ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 272
                                               

Kurthet e shtetit - komb

"Kurthet e shtetit - komb" liber me Autor: Rexhep Meidani. Kryeçeshtje e kesaj vepre eshte shteti-komb. Dhe, kjo kryeçeshtje ketu trajtohet ne raport me çeshtjet planetare te globalizmit dhe te sovranitetit shteteror te ndryshuar, tani te quajtur ...

                                               

Kush jemi ne shqiptarët: individi gjithëpërfshirës shqiptar

Kush jemi ne shqiptaret: individi gjitheperfshires shqiptar ne veshtrim historik, kulturor, sociologjik dhe psikologjik mbi kombin shqiptar. Liber me autor: Ndriçim Kulla, Shtepia botuese: "Plejad", viti i botimit 2015. Faqet e librit 374. Ne ket ...

                                               

Kush vrau në 2 prill?

Per ngjarjen e 2 prillit 1991, nje nga te denuarit e çeshtjes Gjek Celaj ka botuar nje liber me kujtime dhe fakte nga ngjajra qe tronditi ne ate kohe mbare opinion shqiptar nen titullin "Kush vrau ne 2 prill?". Gjek Celja ish-drejtuesi i policise ...

                                               

Kuvendi i studimeve ilire

Kuvendi i studimeve ilire Gjinia: Histori. Shtepia botuese: Akademia e Shkencave, Instituti i Historise. Viti i botimit 1974. Faqet e librit 364. Ky botim perfaqeson nje sere referatesh shkencore rreth çeshtjes ilire te mbajtur ne Tirane nga data ...

                                               

Kuzhina Shqiptare. 500 receta tradicionale

Kuzhina Shqiptare. 500 receta tradicionale Kategoria: Receta gatimi me Autoret Haki Beluli, Muhamed Fosa. Shtepia botuese "Toena", vitii botimit 2007. Faqet e librit 328. ISBN 978-99943-1-216-0

                                               

Laboratori i Lirisë

Laboratori i Lirise Gjinia: Shkenca politike. Autori: Beqe Cufaj. Shtepia botuese: PA. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 352. ISBN 978-9951-613-01-9 Legjendat krijojne lufterat! Lufterat krijojne legjendat! E keto te dyja se bashku shkruajne hi ...

                                               

Lahuta e Malcis (Botim i vitit 2000)

Lahuta e Malcis Gjinia: Poeme. Autori: Gjergj Fishta. Shtepia botuese: "Toena". Viti i botimit 2000. Faqet e librit 510. ISBN 978-99927-1-332-1 Mbi librin "Lahuta e Malcis" eshte pasqyre e vetedijes historike kombetare te Poetit, e vlerave tradic ...

                                               

Lebenserinnerungen

Lebenserinnerungen eshte nje veper memuaristike e Eqrem bej Vlores e shkruar ne gjuhen gjermane, doreshkrimi i se ciles daton ne vitin 1963, ne Mynih. U botuan nga shtepia botuese Oldenbourg me 1968 dhe 1973.

                                               

Lekë Matranga, njeriu, koha, vepra

Leke Matranga, njeriu, koha, vepra Autori: Matteo Mandala. Botuar nga "OMBRA GVG". Faqet e librit 570. Interesi per vepren e Leke Matranges me lindi gjate kerkimeve qe zhvillova prane arkivit historik te eparkise se Hores se Arberesheve dhe te di ...

                                               

Leksiku i kulturës popullore shqiptare (Robert Elsie)

Leksiku i kultures popullore shqiptare. Besime, mitologji, fe, doke, rite, festa dhe veçori kulturore. Autori: Robert Elsie. Shqiperoi: Abdurrahim Myftiu. Shtepia botuese: Skanderbeg Books. Viti i botimit 2005, Tirana. Faqet e librit 282. ISBN 99 ...

                                               

Letër Dylqinjës

Leter Dylqinjes liber me autor Agim Baçi. Gjinia: Proze, kritika letrare. Shtepia botuese "Onufri". Viti i botimit 2016, faqet e librit 110. Mbi librin: Nje ftese per nje lexim ndryshe te letersise. Libri i Agim Baçit, i njohur si gazetar, kritik ...

                                               

Letër e panjohur e Enver Hoxhës mbi Kosovën

"Leter e Panjohur e Enver Hoxhes mbi Kosoven" eshte liber dokumentar i Ymer Minxhozit, botuar ne vitin 2002 ne Tirane. Libri mbeshtetet ne dokumentet e arkivave ruse, duke dhene fakte mbi kete çeshtje. Libri ndahet ne disa pjese: Leter e Enver Ho ...

