ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 257
                                               

Biblioteka Popullore e Ulqinit

Biblioteka Popullore "Mirko Serzentiq" eshte biblioteke popullore ne Ulqin, Mali i Zi. Biblioteka eshte themeluar ne vitin 1884 dhe me nderprerje te shkurtra punon dhe sot.

                                               

Biblioteka Publike e Durrësit

Biblioteka Publike e Durresit u hap per here te pare me 11 shtator 1945, me nje fond rreth 5000 ekzemplaresh. Biblioteka u vendos ne nje vile dy kateshe te nje misioneri italian, ne qender te qytetit me nje sip. 357 m2.

                                               

Bibliotekari

Bibliotekari eshte punonjes i nje biblioteke, i cili kujdeset per ruajtjen e mirembajtjen e librave, te revistave etj. dhe per shfrytezimin e tyre nga lexuesit; pergjegjesi i nje biblioteke te vogel. Bibliotekari i shtepise se kultures.

                                               

Bibloteka Hivzi Sylejmani

Nuk jane gjetur te dhena te sakta per daten e formimit dhe hapjen e kesaj biblioteke, por jane te gjitha gjasat qe ka filluar te punoje ne shkurt te vitit 1945, me nje fond prej 1300 librash ne gjuhen shqipe dhe serbe, si dhe nje fond fletushkash ...

                                               

Akademia mbretërore në Turku

Akademia mbreterore ne Turku ishte universiteti i pare ne Finlande dhe eshte i vetmi universitet i cili u themelua ku Finlanda ishte pjese e Suedise. Ne vitin 1809, ku Finlanda u be pjese e Rusise, universiteti u emerua Akademia ne Turku.

                                               

Arsimi i vazhdueshëm

Arsimi i vazhdueshem eshte nje term gjitheperfshires per nje varg aktivitetesh dhe programesh te gjera arsimore pas arsimit te mesem. Arsimi i pergjithshem i vazhdueshem eshte i ngjashem me arsimin te rriturve, te pakten per nxenesit e rritur dhe ...

                                               

Audencia Business School

"Audencia BusinessSchool" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Nantes dhe Pekini. Ngritur qe ne vitin 1900. "Audencia" u rendit e 63-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2015-en nga gazeta "Finacial Times". ...

                                               

Burgundy School of Business

"Burgundy School of Business" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Lion dhe Dijon. Ngritur qe ne vitin 1899. "BSB" u rendit e 81-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". Prog ...

                                               

Centro Federal de Educação Tecnológica de Minas Gerais

Centro Federal de Educação Tecnológica de Minas Gerai -s eshte nje nga universitetet me te vjetra dhe me emer ne Brazili, i themeluar ne vitin 1910. Ndodhet ne Belo Horizonte te Minas Gerais. Cefet-MG ndodhet ne zemer te Belo Horizonte-it dhe esh ...

                                               

École de management de Normandie

"École de management de Normandie" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Le Havre, Caen, Oxford dhe Dublin. Ngritur qe ne vitin 1871. "EM Normandie" u rendit e 81-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en ...

                                               

École supérieure des sciences commerciales dAngers

"École supérieure des sciences commerciales dAngers" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Angers, Boulogne-Billancourt, Cholet, Lion, Bordo, Aix-en-Provence, Budapesti dhe Shangai. Ngritur qe ne vitin 1909. "ESSCA" u r ...

                                               

EDHEC Business School

"EDHEC Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Londer, Lille, Nice dhe Singapori. Ngritur qe ne vitin 1906. "EDHEC" u rendit e 25-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2015-en nga gazeta "Finaci ...

                                               

EM Strasbourg Business School

"EM Strasbourg Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Strasburg. Ngritur qe ne vitin 1919. "EM Strasbourg" u rendit e 85-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". Prog ...

                                               

EMLYON Business School

"EMLYON Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Parisi, Lion, Saint-Étienne, Casablanca dhe Shangai. Ngritur qe ne vitin 1872. "EM Lyon" u rendit e 14-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2014-en nga ...

                                               

Epitech

Epitech eshte nje IT specializuar universitet themeluar ne vitin 1999. Shkolla eshte e vendosur ne 12 qytete ne France dhe ne Tirane. Anetari IONIS Education Group, ajo ka 5.000 nxenes

                                               

ESC Clermont Business School

"ESC Clermont Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Clermont-Ferrand. Ngritur qe ne vitin 1919. "ESC Clermont" u rendit e 95-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". ...

                                               

ESCP Business School

"ESCP Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Londer, Berlin, Madrid dhe Turin. Ngritur qe ne vitin 1819, kjo eshte shkolla me e vjeter e biznesit ne bote. "ESCP u rendit e 10-a nder shkollat evrop ...

