ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 276
                                               

Shqipëria Politike 1912-1939 (libër)

Shqiperia Politike 1912-1939 liber nga Arben Puto. Shtepia Botuese "Toena", Tirane 2009. I hartuar mbi nje baze te gjere punimesh, arkivave te brendshme dhe te jashtme, te plotesuar me burime bibliografike dhe dokumentare ne rrethanat e reja te l ...

                                               

Shqipëria si mu duk

Shqiperia si mu duk Autori: Faik Konica. Botuesi: REKLAMA. Faqet e librit 90. Kjo veper e Konices perben nje analize te hollesishme shoqerore e psikologjike te shoqerise shqiptare, bazuar ne udhetimin e autorit ne Shqiperi, me 1928-n. Eshte nje v ...

                                               

Shqipëria- Albania (album)

Shqiperia- Albania Autori: Aliki Tombrou. Kategoria: Album Shqip Anglisht Shtepia Botuese "Toena". Faqe 204. ISBN 99943 1 136 0 Shkrimtarja, pas nje udhetimi te kryer ne qytetet me kryesore te Shqiperise, na jep mbresat e saj per çdo vend ku ka s ...

                                               

Shqipëria, e shkuara dhe e tashmja

Shqiperia, e shkuara dhe e tashmja Origjinali: Albania, past and present. Gjinia: Histori. Autori: Koste Çekrezi. Shqiperoi: Arben P. Latifi. Shtepia botuese: "Naimi". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 320. ISBN 978-9928-05-098-4

                                               

Shqipëria, ngritja e një mbretërie

"Shqiperia, ngritja e nje mbreterie" me Autor Joseph Swire. Shqiperia Kujtim Ymeri. Shtepia botuese "Dituria", viti i botimit 2005. Faqet e librit 432. ISBN 99927-47-40-4 Nje liber i shkelqyer mbi historine tone, qe fillon me Shqiperine e para Ko ...

                                               

Shqipëria, përmes veprës dhe shkrimeve të misionarit italian At Domeniko Pazi, vëllimi lll

Shqiperia, permes vepres dhe shkrimeve te misionarit italian At Domeniko Pazi, vellimi lll Gjinia: Histori, kujtime. Autori: Fulvio Kordinjano. Shqiperoi: Ilirjana Angoni. Shtepia botuese: "Plejad". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 342. ISBN 9 ...

                                               

Shqipja dhe gjuhët e ballkanit

Shqipja dhe gjuhet e ballkanit Autori: Grup Autoresh. Botuesi: Akademia e shkencave dhe arteve e Kosoves, Akademia e shkencave e Shqiperise. Faqet e librit 694. Ky liber permban 43 kumtesa shkencore nga gjuhetare shqiptare dhe te huaj qe levrojne ...

                                               

Shqipja nëna e gjuhëve

Shqipja nena e gjuheve - Origjinali: "Memoria sulla Lingua Albanese". Studim albanologjik me Autor Zef Krispin. Shqiperoi: Taulant Hatia. Shtepia botuese "Plejad" viti i botimit 2009, faqet e librit 96. ISBN 978-99956-762-0-0. Veshtrim mbi gjuhen ...

                                               

Shqiptarët - një histori moderne (Miranda Vickers)

"Shqiptaret - nje histori moderne" me Autore Miranda Vickers. Shqiperoi Xhevdet Shehu. Shtepia botuese "Bota Shqiptare", viti i botimit 2008. Faqet e librit 434. "Shqiperia nje histori moderne" rrefehet qe nga lashtesia e deri ne ditet e sotme. A ...

                                               

Shqiptarët (Edwin Jacques)

"Shqiptaret, historia e popullit shqiptar nga lashtesia deri ne ditet e sotme" liber me Autor Edwin Jacques ne shqip Edvin Zhak, Sh. B. Karte e Pende, Tirane, 1998. Titulli ne origjinal eshte: Edwin E. Jacques, The Albanians: An Ethnic History fr ...

                                               

Shqiptarët (Mithat Frashëri)

"Shqiptaret" me Autor Mithat Frasheri. I njohur si polemist, si njeri qe nuk tutej te perballej me kedo, te thoshte hapur mendimin e tij, ne vitin 1919, ne Lozane, nje nga intelektualet me te shquar te Shqiperise se fillim shekullit XX, ulet te s ...

                                               

Shqiptarët (Peter Bartl)

Shqiptaret: nga Mesjeta deri ne ditet tona eshte nje studim i studjuesit dhe historianit gjerman Peter Bartl i botuar me 1995. U shqiperua nga Afrim Koçi dhe u botua me 2008 dhe u ribotua me 2017.

