ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 277
                                               

Vendlindja ime Kuçova

Vendlindja ime Kuçova liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Shkelqim S. Ago. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 72. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lind ...

                                               

Vendlindja ime Kukësi

Vendlindja ime Kukesi liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Nazif Dokle. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 71. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem e ...

                                               

Vendlindja ime Kurbini

Vendlindja ime Kurbini liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Vlash Prendi. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 62. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem ...

                                               

Vendlindja ime Lezha

Vendlindja ime Lezha liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Kujtim Dashi. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 63. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem e ...

                                               

Vendlindja ime Librazhdi

Vendlindja ime Librazhdi liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Ali Roçi. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 70. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem e ...

                                               

Vendlindja ime Lushnja

Vendlindja ime Lushnja liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore Deshira Shehu. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 71. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u linde ...

                                               

Vendlindja ime Malësia e Madhe

Vendlindja ime Malesia e Madhe liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Kujtim Lamthi. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 63. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku ...

                                               

Vendlindja ime Mati

Vendlindja ime Mati liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autori Ramiz Fiçorri. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 63. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem e ...

                                               

Vendlindja ime Mirdita

Vendlindja ime Mirdita liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autor Riviera Dedaj. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 63. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem ...

                                               

Vendlindja ime Peqini

Vendlindja ime Peqini liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore Silvana Gripshi. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 55. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lind ...

                                               

Vendlindja ime Përmeti

Vendlindja ime Permeti liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore Niko Tyto dhe Majlinda Çoma. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2009. Numri i faqeve 68. Gjeja me e shtrenjte! Ve ...

                                               

Vendlindja ime Saranda dhe Delvina

Vendlindja ime Saranda dhe Delvina liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autor Avdulla Kenaçi. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 63. Gjeja me e shtrenjte! Vend ...

                                               

Vendlindja ime Skrapari

Vendlindja ime Skrapari liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autor Nuri Çuni. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 71. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem e ...

                                               

Vendlindja ime Shkodra

Vendlindja ime Shkodra liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore Eranda Bilali dhe Alida Luka. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 71. Gjeja me e shtrenjte! V ...

                                               

Vendlindja ime Tepelena

Vendlindja ime Tepelena liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore Jaho Cana dhe Laert Alite. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 55. Gjeja me e shtrenjte! Ven ...

                                               

Vendlindja ime Tirana

Vendlindja ime Tirana liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore Arben Tafaj dhe Dilaver Baxhaku. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 95. Gjeja me e shtrenjte! ...

                                               

Vendlindja ime Tropoja

Vendlindja ime Tropoja liber per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autore: Lulezim Logu dhe Gjon Neçaj. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 63. Gjeja me e shtrenjte! V ...

                                               

Vendlindja ime Vlora

Vendlindja ime Vlora libe per klasat e 5-ta te shkolles 9-vjeçare: per te gjithe ata qe duan te dine me shume per vendlindjen. Autor Pavllo Gjidede. Shtepia Botuese "Erik", Tirane 2008. Numri i faqeve 87. Gjeja me e shtrenjte! Vendi ku u lindem e ...

                                               

Vepra (Gavril Dara i Riu)

Vepra me Autor: Gavril Dara i Riu. Botuesi: Toena. Faqet e librit 456. Gavril Dara i Riu me poemen Kenga e sprasme e Bales, si nje bard popullor, evokoi "Motin e madh" te Arberit dhe kujtimin e Skenderbeut, kurse me poezite e tij ne italisht ai s ...

                                               

Vepra (Jul Variboba)

Vepra me Autor: Jul Variboba. Botuesi: Toena. Faqet e librit 320. Jul Variboba eshte nje dukuri re ne letersine arbereshe, ne kulturen shqiptare dhe ne kulturen kristiane te shqiptareve. Vepra e tij mbyllte nje epoke dhe shtronte udhen drejt nje ...

                                               

Vepra 1 (Enver Hoxha)

Vepra 1 me Autor Enver Hoxha, nentor 1941 - tetor 1943. Shtepia Botuese "8 nentori" Tirane 1983. Faqe 671. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: Parathenie Botimi i Veprave te shokut Enver Hoxha beh ...

                                               

Vepra 1 (Faik Konica)

Vepra 1 me Autor Faik Konica. Zgjedhur e pergatitur nga Prof. Nasho Jorgaqi.Shtepia botuese Dudaj, viti botimit 2001. Faqet e librit 404. Ne vellimin e pare jane perfshire kryesisht krijimtaria letrare, kritika dhe perkthimet artistike te Konices ...