                                               

ESSEC Business School

"ESSEC Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Cergy, La Défense, Singapori, Rabati dhe Mauritiusi. Ngritur qe ne vitin 1907. "ESSEC" u rendit e 16-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2015-en nga gaz ...

                                               

Harvard Law School

Shkolla e Ligjit te Harvard eshte nje nga shkollat profesionale te Universitetit te Harvardit qe ndodhet ne Kembrixh, Massachusetts. E themeluar ne vitin 1817, ajo eshte shkolla e ligjit me e vjeter ne Shtetet e Bashkuara dhe nje nga shkollat me ...

                                               

HEC Paris

"HEC Paris" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Jouy-en-Josas dhe Doha. Ngritur qe ne vitin 1881. "HEC" u rendit e 2-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2015-en nga gazeta "Finacial Times". Ne 2015-en, pro ...

                                               

ICN Business School

"ICN Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne La Défense, Berlin, Nyremberg dhe Nancy. Ngritur qe ne vitin 1905. "ICN" u rendit e 69-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Ti ...

                                               

IÉSEG School of Management

"IÉSEG School of Management" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Lille dhe La Défense. Ngritur qe ne vitin 1964. "IESEG" u rendit e 33-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". Prog ...

                                               

INSEAD

"INSEAD" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Singapori dhe Abu Dabi. Ngritur qe ne vitin 1957. "INSEAD" u rendit e 5-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". "INSEAD" ka gji ...

                                               

ISG Business School

"ISG Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, New York dhe Tokjo. Ngritur qe ne vitin 1967. Shkolla numeron mbi 20000 ish-studente ne fushat e biznesit dhe politikes, si Emmanuel Besnier kreu ekzeku ...

                                               

Kedge Business School

"Kedge Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Bordo, Marseja, Tuloni, Dakari, Suzhou dhe Shangai. Ngritur qe ne vitin 2013. "Kedge" u rendit e 31-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en n ...

                                               

La Rochelle Business School

"La Rochelle Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne La Rochelle. Ngritur qe ne vitin 1988. "La Rochelle BS" u rendit e 79-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2012-en nga gazeta "Finacial Times". "La ...

                                               

Universiteti islam i Medinës

Universiteti Islamik i Medines u themelua nga qeveria e Arabise Saudite nga urdheri mbreteror me 1961 ne qytetin e shenjte te Medines. Universiteti ndjek ideologjine e Selefizmit e cila eshte e perhapur ne Arabine Saudite.

                                               

Montpellier Business School

"Montpellier Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Montpellier. Ngritur qe ne vitin 1897. "MBS" u rendit e 69-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". "MBS" ka gjith ...

                                               

NEOMA Business School

"NEOMA Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Paris, Rouen dhe Reims. Ngritur qe ne vitin 2013. "NEOMA" u rendit e 50-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". Program ...

                                               

Rennes School of Business

"Rennes School of Business" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Rennes. Ngritur qe ne vitin 1990. "Rennes SB" u rendit e 56-a nder shkollat evropiane te biznesit ne 2019-en nga gazeta "Finacial Times". "Rennes SB" ka ...

                                               

SKEMA Business School

"SKEMA Business School" eshte nje shkolle biznesi evropiane me komplekse universitare ne Lille, Suresnes, Sophia Antipolis, Suzhou, Raleigh, Belo Horizonte dhe Cape Town. Ngritur qe ne vitin 2009. Programet e saj jane trefish te akredituara nga s ...

                                               

Toulouse Business School

"Toulouse Business School" eshte nje shkolle e larte e administrimit te biznesit me komplekse universitare ne Tuluze, Paris, Londer, Barcelone dhe Kazablanka te Marokut. Ajo u themelua ne vitin 1903 nga Dhoma e Tregtise dhe Industrise se atij qyt ...

                                               

Universidade do Estado de Minas Gerais

Universidade do Estado de Minas Gerais eshte nje nga shkollat me elitare ne Belo Horizonte. Pranimi ne UEMG eshte shume selektiv dhe universiteti ka rreth 23008 studente undergraduate dhe 1418 master.

                                               

Universidade Federal da Bahia

Universidade Federal da Bahia eshte nje nga shkollat me elitare ne Bahia. UFBA ndodhet ne zemer te Salvador-it dhe eshte afer 1446 km larg Brasília-ut. Pranimi ne UFBA eshte shume selektiv dhe universiteti ka rreth 27549 studente undergraduate dh ...

                                               

Universiteti Anadollu

Universiteti Anadollu themelet e Universitetit Anadollu mbeshteten te Akademia e Shkencave Ekonomike dhe Tregetare te Eskishehirit. Ne vitin 1982 me vendimin e YÖK ASHETE eshte shendruar ne Universitetin Anadollu.