                                               

Shqiptarët dhe grekët

Shqiptaret dhe greket liber nga Nuri Dragoj. "Shqiptaret dhe greket" eshte nje sinteze e marredhenieve midis dy popujve tane, qe here kane qene te trazuara dhe here kane qene te mira. Veçse, duhet theksuar qe, vetem momentet e marredhenieve te mi ...

                                               

Shqiptarët e Maqedonisë së sotme (1843-1913)

Shqiptaret e Maqedonise se sotme. Nga Kryengritja e Dervish Cares 1843 deri te Kryengritja e Dibres 1913 me Autor Prof. Dr. Vebi Xhemaili. Tetove, 2012.

                                               

Shqiptarët në kërkim të një fati të ri

"Shqiptaret ne kerkim te nje fati te ri" Sprove, me Autor Ismail Kadare. Shtepia botuese "Onufri", viti i botimit 2005. Faqet e librit 56. ISBN 99943-32-42-7

                                               

Shqiptarët në prizmin e diplomacisë ndërkombëtare

Shqiptaret ne prizmin e diplomacise nderkombetare histori me Autor Gjon Keka. Shtepia botuese: Botart. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 130. ISBN 978-9928-116-03-1 .Ne Konferencen e Londres, kufijte e shtetit shqiptar ishin projektuar ne nje t ...

                                               

Shqiptarët në qytetërimin perëndimor

Shqiptaret ne qyteterimin perendimor Histori me Autor Bardhyl Ukcamaj. Shtepia botuese: Princi. Viti i botimit 2009. Faqet e librit 500. ISBN 978-99956-732-1-5 Libri studimor Shqiptaret ne qyteterimin perendimor" eshte nje paraqitje re e kontribu ...

                                               

Shqiptarët nuk e njohin grinë

Shqiptaret nuk e njohin grine Gjinia: Publicistike. Autore Vera Isaku. Shtepia botuese: Botimet Isaku. Viti i botimit 2007. Faqet e librit 200. ISBN 978-99943-996-0-4

                                               

Shqiptarët para pasqyrës

"Shqiptaret para pasqyres" liber me autor Alan Andoni, Botuar nga "Mediaprint" Tirane 2016. Faqet e librit 118. Si i sheh shqiptaret nje anglez? Ky liber pershkruan zakonet dhe karakterin e shqiptareve. Ai eshte dashamires, realist, ndonjehere dh ...

                                               

Shqiptarët, europianët më të lashtë dhe më të rinj

Shqiptaret, europianet me te lashte dhe me te rinj me Autor: Mal Berisha. Botuar nga "Edualba" Tirane, 2009. Faqet e librit 325. Nje studim i plote i racave dhe feve ne Europe dhe vendi qe zene shqiptaret ne hsitorine e kontinentit te vjeter.

                                               

Shqiptarët, lisa mbi truallin ilir

Shqiptaret, lisa mbi truallin ilir: nje Shekull vleresimesh te shtypit amerikan per shqiptaret dhe Shqiperine. Autori: Mal Berisha. Botuar nga "Edualba" Tirane, 2006. Faqet e librit 256. ISBN 99927-749-4-0 Nje studim i plote i shkrimeve te botuar ...

                                               

Shqiptarët, sërbët dhe grekët

"Shqiptaret, serbet dhe greket" eshte nje analize politike dhe historike me autor Enver Bytyçi, eshte botuar nga shtepia botuese "Koha". Ky liber pasqyron marredheniet historike te tre popujve te Ballkanit Perendimor Qendror, sidomos gjate shek. ...

                                               

Shqiptarët, Sllovenia dhe Ballkani i trazuar, sipas në diplomati

Shqiptaret, Sllovenia dhe Ballkani i trazuar, sipas ne diplomati. Liber me Autor Dr. Ibrahim Gashi. Gjate kohes se sherbimit dipolmatik ne Slloveni, Dr. Ibrahim Gashi mblodhi te dhena te shumta e publikoi librin voluminoz" Shqiptaret, Sllovenia d ...

                                               

Shqiptari dinak, Enver Hoxha

Shqiptari dinak, Enver Hoxha Gjinia: Histori. Autori: Jon Halliday. Shqiperoi: Besian Petriti. Shtepia botuese: Bota Shqiptare. Viti i botimit 2012. Faqet e librit 340. ISBN 978-9928-00-010-1 Mbi librin "Shqiperia komuniste dhe udheheqesi i saj i ...