                                               

Letërkëmbimi i Fan Nolit

Leterkembimi i Fan Nolit me Autor: Nasho Jorgaqi. Botuesi: "ERIK". Faqet e librit 456. Epistolari, apo leterkembimi, perben nje nga komponentet me te rendesishem te burimeve vetjake te Fan Nolit. Ai paraqitet i pranishem ne çdo etape te jetes, si ...

                                               

Letërsia në totalitarizëm dhe "Dossier K”

Letersia ne totalitarizem dhe" Dossier K” Studim monografik dhe dokumente, me Autor Prof. dr. Shaban Sinani. Shtepia botuese:" Naimi” – Shtepi botuese dhe studio letrare. Redaktor Naim Zoto. Recensues: Blerina Suta, Eldon Gjikaj. Nr. i faqeve: 47 ...

                                               

Letra të panjohura të Fan Nolit (1906 – 1913)

Letra te panjohura te Fan Nolit Gjinia: Studime. Pergatiti: Shpetim Sala. Shtepia botuese: "Botime Françeskane". Viti i botimit 2008. Faqet e librit 112. ISBN 978-99956-701-5-3 Mbi librin Fan Noli mbetet nje nga intelektualet me te shquar, me nje ...

                                               

Letra të zgjedhura 1, Enver Hoxha

Letra te zgjedhura 1, me Autor Enver Hoxha. Instituti i studimeve Marksiste - Leniniste prane K Q te PPSh. Shtepia Botuese 8 nentori Tirane, 1985. Permbajtja: Leterkembimi i shokut Enver Hoxha ne vitet 1945 - 1960 1961 - 1966 1967 - 1969 1970 - 1 ...

                                               

Letra të zgjedhura 2, Enver Hoxha

Letra te zgjedhura 2, me Autor Enver Hoxha. Instituti i studimeve Marksiste - Leniniste prane K Q te PPSh. Shtepia Botuese 8 nentori Tirane, 1986. Permbajtja: Leterkembimi i shokut Enver Hoxha ne vitet 1947 - 1958 1959 1960 - 1961 1962 - 1963 196 ...

                                               

Letra të zgjedhura 3, Enver Hoxha

Letra te zgjedhura 3, me Autor Enver Hoxha. Instituti i studimeve Marksiste - Leniniste prane K Q te PPSh. Shtepia Botuese 8 nentori Tirane, 1987. Me kete vellim mbyllet botimi i serise se "Letrave te zgjedhura" te shokut Enver Hoxha. Permbajtja: ...

                                               

Leximi i ndaluar dhe shkrimet e fshehura

Leximi i ndaluar dhe shkrimet e fshehura studime, publicistike me Autore Mira Meksi. Shtepia botuese: Onufri. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 370. ISBN 978-99956-87-55-7 Leximi i ndaluar dhe shkrimet e fshehura eshte perzgjedhje e sprovave, t ...

                                               

Lëvizja (Lindje e Përgjakur) – Bashkëbisedim me Ibrahim Kelmendin

Levizja – Bashkebisedim me Ibrahim Kelmendin Gjinia: Histori, me Autor Bedri Islami. Shtepia botuese: Tringa Design. Viti i botimit 2012. Faqet e librit 496. ISBN 978-608-211-046-2 Emri i Levizjes dhe i Ibrahim Kelmendit jane te lidhur me njeri – ...

                                               

Lëvizja për Republikën e Kosovës 1981-1991 sipas shtypit shqiptar

Levizja per Republiken e Kosoves 1981-1991 sipas shtypit shqiptar liber me autor Jakup Krasniqi. Botuar ne Prishtine nga Ndermarrja Botuese "Gjon Buzuku", viti i botimit 2011. Libri ka 317 faqe. ISBN 9789951081405

                                               

Libri Gines

Guinness World Records i njohur nga fillimi i tij ne 1955 - 2000 si Libri Gines i Rekordeve dhe ne edicionet e meparshme te SHBA si Libri i Rekordeve Boterore Gines, eshte nje liber referimi i publikuar çdo vit, qe permban nje koleksion te rekord ...

                                               

Libri i ligjeve dhe i rregulloreve të Bankës së Shqipërisë - Vëllimi I

Libri i ligjeve dhe i rregulloreve te Bankes se Shqiperise - Vellimi I me Autor Banka e Shqiperise. Data e shtypjes 06.10.2003. Ky publikim, i pari i kesaj natyre, eshte nje permbledhje e ligjeve dhe akteve rregullative te cilat kane lidhje me fu ...

                                               

Libri i shenjtë

Libri i shenjte eshte liber me shkrime nga nje shoqeri fetare qe sherben si themel i fese se tyre. Libri i shenjte, per shoqerite fetare eshte teksti fetar i njohur vetvetiu si kanonike dhe qe permban: fjalime mesimdhenese te nxitesve te fese, lu ...

