ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 255
                                               

Kategoria e Parë 1932

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1932. Ky ishte Kampionati i 3-te i Shqiperise. Kampionati nisi me 17 prill dhe perfundoi me 3 korrik 1932. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1931. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1933.

                                               

Kategoria e Parë 1933

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1933. Ky ishte Kampionati i 4-te i Shqiperise. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1932. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1934.

                                               

Kategoria e Parë 1934

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1934. Ky ishte Kampionati i 5-te i Shqiperise. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1933. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1936.

                                               

Kategoria e Parë 1936

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1936. Ky ishte Kampionati i 6te i Shqiperise. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1934. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1937.

                                               

Kategoria e Parë 1937

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1937. Ky ishte Kampionati i 7te i Shqiperise. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1936. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1939.

                                               

Kategoria e Parë 1945

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1945. Ky ishte Kampionati i 11te i Shqiperise. Nisi me 2 shtator, 1945 dhe perfundoi me 26 dhjetor, 1945. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1942. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1946.

                                               

Kategoria e Parë 1946

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1946. Ky ishte Kampionati i 12te i Shqiperise. Nisi me 14 prill 1946 dhe perfundoi me 14 korrik 1946. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1945. Sezoni i radhes: Kategoria e Pare 1947.

                                               

Kategoria e Parë 1947

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1946. Ky ishte Kampionati i 13te i Shqiperise. Nisi me 16 mars, 1947 dhe perfundoi me 1 tetor, 1947. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1946. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1948.

                                               

Kategoria e Parë 1948

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1948. Ky ishte Kampionati i 14te i Shqiperise. Nisi me 21 mars, 1948 dhe perfundoi me 25 gusht, 1948. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1947. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1949.

                                               

Kategoria e Parë 1949

Alfred Bonati, Besim Fagu, RexhepLacej, Xhevdet Shaqiri, Shefki Keci, Hivzi Sakiqi, Sllave Llambi, Bajram Kurani, Sami Emiri, Aristidh Parapani, Alush Merhori, Loro Borici, Zihni Gjinali, Vasif Bicaku, Kosta Koca, A. Merja. Trajner: Sllave Llambi

                                               

Kategoria e Parë 1950

Qemal Vogli, Xhevdet Shaqiri, Besim Borici, Koci Sherko, Taq Murati, Sabri Peqini, Bahri Kavaja, Hamdi Bakalli, Pal Mirashi, Skender Jareci, Zihni Gjinali, Sulejman Vathi, Qamil Teliti, Qemal Cungu, Leonidha Dashi, Muhamet Vila, Skender Begeja, H ...

                                               

Kategoria e Parë 1952

Zihni Gjinali, Hamdi Bakalli, Xhevdet Shaqiri, Muhamet Vila, Skender Jareci, Sabri Peqini, Skender Begeja, Leonidha Dashi, Besim Borici, Qemal Cungu, Koci Sherko, Taq Murati, Qamil Teliti, Pal Mirashi, Hamdi Tafmizi, Grigor Sheshi, Hysen Verria, ...

                                               

Kategoria e Parë 1953

Hysen Verria, Hamdi Bakalli, Besim Borici, Qemal Cungu, Leonidha Dashi, Xhevdet Shaqiri, Muhamet Vila, Sabri Peqini, Zihni Gjinali, Skender Jareci, Skender Begeja, Koci Sherko, Taq Murati, Qamil Teliti, Pal Mirashi, Hamdi Tafmizi, Grigor Sheshi, ...

                                               

Kategoria e Parë 1954

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1955

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1956

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1957

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1958

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1959

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1960

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1961

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1962-63

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1963-64

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1964-1965

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1964-65. Ky ishte Kampionati i 30-te i Shqiperise. Nisi me shtator, 1964 dhe perfundoi me 20 qershor, 1965.

                                               

Kategoria e Parë 1965-66

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1968

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1969-70

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1971-72

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1972-73

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1972-73. Ky ishte Kampionati i 37-te i Shqiperise. Nisi me shtator, 1972 dhe perfundoi me 17 qershor, 1973.