                                               

Shqyrtime letrare

Shqyrtime letrare Gjinia: Studime, kritika me Autor Hamit Xhaferi. Shtepia botuese: "Botart". Viti i botimit 2009. Faqet e librit 248. ISBN 978-99956-774-6-6 Ne kete veper, autori ka parqitur analizat e tij letrare rreth disa prej autoreve shqipt ...

                                               

Shtatë vjet prolog

"Shtate vjet prolog", Rravgime sociolinguistike ne leme te shqipes me Autore Ledi Shamku-Shkreli. Me parathenie nga Ardian Vehbiu. Shtepia botuese "Çabej", viti i botimit 2005. Faqet e librit 190.

                                               

Shumësi i singularizuar

Shumesi i singularizuar liber nga Eqrem Çabej. Shtepia botuese: "Çabej". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 276. Fragment nga libri: Forma e shumesit qe ka kaluar ne njejes, pra singularizimi i shumesit eshte nje dukuri gramatikore mjaft e shpes ...

                                               

Tajar Zavalani - Misioni i shekullit XX

"Tajar Zavalani - Misioni i shekullit XX" Permbledhje shkrimesh dhe studimesh te pergatitur nga Ndriçim Kulla. Shtwpia botuese "Plejad", viti i botimit 2008. Faqet e librit 320.

                                               

Tefta Tashko Koço dhe koha e saj

Tefta Tashko Koço dhe koha e saj Gjinia: Biografi. Autori: Eno Koço. Shtepia botuese: "Dituria". Viti i botimit 2000. Faqet e librit 256. ISBN 978-99927-47-11-0

                                               

Tekstet shqipe dhe shkrimi i shqipes në vitet 879 - 1800

Tekstet shqipe dhe shkrimi i shqipes ne vitet 879 - 1800 me Autor Dhimiter S. Shuteriqi. Botuar ne Tirane: Akademia e Shkencave, 2005. Faqet e librit 412.

                                               

Teksti shkollor

Teksti shkollor zakonisht eshte nje shprehje qe perdoret per emertimin e librave shkollore, materialeve shtese apo plotesuese ne lidhje me ta, doracaket perkates etj. Mund te zevendesohet edhe me termin" liber shkollor” kur perdoret prane fjales" ...

                                               

Terapia e dashurisë

Terapia e dashurise eshte vellimi i trete me radhe i poetit Nebih Bunjaku. "Terapia e dashurise" lexuesin e fut ne boten shpirterore te subjekteve per te zbuluar anen misterioze te artit poetik e per tu misheruar me to deri ne pafundesi. Ta perje ...

                                               

Terrori Jo i Shenjtë

Gjate Luftes se Ftohet UDB vrau me shume njerez ne Perendim sesa i gjithe blloku sovjetik, megjithese kjo gje kaloi pothuajse pa u verejtur fare. Profesori amerikan, Dr. John R. Schindler, i cili eshte nje ekspert per koftra-spiunazh qe per vite ...

                                               

Të gjithë nëpër vendet e tyre

Te gjithe neper vendet e tyre Histori politike me Autor Preç Zogaj. Shtepia botuese "Dita 2000". Viti i botimit 2010, faqet e librit 328. ISBN 978-99943-56-92-03-2

                                               

Të jetosh kohën

Te jetosh kohen Biografi dhe kujtime me Autore Rexhina Nano. Shtepia botuese Dudaj, 2008. "Te jetosh kohen", libri autobiografik i Rexhina Nanos, eshte rrefim per jeten e saj perthyer ne historine e çdonjerit prej nesh. Ky liber eshte mbeshtetur ...

                                               

Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare 1

Te mesojme gjuhen amtare dhe kulturen shqiptare 1 Grup Autoresh. Botuesi: Filara. Faqet e librit 168. Te mesojme gjuhen amtare dhe kulturen shqiptare, 1”, eshte hartuar ne baze te programit te miratuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkences, se Rep ...

                                               

Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare 2

Te mesojme gjuhen amtare dhe kulturen shqiptare 2 Grup Autoresh. Botuesi: Filara. Faqet e librit 168. Ky tekst, gjithashtu, eshte pergatitur per femijet shqiptar qe jetojne jashte Republikes se Shqiperise, per moshen e nxenesve te klases se IV - ...

                                               

Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare 3

Te mesojme gjuhen amtare dhe kulturen shqiptare 3 Grup Autoresh. Botuesi: Filara. Faqet e librit 200. Te mesojme gjuhen amtare dhe kulturen shqiptare, 3”, eshte hartuar ne baze te programit te miratuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkences, se Rep ...