                                               

Lidhja e Prizrenit (botim i vitit 1939)

Lidhja e Prizrenit Autori: Xhafer Belegu. Botim i vitit 1939. Faqet e librit 200. Nje nga ngjarjet me te rendesishme ne historine e shqiptareve, levizja me e madhe e organizuar politikisht dhe ushtarakisht qe nga koha e Skenderbeut, me qellim for ...

                                               

Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-1881 (Kristo Frashëri)

Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-1881 liber me autor Kristo Frasheri. Botuar nga Akademia e Shkencave e Shqiperise. Tirane, 2012. Faqet e librit 755. Botohet me rastin e 100 vjetorit te Pavaresise se Shqiperise.

                                               

Ligjërime nga Labëria

Ligjerime nga Laberia Autori: Mustafa Luçi. Botuesi: Toena. Faqet e librit 596. Pas perfytyrimit te pare erdhi nje lloj dyshimi: je i sigurt qe ky eshte fiziku i Mustafa Luçit? U perpoqa ta lidhja imazhin me vendin dhe kohen e perceptimit. Mbase ...

                                               

Ligji i maleve shqiptare

Ligji i maleve shqiptare Gjinia: Histori, kujtime. Autori: At Giuseppe Valentini. Shqiperoi: Dilaver Baxhaku. Shtepia botuese: "Plejad". Viti i botimit 2007. Faqet e librit 432. ISBN 978-99956-619-4-2 Fragment nga libri Nje nga veçorite me te spi ...

                                               

Lindja e çështjes çame 1820-1943

Lindja e çeshtjes çame 1820-1943 liber me Autore Blerina Namik Sadiku. Shtepia botuese "Naimi". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 296. ISBN 978-9928-109-01-9

                                               

Lindja e Shqipërisë, Nacionalizmi Etnik, Fuqitë e Mëdha të Luftës së Parë Botërore dhe Lindja e Pavarësisë Shqiptare

Lindja e Shqiperise, Nacionalizmi Etnik, Fuqite e Medha te Luftes se Pare Boterore dhe Lindja e Pavaresise Shqiptare. Gjinia: Histori. Autori: Nicola Guy. Shqiperoi: Krenar Hajderi. Shtepia botuese: "Pegi". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 404 ...

                                               

Lindshmëria, sjellja riprodhuese dhe shoqëria

Lindshmeria, sjellja riprodhuese dhe shoqeria liber me autore Mimoza Dushi, Hivzi Islami. Gjinia: Shkenca sociale. Shtepia botuese "Dukagjini" vitii botimit 2006. Faqet e librit 316. ISBN 9789951051081 Mbi librin: Hulumtimi i permbajtjeve me rile ...

                                               

Liri Brahimi

Liri Brahimi regjisore filmi e Kinostudios Shqiperia re ". Kreu studimet ne vitin 1955 deri ne vitin 1960 ne Liceun Artistik Jordan Misja ", ne degen e artit dramatik, dhe me pas, ne vitet 1960-1965 mbaroi Akademine e Arteve ne Tirane, serish ne ...

                                               

Luani i Epirit – Ali Pasha dhe Suli

Luani i Epirit – Ali Pasha dhe Suli Autori: Spiro Mela. Botuesi: Toena. Faqet e librit 567. Ali Pasha Tepelena rikthehet ne vemendjen e lexuesve shqiptare me ane te botimit te fundit te autorit Spiro Mela me titullin" Luani i Epirit- Ali Pasha dh ...

                                               

Luani i Janinës, Ali Pashë Tepelena

Luani i Janines, Ali Pashe Tepelena Autori: William Palmer. Perkthyesi: Demir Alizoti - Redaktor: Bardhyl Selimi. Botuar nga "SHBLSH e Re" Tirane, 2011. Faqet e librit 218.

                                               

Lufta e fundit, pronat e shqiptarëve në Greqi

"Lufta e fundit, pronat e shqiptareve ne Greqi" liber me Autor Mentor Nazarko. Shtepia Botuese: Universiteti Europian i Tiranes, 2007. Numri i faqeve: 236. Lufta e Fundit eshte nje analize e gjithaneshme e problemit te pronave te shqiptareve ne G ...

                                               

Lufta e fundshekullit XX për Kosovën

Lufta e fundshekullit XX per Kosoven Gjinia: Histori. Autori: Ismet Hajrullahu. Shtepia botuese: "Ura". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 384. ISBN 978-9951-512-45-9 Koment nga autori: Shpallja e Pavaresise dhe krijimi i shtetit te pavarur te K ...

                                               

Lufta e Maleve - Palok Traboini, 1911

Lufta e Maleve - Palok Traboini, 1911 eshte liber nga Kolec Traboini. Dokumentet dhe çdo gje qe botohet ne kete liber, ne kujtim te Palok Traboinit, jane qemtuar neper vite harrese e mohimi, me durim e pasion dhe i afrohet lexuesit, me se shumti ...

