ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 270
                                               

Faqe të panjohura

Faqe te panjohura me Autor Fan S. Noli. Artikuj dhe shenime publicistike, 1915-1919. Permblodhi dhe pajisi me shenime Prof. Koço Bihiku. Shtepia botuese Albin, viti botimit 2002. Faqet e librit 329. Vellim me ligjerata, artikuj, letra, shenime, e ...

                                               

Fara e bimës së keqe

Fara e bimes se keqe Autori: Kim Mehmeti. Botuesi: Toena. Faqet e librit 272. Ne kete liber jane permbledhur disa nga artikujt me kryesore qe ka shkruar Kim Mehmeti koheve te fundit ne shtypin e perditshem shqiptar te Shqiperise, Kosoves dhe Maqe ...

                                               

Filozofia e së Drejtës

Filozofia se Drejtes me Autor: Fatmir Zanaj. Shtepia Botuese: "Naimi". Faqet e librit 416. Tirane 2012. Libri ri "Filozofia se Drejtes", qe serviret nga autori Fatmir Zanaj si tekst universitar, ne fakt, eshte i destinuar per nje lexues me te gje ...

                                               

Fitimi i pronësisë mbi pasuritë e paluajtshme

Fitimi i pronesise mbi pasurite e paluajtshme - Drejtesi / Juridik, me Autor Besnik Maho. Shtepia botuese: UET Press, Tirane, 2009. Faqet e librit 240. ISBN 978-99956-39-08-2 Libri permban nje cikel leksionesh, qe japin nje tablo te qarte te perk ...

                                               

Fjala e lirë, sfidë europiane - Mbi lirinë e shprehjes kur kërkojmë eurointegrimin

Fjala e lire, sfide europiane - Mbi lirine e shprehjes kur kerkojme eurointegrimin liber me Autor Sokol Balla. Shtepia botuese: UET Press. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 156. ISBN 978-99956-39-27-3 Studimi i Sokol Balles, i realizuar per llo ...

                                               

Fjala e parë - Atdhetarizmi

"Fjala e pare - Atdhetarizmi, Bektash Zite per Tepelenen e tepelenasit ". Liber me autor Dr. Zihni Haskaj. Botim nga shtepia botuese "GEER", viti i botimit 2006. Faqet e librit 281. Botim i Shoqates Atdhetare - Kulturore - Shkencore - Mbarekombet ...

                                               

Fjalë pas fjale

Fjale pas fjale fjalor me figura per femijet e diaspores shqiptare. Autori: Sh. Osmani, H. Lalinca. Botuesi: Filara. Faqet e librit 96. Nepermjet ketij libri, te ilustruar me ngjyra, nxenesit shqiptare te shkollave shqipe te mesimit plotesues, ja ...

                                               

Fjalë për fjalë, eksplorime në hapësirat e shqipes

Fjale per fjale, eksplorime ne hapesirat e shqipes liber per gjuhesin me autor: Ardian Vehbiu. Shtepia botuese "Çabej", viti i botimit 2017. Faqet e librit 312. ISBN 978-99956-35-36-8 Fragment nga libri Si dege e dijes, gjuhesia ngjall interes dh ...

                                               

Fjalë të urta krahinore

Fjale te urta krahinore pergatiti per botim Alba Janaqi. Botuar ne Tirane: Reklama, 2011. Faqet e librit 120. ISBN 978-9928-125-08-8 Marre nga vellimi: Fjale te urta te popullit shqiptar botim i vitit 1958.

                                               

Fjalor Arabisht-Shqip (Sulejman Tomçini)

Fjalor Arabisht-Shqip me Autor Sulejman Tomçini. Fjalori permban mbi shtatedhjete mije fjale, fraza idiomatike, shembuj dhe fjali qe ilustrojne perdorimin. Aty jane perfshire, gjithashtu, shume sinonime me qellim qe te percaktohen sa me sakte caq ...

                                               

Fjalor erotik i gjuhës shqipe: dhe të tjera "prapësi" pa aq të kripura (në mos më shumë)

Fjalor erotik i gjuhes shqipe: dhe te tjera "prapesi" pa aq te kripura, me autor Edmond Tupja. Botuar ne Tirane nga "Ora", ne vitin 2004. Libri ka 199 faqe.

                                               

Fjalor Historik i Kosovës

Fjalor historik i Kosoves me Autor Robert Elsie. Shqiperoi: majlinda Nishku. Shtepia botuese: Skanderbeg Books. Viti: 2011. Faqet e librit 438. ISBN 978-99943-51-70-1 Parathenia nga libri Ky botim i dyte i Fjalorit Historik te Kosoves, i rishikua ...

