ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 269
                                               

Democracy: The God That Failed

Democracy: The God That Failed eshte nje liber nga ekonomisti gjermano-amerikan Hans-Hermann Hoppe, i botuar se pari ne vitin 2001. Libri eshte formuluar ne nje stil aksiomatiko-deduktiv dhe permban nje seri me 13 ese mbi demokracine. Libri ekzam ...

                                               

Demografia e viseve shqiptare në Greqinë e Veriut

Demografia e viseve shqiptare ne Greqine e Veriut me autor Arben P. Llalla. Botuar nga "Luma Grafik". Tetove, 2013. Faqet e librit 188. Studiuesi Arben Llalla ka sjelle te dhena per demografine e fshatrave shqiptare ne Greqine e Veriut duke sjell ...

                                               

Demokraci e shpërdorur

Demokraci e shperdorur Autori: Rexhep Qosja. Botuesi: Toena. Faqet e librit 407. Kjo eshte nje veper e pritur dhe e nevojshme per ti pare me qarte menyrat e ndryshme, te dukshme te padukshme, te shperdorimit te demokracise ne Kosove dhe ne Shqipe ...

                                               

Demokracia e rrethuar

Demokracia e rrethuar Qeveria e Fan Nolit ne marredheniet e jashtme. Liber me Autor Arben Puto. Shtepia Botuese "Fan Noli", Tirane 2010. Faqet e librit 431. Kjo monografi jep nje pasqyre dhe analize te situates se komplikuar diplomatike ne te cil ...

                                               

Demokracia, Kombi, Vetëvendosja

Demokracia, Kombi, Vetevendosja eshte Vepra e III-te me radhe e vellimit mbi punimet e Fehmi Aganit. Ne kete veper jane perfshire kryesisht shkrimet studimore te profesor Aganit qe kane te bejne me demokracine, me çeshtjen kombetare dhe vetevendo ...

                                               

Demonët

Kontemplacioni dhe refleksioni ". Dhuna mbi individin ne ingranazhet e sistemeve totalitare, ose me konkretisht, ndjekja dhe dhuna policore jugosllave mbi shqiptarin mbi shqiptarin jokonformist perben esencen e subjektit te romanit te permendur. ...

                                               

Despotë të Epirit dhe princër të Maqedonisë

Despote te Epirit dhe princer te Maqedonise - Mergata shqiptare ne Italine e periudhes se Rilindjes Autori: Paolo Petta. Botuesi: Botimet IDK. Faqet e librit 273. Me vdekjen e Gjergj Kastriot Skenderbeut 1468 çdo rezistence tjeter ndaj turqve rez ...

                                               

Dëbimi - Udha për në ferr

"Debimi - Udha per ne ferr" Ditar i shkruar ne dy kohe me Autor Miho Gjini. Shtepia botuese "Dituria", viti i botimit 2003. Faqet e librit 268. ISBN 99927-59-04-6

                                               

Dëshmi për Shkupin shqiptar

Deshmi per Shkupin shqiptar botim me dokumenta ma Autor historianin Skender Hasani. Liber ne te cilin shtjellohet ne detaje dokumenti italian per perberjen etnike te Shkupit gjate vitit 1912-te dhe 1941-te ku deshmon dominimin e shqiptareve ne Shkup.

                                               

Dështimi i radhës, komploti i Teme Sejkos

Deshtimi i radhes, komploti i Teme Sejkos Gjinia: Histori. Autori: Vladimir Bregu. Shtepia botuese: "Vllamasi". Viti i botimit 2012. Faqet e librit 470. ISBN 978-9928-140-50-0 Fragmente nga libri Teme Sejko Qellimi kryesor i ketij takimi, me Haki ...

                                               

Dialektet e shqipes dhe historia e formimit të tyre

"Dialektet e shqipes dhe historia e formimit te tyre" Studim me Autor Bahri Beci. Shtepia botuese "Dituria", viti i botimit 2002. Faqet e librit 97. ISBN 99927-47-78-1

                                               

Dibra e Madhe dhe një vështrim në Dibrën e Vogël

"Dibra e Madhe dhe nje veshtrim ne Dibren e Vogel" liber me Autor Prof. Dr. Arian Kadiu. Libri me nje tematike psiko-sociale, ka si qellim te informoje lexuesin e thjeshte, por dhe studiuesin se Dibra e Madhe dhe Dibra e Vogel, perveç ruajtjes dh ...