                                               

Kategoria e Parë 1973-74

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1973-74. Ky ishte Kampionati i 38-te i Shqiperise. Nisi me 16 shtator, 1973 dhe perfundoi me 9 qershor, 1974.

                                               

Kategoria e Parë 1974-75

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1974-75. Ky ishte Kampionati i 39-te i Shqiperise. Nisi me 31 gusht, 1974 dhe perfundoi me 9 qershor, 1975.

                                               

Kategoria e Parë 1975-76

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1975-76. Ky ishte Kampionati i 40-te i Shqiperise. Nisi me 13 shtator, 1975 dhe perfundoi me 6 qershor, 1976.

                                               

Kategoria e Parë 1977-78

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1977-78. Ky ishte Kampionati i 42-te i Shqiperise. Nisi me 18 shtator, 1977 dhe perfundoi me 21 maj, 1978.

                                               

Kategoria e Parë 1978-79

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1979-80

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1979-80. Ky ishte Kampionati i 44-te i Shqiperise. Nisi me 1 shtator, 1979 dhe perfundoi me 27 prill, 1980.

                                               

Kategoria e Parë 1980-81

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1980-81. Ky ishte Kampionati i 45-te i Shqiperise. Nisi me 21 shtator, 1980 dhe perfundoi me 7 qershor, 1981.

                                               

Kategoria e Parë 1982-83

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1984-85

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1984-85. Ky ishte Kampionati i 49-te i Shqiperise. Nisi me 8 shtator, 1984 dhe perfundoi me 9 qershor, 1985.

                                               

Kategoria e Parë 1986-87

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1987-88

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1988-89

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1988-89. Ky ishte Kampionati i 53-te i Shqiperise. Nisi me 20 gusht, 1988 dhe perfundoi me 4 qershor, 1989.

                                               

Kategoria e Parë 1989-90

Fitoret me mbi 3 gola diference shoqerohen me 1 pike bonus, ndersa humbjet me 3 gola diference zbresin 1 pike ne renditje. Piket shtese dhe ato te hequra ishin si me poshte Dinamo 3+, Partizani 4+, 1-, Flamurtari 2+, 17 Nentori 2+, KS Vllaznia 1+ ...

                                               

Kategoria e Parë 1990-91

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1990-91. Ky ishte Kampionati i 55-te i Shqiperise. Nisi me 9 shtator, 1990 dhe perfundoi me 12 qershor, 1991.

                                               

Kategoria e Parë 1991-92

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1991-92. Ky ishte Kampionati i 56-te i Shqiperise. Nisi me 21 shtator, 1991 dhe perfundoi me 17 maj, 1992.

                                               

Kategoria e Parë 1993-94

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1993-94. Ky ishte Kampionati i 58-te i Shqiperise. Nisi me 4 shtator, 1993 dhe perfundoi me 30 prill, 1994.

                                               

Kategoria e Parë 1994-95

Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3. Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.

                                               

Kategoria e Parë 1995-96

Cdo fitore ne ndeshjet jashte shoqerohet me 1 pike bonus. Ekipet qe e arriten kete jane KF Tirana 7+, KS Teuta 4+, KF Partizani 5+, FK Flamurtari 5+, Olimpik 3+, KF Apolonia 4+, KS Besa 2+, KF Sopoti 3+, KS Vllaznia 1+, KF Albpetrol 1+, KF Laçi 1 ...

                                               

Kategoria e Parë 1996-97

Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorise se dyte 1930/2008-09 dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009. Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve te Shqiperise – Libri i pare: Vitet 30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

                                               

Kategoria e Parë 1997-98

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1997-98. Ky ishte Kampionati i 62-te i Shqiperise. Nisi me 14 shtator, 1997 dhe perfundoi me 30 maj, 1998.

                                               

Kategoria Superiore 1939

Statistika te Kategorise se Pare ne sezonin 1939. Ky eveniment nuk eshte njohur ende zyrtarisht nga FSHF. Sezoni i kaluar: Kategoria e Pare 1937. Sezoni i rradhes: Kategoria e Pare 1940. Kategoria e Pare 1939 eshte sezoni i 8te i kompeticionit kr ...