                                               

Fjalor i gjuhës së sotme shqipe: (me rreth 41.000 fjalë)

Fjalor i gjuhes se sotme shqipe: hartuar nga Androkli Kostallari, redaktuar nga Jani Thomai, Xhevat Lloshi dhe Miço Samara. Botuar ne Tirane nga "Akademia e Shkencave" ne vitin 1980. Faqet e fjalorit 2275.

                                               

Fjalor i shqipes së Plavës dhe Gucisë

Fjalor i shqipes se Plaves dhe Gucise Autori: P. Haxhillazi, S. Ahmeti. Botuesi: Toena. Faqet e librit 212. Ne kete fjalor jane dhene mbi 4000 fjale, njesi frazeologjike, etj. ne te folmen e Plaves dhe te Gucise. Lenda e tij u sherben te gjithe s ...

                                               

Fjalor Japonisht-Shqip

Fjalori Japonisht-Shqip, eshte fjalori i pare i ketij lloji. Fjalori permban afer 7500 folje, emra, mbiemra etj, japoneze te perkthyera ne shqip. Perpos perkthimit, fjalori bazohet edhe ne tre menyrat te shkruarit japonisht, si dhe theksimin e fj ...

                                               

Fjalor rusisht-shqip

Fjalor rusisht-shqip redaktor Androkli Kostallari. Botuar ne Tirane nga Shtepia Botuese Shteterore e Fjaloreve te Huaj dhe Nacionale, ne vitin 1954. Faqet e librit 636.

                                               

Fjalor rrëfyes i miteve pellazge, vëll.1

Fjalor rrefyes i miteve pellazge, vell.1 me autor Bujar Kule. Botuar nga "Magus", faqe 250, viti i botimit 2016. Nga autori i "Graal, shpirti i humbur i Europes dhe historia e mohuar e Alba - Gens" dhe "Ylli i bijve te Pellazgut", per here te par ...

                                               

Fjalori Historik i Shqipërisë

Fjalori Historik i Shqiperise Gjinia: Histori. Autori: Robert Elsie. Shqiperoi: Eva Bani. Shtepia botuese: Uegen. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 738. ISBN 978-9928-03-095-5 Gjate komunizmit, Shqiperia u izolua qellimisht nga bota e jashtme, ...

                                               

Fjalurtat më të urta shqiptare

Fjalurtat me te urta shqiptare Gjinia: Fjale te urta. Pergatiti: Kastriot Mahilaj. Shtepia botuese: "Emal". Viti i botimit 2009. Faqet e librit 186. ISBN 978-99956-05-91-0 Koment nga Kastriot Mahilaj Fjalet e urta kane kaluar ne filtrin e rrjedhe ...

                                               

Flamuri i Kombit Shqiptar (libër)

Flamuri i Kombit Shqiptar eshte liber i shkruar nga Jaho Brahaj. Studimi monografik" Flamuri i Kombit Shqiptar” eshte mbeshtetur ne nje literature tejet te pasur, çka i ka dhene dore autorit per nje argumentim sa me bindes te tezave dhe mendimeve ...

                                               

Flijimi për lirinë

"Ky liber, qe po botohet me rastin e 20 - vjetorit te sulmit serb te 30 dhejtorit 1991 ne familjen e Adem Jasharit ne Prekazin e Poshtem dhe mbrojtjes se sukessshme te Formacionit te Armatosur te Adem Jasharit, eshte fryt i nje pune me shume se d ...

                                               

Flota detare dhe arkivat sekrete

Flota detare dhe arkivat sekrete Autori: Myfit Qorduka. Botuesi: Toena. Faqet e librit 240. Libri i Myfit Qordukes eshte nje homazh i merituar per rrugen e lavdishme te Flotes sone Luftarake Detare,nje pasqyre plot drite e historikut te kesaj arm ...

                                               

Fluturat e Shqipërisë

Fluturat e Shqiperise: Macrolepidoptera me Autor: Kastriot Misja. Botuar nga Akademia e shkencave e Shqiperise, Instituti i kerkimeve biologjike. Tirane, 2005. Faqet e librit 247. ISBN 99943-733-6-6

                                               

Foli shoferit!

Foli shoferit!: studim per degjueshmerine e radios dhe te burimeve te personalizuara audio ne makina ne 5 qarqe te Shqiperise. Autori: Arben Muka. Botuar nga "M & B". Tirane, 2012. Faqet e librit 70. Studim pёr dёgjueshmёrinё nё makina nё 5 qarqe ...