                                               

Vepra 1 (Fan S. Noli) (Botimi i Akademisë së Shkencave të RPSSH)

"Vepra 1" me Autor Fan S. Noli. Ne kete vellim jane perfshire: Publiçistika. Redaksia nga Prof. Alels Buda.doc.Nasho Jorgaqi. Shtypshkronja "8 nentori" 1987. Faqet e librit 399.

                                               

Vepra 1 (Naim Frashëri)

Vepra 1 me Autor: Naim Frasheri. Botuesi: Toena. Faqet e librit 254. Ketu perfshihen: Bageti e Bujqesia; Lulet e Verese; Enderrimet; Deshira e vertete e shqipetareve; Dashuria; Shqiperia; Pellazget – Shqipetaret.

                                               

Vepra 1 (Pashko Vasa)

Vepra 1 me Autor: Pashko Vasa. Botuesi: Toena. Faqet e librit 176. Ketu perfshihen: Moj Shqypni, e mjera Shqypni; Trendafile dhe gjemba; Vjersha te tjera.

                                               

Vepra 2 (Enver Hoxha)

Vepra 2 me Autor Enver Hoxha, nentor 1943 - nentor 1944. Shtepia Botojese "Naim Frasheri" Tirane, 1968. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: - Parathenje per vellimet 1 dhe 2 - Direktiva te 3 nento ...

                                               

Vepra 2 (Faik Konica)

"Vepra 2" me Autor Faik Konica. Ne vellimin e dyte ka zene vend eseistika e pasur e Konices, "Kater pralla nga Zullulandi", "Shqiperia si mu duk", "Dr. Gjilpera zbulon rrenjet e drames se Mamurrasit", veçanerisht vepra madhore "Shqiperia - kopsht ...

                                               

Vepra 2 (Fan S. Noli)

"Vepra 2" me Autor Fan S. Noli. Ne kete vellim jane perfshire:" Bethoveni dhe Revolucioni Francez”," Jeta ime”," Historia e krishterimit ne Shqiperi”," Portrete dhe skica”. Zgjedhur dhe pergatitur Nga Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, v ...

                                               

Vepra 2 (Fan S. Noli) (Botimi i Akademisë së Shkencave të RPSSH)

"Vepra 2" me Autor Fan S. Noli. Ne kete vellim jane perfshire: Publiçistika. Redaksia nga Prof. Alels Buda.doc.Nasho Jorgaqi. Shtypshkronja "8 nentori" 1987. Faqet e librit 399.

                                               

Vepra 2 (Naim Frashëri)

Vepra 2 me Autor: Naim Frasheri. Botuesi: Toena. Faqet e librit 276. Ketu perfshihen: Vjersha per mesonjetoret tepara; Parrajsa dhe Fjala fluturake; Fletore e Bektashinjet; Mesime.

                                               

Vepra 2 (Pashko Vasa)

Vepra 2 me Autor: Pashko Vasa. Botuesi: Toena. Faqet e librit 348. Ketu perfshihen: Bardha e Temalit Romani" Bardha e Temalit” eshte nje pasqyre e gjalle e jetes shqiptare ne shekullit te XIX. Me frymezimin e tij pasionant autori ka pasqyruar ske ...

                                               

Vepra 3 (Enver Hoxha)

Vepra 3 me Autor Enver Hoxha, ky vellim perfshin periudhen janar 1945 - dhjetor 1946. Permbajtja: - Parathenie per vellimin 3 - Note drejtuar qeverive te shteteve aleate - 4 janar 1945 - Ushtria Nacional-Çlirimtare mburoja e popullit dhe Atdheut- ...

                                               

Vepra 3 (Faik Konica)

"Vepra 3" me Autor Faik Konica. Zgjedhur e perngatitur nga Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, viti botimit 2001. Faqet e librit 456. Ky vellim perben pjesen me te panjohur te krijimtarise se autorit, publicistiken. Ky liber nuk eshte sht ...

                                               

Vepra 3 (Fan S. Noli)

"Vepra 3" me Autor Fan S. Noli. Ne kete vellim jane perfshire: "Historia e Skenderbeut, Kryezotitit te Arberise dhe "Gjergj Kastrioti Skenderbeu ". Zgjedhur dhe pergatitur nga Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, viti botimit 2004. Faqet e ...

                                               

Vepra 3 (Fan S. Noli) Botimi i Akademise së Shkencave të RPSSH)

"Vepra 3" me Autor Fan S. Noli. Ne kete vellim jane perfshire: Publiçistika. Redaksia nga Prof. Alels Buda.doc.Nasho Jorgaqi. Shtypshkronja "8 nentori" 1987. Faqet e librit 399.