                                               

Universiteti i Letonisë

Universiteti i Letonise eshte universitet qe ndodhet ne Rige, Letoni. I themeluar ne vitin 1919, Universiteti i Letonise eshte universiteti me i madh ne shtetet baltike. Universiteti eshte renditur i 701-ti nga 750 universitetet boterore.

                                               

Universiteti Kim Ir Sen

Universiteti Kim Ir Sen ose Universiteti Kim Il-Sung eshte themeluar me 1 tetor 1946 dhe eshte i pari universitet ne Korene e Veriut. Eshte i vendosur ne nje kampus 15 hektaresh ne kryeqytetin Fenian. Se bashku me ndertesat kryesore akademike, ka ...

                                               

Universiteti Pedagogjik i Pekinit

Universiteti Pedagogjik i Pekinit i krijuar ne vitin 1902 eshte shkolla e pare e larte pedagogjike ne historine kineze, eshte shkolla e larte pedagogjike me e njohur ne Kine dhe baze e rendesishme per pergatitjen e pedagogeve. Ne kete universitet ...

                                               

Universiteti Shtetëror i Jerevanit

Universiteti Shteteror i Jerevanit ose Universiteti Shteteror i Yerevanit eshte universiteti publik me i vjeter qe ka operuar ne vazhdimesi ne Armeni. I themeluar ne vitin 1919, ai eshte universiteti me i madh ne vend. Ai gjithashtu konsiderohet, ...

                                               

Universiteti Teknik i Rigës

Universiteti Teknik i Riges eshte universiteti me i vjeter teknik ne vendet baltike i themeluar me 14 tetor 1862. Eshte i vendesur ne Rige, Letoni.

                                               

Universiteti Teknik Vilnius Gediminas

Universiteti Teknik Vilniaus Gedimino, i njohur edhe si VGTU, eshte universitet publik ne Vilnius, Lituani. I themeluar me 1 shtator 1956, universiteti ishte fillimisht nje divizion mbremesor me baze ne Vilnius i Institutit Politeknik Kaunas. Akt ...

                                               

Universiteti Tsinghua

Universiteti Tsinghua, eshte nje universitet kerkimor i vendosur ne Pekin, Republika Popullore e Kines. Tsinghua u themelua ne 1911 si "Kolegji Tsinghua" dhe u riemerua si "Universiteti Kombetar Tsinghua" ne vitin 1928. Nen sloganin e tij bazuar ...

                                               

Universiteti Veror - Varshava 2006

Summer University Warsaw 2006 eshte nje seminar i organizuar nga shkolla ekonomike e Varshaves qe mbahet nga 8-23 korrik 2006. Seminiari eshte i organizuar ne dy kurse te ndara ne dy drejtime" Polonia – Konkurrenca ne te ardhmen” dhe" Menaxhimi i ...

                                               

York University

York University -s eshte nje nga universitetet me te vjetra dhe me emer ne Canada, i themeluar ne vitin 1959. Ndodhet ne Toronto te Ontario. Pranimi ne YU eshte shume selektiv dhe universiteti ka rreth 48000 studente undergraduate dhe 2000 master.

                                               

Guri i Filozofit

Guri i filozofit - veprimtaria e alkimisteve u gjend ne nje kolaps te vertete ateher kur ata filluan te bejne perpjekje per te zbuluar nje gur, te cilin e quajten" gur filozofal”. Ky gur do te kishte vetine e mrekullueshme te shnderronte metalet ...

                                               

Anusi

Anusit eshte hapja e jashtme e rektumit. Dy muskuj kontrollojne daljen e feceve nga trupi gjate aktit te defekimit, i cili eshte funksioni primar i anusit.

                                               

Aparati tretës

Ai krijohet qe kur ne jemi ende ne barkun e nenes ku qelizat nervore ndahen ne dy pjese njera formon trurin dhe tjetra pjesen e poshtme te njeriut aparatin tretes. Mbas kesaj ndarje secila punon per te organizuar sistemin e vet sipas ADN-se te se ...

                                               

Arteria

Arteria eshte nje ene gjaku nepermjet se ciles gjaku largohet prej zemres. Arteriet sipas rregulles e transportojne gjakun e oksigjenuar, perveç arterieve pulmonale te cilat transportojne gjak te paoksigjenuar. Ne arteriet e njeriut ndodhen 20% t ...

                                               

Bishti (biologji)

Bishti eshte organ qe ndodhet ne pjesen e prapme te kurrizoreve ne anen e kundert te kokes. Te disa gjallesa eshte zhdukur p.sh. te bretkocat disa lloje majmunesh dhe te njeriu.

                                               

Buza

Buzet jane organe te dukshme te njeriu dhe shume kafshe. Qe te dy buzet jane te buta gje qe ua mundeson mukoza, gjithashtu jane te levizeshme qe paresisht sherbejne si organ taktik per detektim gjat ushqimit si dhe si organ per artikulim te folurit.