                                               

Folklori shqiptar (Gjergj Zheji)

Folklori shqiptar Gjinia: Studim me Autori: Gjergj Zheji. Shtepia botuese: "Argeta - LMG". Viti i botimit 1998. Faqet e librit 248. ISBN 978-99956-17-08-0 Permbajtja e librit: Folklori dhe folkloristika Veshtrim ne folkloristiken shqiptare Tipare ...

                                               

Fonetika historike e gjuhës shqipe (Kolec Topalli)

"Fonetika historike e gjuhes shqipe" me Autor Kolec Topalli, Akademia e Shkencave e Shqiperise, Instituti i Gjuhesise dhe Letersise. Shtepia botuese "Dituria", viti i botimit 2007. Faqet e librit 712. ISBN 99943-46-08-3

                                               

Fonetikë historike e gjuhës shqipe: hyrje në historinë e gjuhës shqipe II

Fonetike historike e gjuhes shqipe: hyrje ne historine e gjuhes shqipe II liber nga Eqrem Çabej. Shtepia botuese: "Çabej". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 110.

                                               

For the New Intellectual

For the New Intellectual eshte libri i pare jo-fiksion nga filozofja Ayn Rand, i botuar ne SHBA ne vitin 1961. Nje pjese e mire e materialit te librit eshte e perbere nga pjese te shkeputura nga novela te autores te botuara me pare, si Burimi i j ...

                                               

Frosina e Janinës

Frosina e Janines roman me Autore Mira Meksi. Shtepia botuese "Onufri" 176 f. ISBN 99943-32-73-2 Ne thelb te romanit qendron historia e nje dashurie te penguar: dashuria jashtemartesore mes Frosines, mbeses se peshkopit te Janines, dhe Muktar Pas ...

                                               

Fundi i arianitëve

Fundi i arianiteve me Autor: Franz Babinger. Shtepia Botuese "Plejad" Tirane, 2004. Faqet e librit 128. E strukturuar si nje studim i kryer per akademine bavareze ne vitin 1960, nga historiani i njohur gjerman Franc Babinger, ky liber arrin te he ...

                                               

Fushata e Durrësit

"Fushata e Durresit ndermjet Cezarit dhe Pompeit" me cilesime te veçanta te gjeografise historike nga teatri i luftes ne Shqiperi. Autori G. Veith, perkthyer nga Kostaq Xoxa. Shtepia botuese 55, faqet e librit 190. Artikuj te ngjashme. Beteja e D ...

                                               

Gabimet politike në Kosovë dhe Shqipëri

Gabimet politike ne Kosove dhe Shqiperi Gjinia: Histori. Autori: Gjon Keka. Shtepia botuese: "Botart". Viti i botimit 2010. Faqet e librit 250. ISBN 978-99956-774-9-7

                                               

Gati për rinisje

Gati per rinisje Gjinia: Reportazh. Autore Monika Shoshori Stafa. Shtepia botuese: "Naimi". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 274. ISBN 978-9928-109-30-9 Mbi librin Libri me reportazhe, pershkrime e mbresa udhetimi "Gati per rinisje" i Monika S ...

                                               

Gazeta: Menaxhimi i krizës në medien e shkruar

Gazeta: Menaxhimi i krizes ne medien e shkruar me autor Sami Neza. Autori thote se ky liber eshte nje mundesi re per gazetat ne zgrip te mbijeteses t’ia dalin te ruajne tregun dhe lexuesit qofte edhe nepermjet transformimeve te thella ne menaxhim ...

                                               

Gazetar në radio

Gazetar ne radio Autori: Arben Muka. Botim i Institutit Shqiptar te Medias, Tirane, 2007. Faqet e librit 164. Te besh gazetarin ne radio dhe teknikat profesioanale te punes ne redaksi, ne studio dhe ne terren, perdorimi i programeve audiodigjital ...

                                               

Gobseku

U perkthye per here te pare nga Tajar Zavalani me titullin "Fajdexhiu Gobseck" dhe u botua me 1944. Me pas pati nje variant tjeter te perkthyer nga Vedat Kokona, botuar me 1970.

                                               

Gratë në syrin e ciklonit të sfidave dhe perspektiva

Grate ne syrin e ciklonit te sfidave dhe perspektiva eshte liber i botuar ne vitin 2000, eshte nje trajtese sociologjike e problematikes sociokulturore te grave shqiptare ne vitet 90 te shekullit XX. Autor: Dr. Zyhdi Dervishi.

                                               

Greqia përpara grekëve

Greqia perpara grekeve Origjinali: La Grece avant les Grecs. Studim me Autor Louis Beonlew. Shqiperoi: Iliriana Angoni. Shtepia botuese: Plejad. Viti i botimit 2008. Faqet e librit 376. ISBN 978-99956-706-3-4 A jane Pellazget greke te mirefillte? ...