                                               

Vepra 4 (Enver Hoxha)

Vepra 4 me Autor Enver Hoxha, ky vellim perfshin periudhen janar 1947 - dhjetor 1948. Shtepia Botojese "Naim Frasheri" Tirane, 1970. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: - Parathenie per vellimin 4 ...

                                               

Vepra 4 (Faik Konica)

"Vepra 4" me Autor Faik Konica. Zgjedhur dhe pergatitur nga Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, viti i botimit 2001. Faqet e librit 292. Vellimi i katert permbledh leterkembimin, i cili, edhe pse nuk eshte i plote, paraqet nje "terra inco ...

                                               

Vepra 4 (Fan S. Noli)

Vepra IV me Autor Fan S. Noli. Zgjedhur dhe pergatitur nga Prof. Koço Bihiku. Kurator i kolanes: Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, viti i botimit 2007. Faqet e librit 420.

                                               

Vepra 4 (Pashko Vasa)

Vepra 4 me Autor: Pashko Vasa. Botuesi: Toena. Faqet e librit 198. Ketu perfshihen: Shqypnija e shqiptart; E verteta per Shqiperine dhe shqiptaret; Memorandume; Leterkembimi.

                                               

Vepra 4(Fan S. Noli) (Botimi i Akademisë së Shkencave të RPSSH)

"Vepra 4" me Autor Fan S. Noli. Ne kete vellim jane perfshire: Publiçistika. Redaksia nga Prof. Alels Buda.doc.Nasho Jorgaqi. Shtypshkronja "8 nentori" 1987. Faqet e librit 399.

                                               

Vepra 5 (Enver Hoxha)

Vepra 5 me Autor Enver Hoxha, ky vellim perfshin periudhen tetor 1948 - nentor 1948. Shtepia Botojese "Naim Frasheri" Tirane, 1970. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: - Parathenie per vellimin 5 ...

                                               

Vepra 5 (Fan S. Noli)

"Vepra V" me Autor Fan S. Noli. Oratoria perzgjedhur dhe pergatitur nga Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, viti i botimit 2003. Faqet e librit 484.

                                               

Vepra 5 (Naim Frashëri)

Vepra 5 me Autor: Naim Frasheri. Botuesi: Toena. Faqet e librit 220. Ketu perfshihen: E kendimit çunavet kendonjetoreja – Cope e pare dhe Cope e dyte; Istori e pergjitheshme per mesonjetoret te para; Istori e Shqiperise.

                                               

Vepra 5 (Pashko Vasa)

Vepra 5 me Autor: Pashko Vasa. Botuesi: Toena. Faqet e librit 302. Perseritje mbi legjislacionin ne Turqi; Bosnja dhe Hercegovina gjate misionit te Xhevdet Efendiut; Veshtrim historik mbi Malin e Zi sipas traditave te Shqiperise.

                                               

Vepra 6 (Enver Hoxha)

Vepra 6 me Autor Enver Hoxha, ky vellim perfshin periudhen janar - dhjetor 1949. Shtepia Botojese "Naim Frasheri" Tirane, 1971. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: - Parathenie per vellimin 6 - Fj ...

                                               

Vepra 6 (Fan S. Noli)

"Vepra VI" me Autor Fan S. Noli. "Leterkembimi" Mbledhur dhe pergatitur nga Prof. Nasho Jorgaqi. Shtepia botuese Dudaj, viti botimit 2008. Faqet e librit 636. ISBN 978-99943-0-035-8

                                               

Vepra 6 (Naim Frashëri)

Vepra 6 me Autor: Naim Frasheri. Botuesi: Toena. Faqet e librit 368. Ketu perfshihen: Diturite; Gjithesija; Kater Stinet; Iliadhe e Omirit; Leterkembimi.

                                               

Vepra 7 (Enver Hoxha)

Vepra 7 me Autor Enver Hoxha, ky vellim perfshin periudhen janar - dhjetor 1950. Shtepia Botojese "Naim Frasheri" Tirane, 1971. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: - Parathenie per vellimin 7 - Fj ...

                                               

Vepra 8 (Enver Hoxha)

Vepra 8 me autor Enver Hoxha eshte vellim i cili perfshin shkrime te periudhes janar - dhjetor 1951. Botuar nga Shtepia Botuese "Naim Frasheri" Tirane, 1971. U botua me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise.

                                               

Vepra 9 (Enver Hoxha)

Vepra 9 me Autor Enver Hoxha, ky vellim perfshin periudhen janar - gusht 1952. Shtepia Botojese "Naim Frasheri" Tirane, 1972. Botohet me vendim te Komitetit Qendror te Partise se Punes te Shqiperise. Permbajtja: - Parathenie per vellimin 9 - Mbi ...