" Gay Activists Alliance”. Se bashku me mikeshen transgjinore Marsha P. Joh ...

                                               

Të drejtat e komunitetit interseks në Shqipëri

Komuniteti interseks nuk gezon te drejta ne republiken e Shiperise. Ne legjislacionin vendas mungojne dispozitat ligjore qe denojne diskriminimin ndaj personave interseks,kjo per arsye se interseksualiteti apo" karakteristikat seksuale” nuk perme ...

                                               

Të drejtat e personave interseks në Argjentinë

Personat interseks ne Argjentine nuk gezojne ligjerisht te drejta si garantimi i integritetit fizik si dhe asnje mbrojtje nga diskriminimi me baze te karakteristikave seksuale. Ekzistojne raste edhe te femijeve te cileve iu hiqet e drejta e regji ...

                                               

Të drejtat LGBT në Pakistan

Personat Transgjinore, 2017 ishte nje ligj i miratuar nga Senati i Pakistanit per te njohur te drejtat transgjinore, tani ata mund te regjistrohen me zyrat e qeverise si transgjinore.

                                               

TGEU

Transgender Europe eshte nje rrjet organizatash te ndryshme qe lobojne per te drejtat e transgjinoreve, transseksualeve si dhe shume organizata te tjera qe kane si synim lobimin kunder diskriminimit dhe qe suportojne te drejtat e personave trans. ...

                                               

Tiger Devore

Tiger Devore, i njohur me pare si Howard Devore dhe Tiger Howard Devore, eshte nje psikololog i psikologjise klinike, terapist per seksin dhe perfaqesues per çeshtje interseks. Ai eshte pjesetar bordi i Shoqates per Hipospadine dhe Epispadise. Me ...

                                               

Tiq Milan

Tiq Milan eshte nje shkrimtar amerikan, aktivist dhe konsulent per strategjine ne media. Ai eshte aktualisht zedhenes ne GLAAD, nje organizate monitoruese per mediat rreth situates se te drejtave LGBT. Perpara angazhimit te tij, ai ishte mentor d ...

                                               

Tommy Genesis

Tommy Genesis eshte nje repere kanadeze, modele dhe artiste vizuale. Ne vitin 2016 revista online Dazed and Confused e pershkruajti Tommy-in si" reperja me rebele dhe alternativa ne internet”. Muzika e saj dallon per stilin unik dhe eksperimental ...

                                               

Tranzicioni gjinor

Tranzicioni gjinor eshte procesi i ndryshimit te karakteristikave seksuale dhe identietit gjinor sipas asaj se si ndihet nje individ perbrenda tij- pra ideja nese ai ndihet grua apo burre, ose nje identitet gjinor midis te dyjave. Per persona me ...

                                               

Venus Xtravaganza

Venus Xtravaganza ishte nje performuese transgjinore amerikane. Ajo fitoi popullaritet kombetar pas debutimit te saj ne dokumentarin e Jennie Livingston me titull" Paris is Burning”, ne te cilin jeta e saj si transgjinore perben nje prej historiv ...

                                               

Vesta Tilley

Matilda Alice Powles eshte nje performuese angleze ne salla koncertesh, e cila ne moshen 11 vjeçare u vete-quajt me emrin skenik Vesta Tilley. Ajo u shnderrua ne nje prej imituesve artistike me te mira te periudhes se saj. Ajo ishte nje personali ...

                                               

Wendy Carlos

Wendy Carlos eshte nje muzikante amerikane dhe kompozitore e njohur per kompozimet ne muziken elektornike si dhe kolonat zanore te filmave te ndryshme. E lindur dhe e rritur ne Rhode Island, Carlos studioi fizike dhe muzike ne Universitetin" Brow ...

                                               

Masonët

Masonet apo Masonet e Lire jane nje grup njerezish me qellime te perbashketa qe veprojne sipas disa rregullave te percaktuara dhe te nxjerra nga natyra njerezore. Qellimi i tyre eshte krijimi i kushteve ne planet si per nje vend jetese me te mire ...

                                               

Bashkimi

Me 7 dhjetor 1906 rreth 200 perfaqesues te shoqerive te kolonise se Rumanise" Dituria”," Drita” dhe" Shpresa” shpallen shkrirjen e tyre ne nje Shoqeri te vetme kulturore me emrin" Bashkimi”. Kryetar i komitetit te Shoqerise u zgjodh Thoma Çami, n ...

                                               

Deg e shoqërisë së Stambollit për vivlla shqipe

Deg e shoqerise se Stambollit per vivlla shqipe ishte nje dege e shoqeris se regjistruar ne Stamboll Shoqeria te shtypurit Shronja Shqipe e njohur si Shoqeria e Stambollit, e cila me vone u shnderrua ne shoqeri e mergates ne Rumani. Me shkaterrim ...

                                               

Diaspora

Diaspora, eshte fjale e lashte e cila perdoret qe nga shekulli i 19te per popuj apo grupe etnike qe leshuan vendinlindjen e tyre tradicionale dhe u shperndane neper bote. Fjala diaspore eshte e lashte dhe fillimisht perdorej per etni religjioze s ...

                                               

Fuad Berani

Fuad Berani, femije i zakonshem i çerekut te fund shekullit te kaluar, i cili mbet njolle e zeze humanizmit suedeze, shqiptare nga Kosova. Familja e Fuadit mergoi ne Sudedi per gjere sa ai ishte 13 vjeçar. I ati i Fuadit, Qemaili me profesion ish ...