                                               

Guidë për ecje malore, Shqipëria e veriut, Thethi dhe Kelmendi

Guide per ecje malore, Shqiperia e veriut, Thethi dhe Kelmendi Autori: Ch. Zindel, B. Hausammann. Botuesi: Toena. Faqet e librit 142. Alpet e Shqiperise se Veriut kane nje bukuri zanafillore dhe te rrepte, qe thith ne magjine e vet çdo vizitor. K ...

                                               

Guxo ta duash lirinë

Guxo ta duash lirine liber historik me Autor Dr. Jakup Krasniqi. Shtepia botuese: "Buzuku". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 192. ISBN 978-9951-08-152-8 "Baza te gjitha vlerave te Kosoves se re qendron ne gjakun e derdhur per liri. Ky gjak per ...

                                               

Gjakova brenda muzikës

Gjakova brenda muzikes me Autor Krenar Doli, muzikolog i talentuar gjakovar. Eshte ky libr nje histori e tradites muzikore te Gjakoves, liber ky nga fusha e muzikologjise dhe folklorit te Gjakoves nder vite.

                                               

Gjergj Antoniu - Një jetë me violinçel

Gjergj Antoniu - Nje jete me violinçel Monografi artistike. Autore Ilirjana Dema. Shtepia botuese: FLESH. Viti i botimit 2010, faqe 256. ISBN 978-9928-4023-4-9 Ky liber eshte nje studim monografik per Gjergj Antoniun dhe njekohesisht dhe pasqyre ...

                                               

Gjinkallat këshilltare

Gjinkallat keshilltare Gjinia: Komedi. Autori: Elian Gjini. Shtepia botuese: "FLESH". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 119. ISBN 978-9928-131-13-3 Koment per librin nga autori Gjinkallat Keshilltare eshte nje komedi filozofike ne te cilen, me ...

                                               

Gjirokastra e këngës

Gjirokastra e kenges liber me autor Naxhi Kasoruho dhe redaktor Vasil S. Tole. Botuar ne Tirane nga "Albin" ne vitin 2004. Faqet e librit 150. ISBN 99927-51-71-1

                                               

Gjirokastra, vështrim historik, gjuhësor, etnologjik

Gjirokastra, veshtrim historik, gjuhesor, etnologjik me Autore Mimoza Karagjozi Kore. Botimet:" Dudaj”. Faqet e librit 312. Monografia" Gjirokastra, veshtrim historik, gjuhesor dhe etnologjik” hartuar nga Mimoza Karagjozi Kore, eshte nje studim i ...

                                               

Gjuha e Perëndive

"Gjuha e Perendive" nje liber studimor qe perpiqet te hedhe drite mbi lashtesine e Pellazgeve. Autori i ketij libri eshte arvanitasi i madh, Aristidh Kola. Duke u bazuar ne studimet e tij personale, por edhe ne ato te studiuesve te tjere, qe kane ...

                                               

Gjurmë në histori

Libri Gjurme ne histori, letersi dokumentare, ne te cilen perfshihen dokumenta dhe deshmi nga jeta e Palok Traboinit si dhe pjese nga shkrimet e tij botuar ne shtypin shqiptar ne vitet e luftes per pavaresi, u botua nga i biri Kolec Traboini pas ...

                                               

Gjurmë në kohë

Gjurme ne kohe, roman me autor Agim Cerga. Botuar ne Tirane nga "Naim Frasheri", ne vitin 1971. Libri ka 225 faqe. Botuar ne Prishtine nga "Rilindja", ne vitin 1972. Libri ka 185 faqe. Botuar ne Tirane nga "SHBLSH", ne vitin 1978. Libri ka 208 faqe.

                                               

Gjurmë të letërsisë së vjetër të shqiptarëve të Greqisë 1860-1889

Gjurme te letersise se vjeter te shqiptareve te Greqise 1860-1889 liber me autor Arben P. Llalla, botuar ne Tetove, prill 2006. Ne monografine e Arben Llalles defilon shpirti shqiptar i Greqise, nje parathenie brilante, hyrja, historiku i shqipta ...

                                               

Gjysmëbota

"Gjysmebota" mbresa, biografi, intervista me Autore Kozeta Zavalani. Shtepia botuese "Medaur", faqet e librit 336. ISBN 978-99943-59-29-5 Ne librin:"GJYSMEBOTA" Mbas pershkrimit bukur te mbresave nga New York, Chikago, Kalifornia, majami e St. Cr ...