                                               

Lufta e penave

Lufta e penave Autori: Sevdai Kastrati. Botuesi: Toena. Faqet e librit 680. Antologji e polemikes shqipe: historike, gjuhesore, letrare, politike, fetare. Jane perfshire tridhjete e shtate polemiste me shtrirje kohore prej Barletit e ketej.

                                               

Lufta ime më e gjatë, Shqipëri 1943 - 1948

Lufta ime me e gjate, Shqiperi 1943 - 1948 Origjinali: Guerra piú lunga: Albania 1943 - 1948. Gjinia: Histori. Autori: Franko Benanti. Shqiperoi: Luan Malaj. Shtepia botuese: "Naimi". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 344. ISBN 978-9928-109-29- ...

                                               

Lufta kundër pavarësimit të Shqipërisë

Lufta kunder pavaresimit te Shqiperise Autori: Ismail Strazimiri. Shtepia botuese: "Naimi". Viti i botimit 2010. Faqet e librit 354. ISBN 978-9928-4017-1-7 Mbi librin Libri i Ismail Strazimirit nuk eshte thjesht nje liber kujtimesh. Ne permbajtje ...

                                               

Lufta në det dhe betejat detare

Lufta ne det dhe betejat detare: me Autor: Çapajev File. Botuar nga "Qendra e Shtypit, Botimeve dhe Perkthimeve Ushtarake" Tirane, 2009. Faqet e librit 240.

                                               

Lufta politike në udhëheqjen e PKSH (PPSH) 1944-1960

Lufta politike ne udheheqjen e PKSH 1944-1960 Autori: Demir Dyrmishi. Botuesi: Toena. Faqet e librit 300. Monografia "Lufta ne udheheqjen e Partise Komuniste Shqiptare PPSH, 1944-1960" perfaqeson punen disavjeçare te Prof. Dr. Demir Dyrmishit, te ...

                                               

Luftë pa fund, shtegtime nëpër qiellin politik

Lufte pa fund, shtegtime neper qiellin politik Gjinia: Publicistike. Autori: Pellumb Kulla. Shtepia botuese: "UET Press". Viti i botimit 2013. Faqet e librit 690. ISBN 978-9928-4182-5-8 Fragment nga libri Jane te mira nenat shqiptare, por kane nj ...

                                               

Lukrecia

Lukrecia eshte veper letrare me novela nga autori shqiptar Veli Karahoda. Permbajtja "Dy novelat e poetit, romansierit dhe eseistit te talentuar Veli Karahoda deshmojne nje nivel te larte te realizimit te lendes letrare. Eshte nje zgjuarsi e rral ...

                                               

Lule në gur

Lule ne gur Gjinia: Monografi. Autori: Resmi Osmani. Shtepia botuese: "Toena". Viti i botimit 2007. Faqet e librit 168. ISBN 978-99943-1-168-9 Libri "Lule ne gur" i kushtohet jetes se Todo Gjermanit.

                                               

Lulja dhe Shega

"Lulja dhe Shega" pjese me dy akte per femije, me Autor Vedat Kokona. Piktore Safo Marko. Shtepia botuese "Kokona", Tirane, viti i botimit 2006. Faqet e librit 44. ISBN 99927-726-1-1

                                               

Malësia e Dangëllisë

Malesia e Dangellise Autori: Nasip Meçaj. Botuesi: Toena. Faqet e librit 232. Malesia e Dangellise shtrihet ne Krahinen Malore Jugore dhe ben pjese ne pellgun ujembledhes te Vjoses dhe Osumit, por pjesa me e madhe e saj perfshihet ne pellgun e Os ...

                                               

Marigo Posio (libër)

Marigo Posio liber me autor Zeko Braho. Redaktore Helena Kadare. Krijuesi i kopertines Spiro Kristo. Recezent Zihni Haskaj dhe Thanas Gjika. Botuar ne Tirane ne vitin 1990, shtepia botuese "8 Nentori". Libri ka 84 faqe.

                                               

Marketingu politik

Marketingu politik Gjinia: Shkenca sociale. Autori: Sulejman Muça. Shtepia botuese: "Naimi". Viti i botimit 2009. Faqet e librit 368. ISBN 978-99956-746-9-4 Libri eshte fryt i nje pune disavjeçare, nje kerkim shkencor rreth nje prej temave dhe ar ...

                                               

Markezë shqiptarë

Markeze shqiptare: eseistike per estetiken midis pushteteve, eshte nje ese nga shkrimtari Faruk Myrtaj botuar per here te pare ne vitin 2002, nga Shtepia Botuese Uegen.