                                               

Liviu Lungu

Liviu Lungu, ka lindur ne Konstance, me 15 prrill 1962. I jati i gjyshes nga ana e nenes, Andrei Vangjeli, tregetar me origjine nga Krina, e Gjirokastres, mberriti ne Rumani, dhe u vendos ne Konstanca. Gjyshja e tij, Sevasta, lindur ne 1903 ne Sh ...

                                               

Krimea

Gadishulli i Krimese qe eshte nje pjese e Ukraines ka nje popullsi multinacionale dhe histori te gjate pushtimi. Ka qene gjithnje nje udhekryq kulturor dhe vater konfliktesh. Perandoria Ruse e aneksoi Hanllekun e Krimese ne treçerekun e fundit te ...

                                               

Vëllazëria shqiptar

shoqate patriotike ne Egjipti Ne kolonine shqiptare te Egjiptit, me ndihmen e Ismail Qemalit, duke filluar nga viti 1901, riperterihet e zgjerohet veprimtaria e Shoqerise" Vellazeria shqiptare”. Ne kete shoqeri u aktivizuan figura te tilla te Ril ...

                                               

Gënjeshtra

Genjeshtra, eshte nje lloj mashtrimi ne trajten e nje te pavertete te shprehur me qellim mashtrimin, shpesh me qellim te metejshem mbajtjen e nje sekreti apo namit, apo per te shmangur nje ndeshkim. Genjimi eshte shprehja e diçkaje kur njeriu e d ...

                                               

Kënaqësia fajtore

Kenaqesia fajtore eshte diçka, siç eshte nje film, nje program televiziv ose nje pjese muzikore, me te cilen dikush kenaqet, pavaresisht se e kupton qe nuk mbahet ne pergjithesi ne konsiderate te larte, ose shihet si e pazakonte ose e çuditshme. ...

                                               

Morali në Islam

Morali ne Islam eshte nje nder elementet kryesore te cilat çojne drejt formimit te myslimanit te vertete, te edukuar dhe te vetedijesuar ne baza islame. Nje pjese e atyre qe pretendojne se bejne diçka ne emer te fese, ne te vertete mund ta kene k ...

                                               

Afri-Cola

Afri-Cola eshte nje pije e bute freskuese cola prodhuar ne Gjermani. Paraqitja e pijes ne treg eshte regjistruar ne vitin 1931 nga kompania gjermane F. Blumhoffer Nachfolger GmbH. E njejta kompani gjithashtu ka prodhuar dhe pijen Bluna, nje pije ...

                                               

Amrat Cola

Amrat Cola eshte nje pije e bute fresukuese e markes cola qe prodhohet nga kompania Pakistan Mineral Water Bottling Plant. Amrat gjithashtu prodhon edhe pije tjera freskuese si ato nga portokalli dhe limonada.

                                               

Coca-Cola

Coca-Cola, e njohur edhe si Coke, eshte nje pije joalkoolike e gazuar e prodhuar nga Coca-Cola Company. Emri i pijes vjen nga dy perberesit origjinal te saj: gjethet koka dhe arrat kola burim kafeine. Formula aktuale e Coca-Cola mbetet sekrete, n ...

                                               

Çaji turk

Çaji turk eshte çaj zi i cili konsumohet pa qumesht, prodhohet ne bregdetin e Detit te Zi, i cili ka klime te mesme me reshje te larte dhe toke pjellore. Çaji truk pergatitet tipikisht me dy ene njera mbi tjetren çaydanlık te dizajnuara veçaneris ...

                                               

Koktej frutash

Nevojiten: 2 filxhane club soda ose uje Gline, te ftohte 1 filxhan leng molle, te ftohte 2 filxhane leng pjeshke, te ftohte 1 filxhan leng portokalli, te ftohte 7 copa akulli Rrihini te gjitha lengjet ne blender, shtoni akull dhe servirini ne got ...

                                               

Lëngu i shegës

Perfitimet shendetesore te lengut te sheges u promovuan nga POM Wonderful, nje prodhues i produkteve te sheges. Qe nga Shtatori 2010, kompania dhe drejtuesit e saj ishin subjekt i nje ankese te rreme reklamimi nga Komisioni Federal i Tregtise FTC ...

                                               

Limonatë shtëpie

Nevojiten: 2 ¾ -3 filxhane leng limonesh te fresket 1 ¼ filxhane sheqer gjethe mente per garniture akull Perzieni ne nje ene sheqerin me lengun e limonit, derisa te tretet plotesisht sheqeri. Vendoseni masen ne nje kane qelqi dhe shtoni 1.25 litr ...

                                               

Millkshejk

Milkshake eshte nje pije qe zakonisht behet me perzierjen e qumeshtit, akullores, dhe aromatizuesve ose embelsuesve siç jane butterscotch, salca e karamelit, shurupi i çokollates, shurupi i frutave ose frutave te tera ne nje perzierje te trashe, ...

                                               

Pepsi

Pepsi-Cola ose me shume njohur si Pepsi, eshte nje pije e bute, jo alkoolike qe prodhohet nga kompania PepsiCo. Eshte nje nder pijet me te konsumuara ne bote keshtu qe shitet gjithkah ne bote. Kjo pije per here te pare u prodhua ne vitet e 90-ta ...