                                               

Të njohim veten

Te njohim veten Autori: Apostol Lira. Botuesi: Toena. Faqet e librit 472. Te njohim veten eshte libri qe shpreh shqetesimin e autorit per boshllekun dhe nevojen e vazhdueshme dhe te pergjithshme ne problemet e kultures shendetesore, ne pergjithes ...

                                               

Të pathënat e 30 viteve

Te pathenat e 30 viteve liber me autor Hasan Pasha. Botuar ne vitin 2020. Ish gazetari i disa mediave te shkruara dhe vizive ka publikuar gjate tri dekadave shkrime ne shumta per trevat e Matit, Dibres e Bulqizes. Me nje gjuhe te qarte, si nje de ...

                                               

Të vërtetat dhe të fshehtat e entropisë

"Te vertetat dhe te fshehtat e entropise" me Autor Rexhep Meidani, i vlefshem per studentet e fizikes. Shtepia botuese "Dudaj", viti i botimit 2006. Faqet e librit 158.

                                               

Të vërtetat e fshehura: Incidenti i Kanalit të Korfuzit

Te vertetat e fshehura: Incidenti i Kanalit te Korfuzit liber me Autor Paskal Milo. Shtepia botuese: Toena. Viti i botimit 2010. Faqet e librit 412. ISBN 978-99943-1-662-5 Pas 16 vjetesh studimi historiani dhe holitikani Paskal Milo sjell botimin ...

                                               

Tipologjia e lirikës së Naim Frashërit

Tipologjia e lirikes se Naim Frasherit Autori: Jorgo Bulo. Botuesi: Akademia e shkencave. Viti i botimit: 1999. Faqet e librit 200. ISBN 99927-600-9-5

                                               

Tirana 11 shkurt 1920 – Kryeqytet i Shqipërisë

Tirana 11 shkurt 1920 – Kryeqytet i Shqiperise liber album me autore Prof. dr. Kaliopi Naska dhe Andriola Kambo. Shtepia botuese: "Kristalina KH", viti i botimit 2016. Faqet e librit 80. ISBN 978-9928-171-40-5 Albumi studimor i ilustruar "Tirana ...

                                               

Tirana 2010

Tirana 2010 Udherrefyesi praktik i kryeqytetit. Gjuha: Shqip & Anglisht. Botues "Çelesi", Viti i botimit 2010. Faqet e librit 848. ISBN 978-99956-677-4-0

                                               

Tirana e vjetër: një histori e ilustruar

Tirana e vjeter: nje histori e ilustruar liber me autor Gazmend A. Bakiu. Shtepia Botuese "Mediaprint" Tirane, 2013. Faqet e librit 280. Titulli" Tirana e vjeter” percakton territorin-Tiranen, dhe shtrirjen ne kohe, nga antikiteti e deri ne vitin ...

                                               

Tirana, të mësojmë historinë dhe gjeografinë lokale 5

Tirana, te mesojme historine dhe gjeografine lokale 5 Autore: Fatmiroshe Xhemalaj. Botuesi: Filara. Faqet e librit 148. Te mesojme historine dhe gjeografine lokale, "Tirana 5", eshte liber ndihmes shkollor hartuar sipas programit te miratuar nga ...

                                               

Titistët

Titistet liber i shkruar nga Enver Hoxha, botuar ne vitin 1982. "Titistet" eshte nje liber tjeter qe eshte botuar ne serine e kujtimeve te shenimeve historiko-politike te shokut Enver Hoxha. Kjo veper, e shkruar kryesisht ne vitet 1981-1982, perf ...

                                               

Titujt e nderit dhe dekoratat e Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë

Titujt e nderit dhe dekoratat e Republikes Popullore Socialiste te Shqiperise liber, qe eshte hartuar ne vitin 1982 dhe ka ne brendesi te tij ligjin per titujt e nderit dhe dekoratat e Republikes Popullore Socialiste te Shqiperise, ne te cilin je ...

                                               

Tkurrja e Atdheut

Tkurrja e Atdheut Autori: Ali Podrimja. Botuesi: Toena. Faqet e librit 200. Libri ka 31 shkrime ne forme esesh dhe ndahet ne tre kapituj qe jane:" Pa atdhe nuk ka emer”," Mos kemi teper atdhe” dhe" Tkurrja e atdheut”. Vepra hapet me esene" Atdheu ...