                                               

Dibranë dhe tiranas, 100 vjet së bashku

"Dibrane dhe tiranas, 100 vjet se bashku". Liber historik me autor Faruk Borova. Shtepia botuese "Millenium i ri". Viti i botimit 2013, faqe 152. Mbi librin: Ne kete liber, ne formen e nje rrefimi te ngjarjeve historike, shpjegohen situatat dhe r ...

                                               

Dinastia shqiptare që sundoi Misirin 1805-1952

Dinastia shqiptare qe sundoi Misirin 1805-1952 liber me Autor Dr. Faruk Borova. Shtepia botuese "Gent Grafik", Faqet e librit 145. ISBN 978-99956-51-05-3 Gjate qendrimit tim ne Kajro 1993-1997 si Ambasador i Republikes se Shqiperise per Lindjen e ...

                                               

Dino Malo Islamaj-mësuesi atdhetar i Dhëmblanit

"Dino Malo Islamaj-mesuesi atdhetar i Dhemblanit" liber me autoret: Dr. Zihni Haskaj - historian, Bektash Zite - publicist. Redaktor: As. Prof. Dr. Hamit Kabaj - historian. Recezent: Dr. Faik Qytyku - historian. Konsulente: Hulusi Runa - "Mesues ...

                                               

Dita Botërore e Librit

Ideja e perkujtimit te Dites Boterore te librit e ka origjinen e vet ne Spanje, ne zonen e Katalonjes, ku atij qe blinte nje liber i dhurohej edhe nje trendafil. 23 prilli eshte shpallur si Dita Boterore e Librit me 15 nentor te 1995, me nje rezo ...

                                               

Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë

Dita Nderkombetare e Librit per Femije eshte nje feste qe organizohet çdo vit me 2 prill e cila ka per qellim zhvillimin e aktiviteteve te cilat kane lidhje me lexuesit e moshave te vogla. Per here te pare u zhvillua ne vitin 1967. Festohet ne ke ...

                                               

Ditar (Anne Frank)

Ky liber eshte nje Ditar Personal, i cili ne faqet e tij shpreh te gjithe ndjenjat dhe ndodhite e nje vajze trembedhjetvjeçare dhe familjes se saj me prejardhje çifute.Gjate luftes se dyte boterore ashtu si dhe shume familjeve te tjera me prejard ...

                                               

Ditar i ekonomistit

Ditar i ekonomistit, nga lufta per te shpetuar floririn e Bankes dhe disa raporte e kujtime Gjinia: Kujtime. Autori: Mitrush Kuteli. Shtepia botuese: Mitrush Kuteli. Viti i botimit 2012. Faqet e librit 210. ISBN 978-9923-4117-0-9

                                               

Ditarët shqiptarë, mars 1921 - dhjetor 1951

"Ditaret shqiptare, mars 1921 - dhjetor 1951" me Autor Justin Godart. Perktheu dhe pergatiti per botimin shqip Asti Papa. Shtepia botuese "Dituria", faqet e librit 248. ISBN 978-99943-46-62-2 Ne "Ditaret shqiptare",jane paraqitur pothuajse plotes ...

                                               

Ditari i një ministri të jashtëm

Ditari i nje ministri te jashtem: Konflikti i Kosoves 1997-2001 Liber me autor Paskal Milo. Shtepia Botuese "Toena", viti 2009. Faqet e librit 448. Para dhjete vjetesh kriza e Kosoves kishte arritur nje pike kthese dramatike, kur Komuniteti Nderk ...

                                               

Ditari për Shqipërinë

Ditari per Shqiperine Autori: Raffaele Nigro. Botuesi: Toena. Faqet e librit 200. Raffaele Nigro ne shenimet dhe pershkrimet e tij per shqiptaret dhe Shqiperine, qe i shpaloset para syve, shfaqet pastertisht si udhetar ne nje bote te panjohur te ...

                                               

Ditë kafenesh

Dite kafenesh eshte novele nga shkrimtari Ismail Kadare, e shkeputur nga vepra burimore, romani "Qyteti pa reklama" shkruar me 1959 gjate kohes qe ishte me studime ne Bashkimin Sovjetik.

                                               

Ditët e frikshme të vitit 97

Ditet e frikshme te vitit 97 Gjinia: Histori, kujtime. Autori: Xhovani Shyti. Shtepia botuese: "Belina H". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 210. ISBN 978-99956-852-8-7 Fragmente nga libri Vendet me te goditura nga ky llaftarvit rezultojne te j ...

                                               

Divani shqip

Nezim Berati Autori: Nezim Berati. Botuesi: Toena. Faqet e librit 536. Nezim Frakulla jo vetem me Divanin qe themeloi literaturen shqipe me alfabetin arab, po edhe me tekniken e vargut ne historine e literatures sone paraqitet si mjeshter qe i vu ...

                                               

Dodona, Tempulli i lashtë i Shqipërisë

Dodona, Tempulli i lashte i Shqiperise liber me artikuj, mbresa dhe studime. Autor Rasim Bebo. Shtepia botuese: EDFA. Viti i botimit 2009. Faqet e librit 735.

                                               

Dokumente britanike për çështjen shqiptare në Konferencën e Ambasadorëve në Londër, 1912-1913

Dokumente britanike per çeshtjen shqiptare ne Konferencen e Ambasadoreve ne Londer, 1912-1913 me Autor Muhamet Shatri. Botuar nga Shtepia Botuese "Toena" Tirane, 2012. Faqet e librit 676. Dokumentet qe po shohin driten e botimit ne kete permbledh ...

                                               

Dokumente franceze për Shqipërinë dhe shqiptarët më 1912

Dokumente franceze per Shqiperine dhe shqiptaret me 1912 Autori: Muhamet Shatri. Botuesi: Toena. Faqet e librit 282. Studimi me i plote i te gjitha aspekteve te historise se Levizjes Kombetare Shqiptare te vitit 1912 nga rrethe me te gjera, me gj ...

                                               

Don Kishoti shqiptar

Don Kishoti shqiptar Autori: Ali Aliu. Botuesi: Toena. Faqet e librave 480. Nje ndihmese e madhe i eshte dhene lexuesve dhe studiuesve te letersise shqiptare nepermjet botimit te "Don Kishoti shqiptar". Nje analize studimorekrahasimore e trembedh ...

                                               

Doracak i Gjuhës Shqipe në Iran

Ky eshte libri i pare per mesimin e gjuhes shqipe qe botohet ne Iran Libri" Doracak i gjuhes shqipe” eshte shkruar ne tre pjese: Pjesa e pare: Kjo pjese eshte pergatitur me qellim mesimin e konverzacionit, permban 101 mesime ne gjuhen shqipe, alf ...

                                               

Drejtshkrimi i gjuhës shqipe

Drejtshkrimi i gjuhes shqipe liber i hartuar nga autoret Androkli Kostallari, Mahir Domi, Eqrem Çabej dhe Emil Lafe. Botuar ne Tirane nga "Akademia e Shkencave" ne vitin 1973. Faqet e librit 323.

                                               

Dritat e Italisë

Dritat e Italise eshte nje liber me tregime i shkrimtarit Faruk Myrtaj. Faqe: 222 Botime IDEART, 2009 Autori: Faruk Myrtaj Titulli: Dritat e Italise tregime

                                               

Dritëhije shqiptaro-greke: 10 vjet më pas

Dritehije shqiptaro-greke: 10 vjet me pas: Greqia, racizmi dhe bizantinizmi, Himara, Çameria, Arvanitasit, pellazgjizmi, autoqefalia dhe levantinizmi yne: shqyrtime. Autor Ndriçim Kulla. Shtepia Botuese "Plejad", Tirane 2008. Faqet e librit 197. ...

                                               

Dritëro, Kohës i falemi për këtë ditar

Dritero, Kohes i falemi per kete ditar kujtime me Autor: Marash Hajati. Shtepia Botuese: "ERIK". Faqet e librit 168. Nje liber me kujtimet me te bukura studentore me Dritero Agollin nga Marash Hajati, publicisti dhe gazetari i mirenjohur. Libri k ...

                                               

Duke lexuar letërsinë e traditës.

Duke lexuar letersine e tradites. - Studim, me Autor Ali Xhiku. Shtepia botuese "Dituria", viti i botimit 2003. Faqet e librit 132. ISBN 99927-47-92-7.

                                               

Duke pirë hënën

Drinking the Moon apo ne shqip: Duke pire henen eshte vellimi i dyte me poezi i Masiela Lusha - es. Ndryshe nga letersia e deri-me-tanishme, autorja e shkruajti kete liber ne gjuhen e adapatuar amerikane per te cilen studioji ne shume kurse speci ...

                                               

Dhërmiu: dhrimadhet e akrokeraunëve

Dhermiu: dhrimadhet e akrokerauneve liber me autor Foto Bixhili. Botuar nga shtepia botuese "Toena" ne Tirane ne vitin 2007. Faqet e librit 303. Rreth Librit: Ne kete liber vemendja perqendrohet ne momente te caktuara ngjarjesh dhe zhvillimesh gj ...

                                               

Dhimitër S. Shuteriqi (libër)

Dhimiter S. Shuteriqi Autore: Feride Papleka. Botuesi: Akademia e shkencave e Shqiperise. Viti i botimit: 2010. Faqet e librit 704. ISBN 987-99956-10-36-4

                                               

E drejta e komuniteteve në traditën juridike shqiptare

E drejta e komuniteteve ne traditen juridike shqiptare Autori: Zef Valentini. Shtepia Botuese "Plejad". Faqet e librit 448. "Kombi shqiptar, ruajtesi dhe vazhdonjesi i fiseve antike te rajonit thrako-ilir te qyteterimit te tyre, ne nje nivel goxh ...

                                               

E drejta zakonore e Labërisë

E drejta zakonore e Laberise Autori: Ismet Elezi. Botuesi: Toena. Faqet e librit 261. Trajtohen disa nga problemet krysore te se drejtes zakonore te Laberise, nga gjysma e dyte e shek. XIX deri ne çerekun e pare te shek. XX.

                                               

E megjithatë jetojmë

"E megjithate jetojme" shkrime te kujtuara dhe kujtime te shkruara, me Autor Edmond Shallvari. Botim i klubit te shkrimtareve Bota e Re, Korçe. Faqet e librit 267. "E megjithate.jetojme!" eshte libri me shkrime e kujtime te ndryshme, nje pjese te ...

                                               

E pashë shtetin duke rënë

E pashe shtetin duke rene Deshmi dhe ese me Autor Frrok Çupi. Shtepia botuese "Dritero", viti i botimit 2005. Faqet e librit 360. Kopertina e pasme Kam pasur rastin ta shikoj perdite shtetin duke rene. Ky brez i shqiptareve preku "shansin" e ndod ...

                                               

E vërteta mbi Shqipërinë dhe shqiptarët

E verteta mbi Shqiperine dhe shqiptaret eshte nje sprove historiografike e Pashko Vases e botuar ne gjuhen frenge ne Stamboll me 1879. Punim ky qe perben te parin manifest te ideologjise kombetare shqiptare qe pohon ekzistencen e nje kombi shqipt ...

                                               

E vërteta mbi Shqiptarët e Maqedonisë dhe shtrembërimet e Enciklopedisë së Shkupit

"E verteta mbi Shqiptaret e Maqedonise dhe shtremberimet e Enciklopedise se Shkupit" liber me autor Kristo Frasheri. Shtepia botuese "Dudaj", viti i botimit 2010. Faqet e librit 112. ISBN 978-99943-0-144-7

                                               

Ecje nëpër kujtesë

Ecje neper kujtese liber me Autore Sanije Gashi. Gjen ne kete liber 27 jeteshkrime, bashkebisedime, rrefime dhe perjetime te 27 grave shqiptare me karriere.

                                               

Edi Rama 2000 - 2009

Edi Rama 2000 - 2009 Autori: Edi Rama. Botuesi: Toena. Faqet e librit 380. Nuk e di si eshte per te tjeret, por marredhenia mes Kryetarit te Bashkise dhe zgjedhesit eshte si ajo mes artistit dhe spektatorit. Eshte nje raport tejet stresues, sepse ...

                                               

Edward Lear në Shqipëri: Ditar udhëtimesh 1848-1849

Edward Lear ne Shqiperi: Ditar udhetimesh 1848-1849 Autori Edward Lear. Shtepia Botuese "Plejad", Tirane 2008. Faqet e librit 296. Poeti dhe piktori anglez Eduard Lir 1812- 1888 ndoshta ka qene i pari udhetar e shkrimtar qe beri nje udhetim te pl ...

                                               

Ekran TV – Refleksione estetike për imazhin

Ekran TV – Refleksione estetike per imazhin me Autor Dhimiter Gjoka. Botuar nga "Dudaj", Tirane 2013. Faqet e librit 306. Programet televizive te menaxhuara mire jane nje pune shkencore, studim, aftesi, kembengulje, vullnet dhe, mbi te gjitha, pr ...

                                               

Elemente të gjuhësisë e të literaturës shqipe

Elemente te gjuhesise dhe literatures shqipe gjuhesi me Autor Eqrem Çabej. Shtepia botuese: Çabej. Viti i botimit 2009. Faqet e librit 204. ISBN 978-99956-35-02-X Ky tekst eshte perftese e dijes, por edhe apsionit te Çabejit 27- vjeçar. U hartua ...

                                               

Elementë teorik të stabilitetit të anijes e zbatimi praktik

Elemente teorik te stabilitetit te anijes e zbatimi praktik, pjesa e pare Gjinia: Studim. Autori: Perparim Zaimi, Albert Koço. Shtepia botuese: "Edlora". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 290. ISBN 978-99928-139-27-6 Fragment nga libri Para fil ...